8.28.2011

duit raya dari nuffnang .


assalamualaikum lalings !
camat berbuka uols . 
*haha lambat lagi ;p


ouh tadi gatal gatal jari bukan sebab kena gigit nyamuk . saja gatal usha nuffnang walaupong tahu takat tu jela hasilnya . sobsob . tapi tidak ku sangka sangka penuh perasaan ternampak perkataan buffered earnings . ewahhh menari nari joget golek golek lah ape lagi . *ehh kiteww puasa tau . ;p

ekceli ni first time dapat BE dari nuffnang walaupong dah dekat sepuluh bulan blogging ni haa . alaaa berapa ketol sen je sangat pong kalau nak banding dengan korang yang dah berlonggoklonggok teww . hihi . lepas ni bagi lebih lagi oke mr. bos nuff ! ngui ngui ngui . 

teruja tak teruja sangat lah sebab baru ingat nak berhenti belog sempena raya . konon nak raya sakan lah kan . nuffnang memang saja tahu . grrr . okebai !

macehhh nuffnang . lebyuh . jangan lupa duit raya lepas ni pulak . ;p



p/s : korang nak duit raya tau ! jangan lupa bagi . camat hali laya !  ;p



macehh baca . jumpa lagi ^^
tolong jaga baby tomato ni ye .
jangan abaikan baby ni . sobsob .


8.25.2011

bila mama menyanyi .



assalamualaikum lalings !


bila mama menyanyi -..-''





#okefine -..-''


macehh baca belog yg terhupdate jugak nie .
ngui ngui ngui ;p


8.24.2011

perempuan muda dengan baju kelawar


assalamualaikum lalings ! ^^


kemungkinan situasi ini berlaku juga di rumah anda wahai perempuan muda dan gojes . -..-''






memperkenalkan model kelawar !


hahaha , hadoii nye alahaii . hapo ghupo den yang punye manis dah macam mak orang pulak ke pakai baju kelawar ni ? kuangasam punya adik kan . tanak belanja cecoki . -..-''

p/s : korang rasa dah boleh kahwin ke ? siapa nak minang nie ? lalala ~ ;p


macehh baca . 
datang lagi . ^^


something to share




" everybody have a past, everybody lives a present, everybody deserves a future.
that was I and this is me ."

-anthems-


macehh baca .
TER-feeling meeling pulok rini . ;p
buibui ;p

8.22.2011

ringan mulut nak ucap mekasheh dan maaf ^^


assalamualaikum lalings ! ^^


di kesempatan ini , saya selaku peladang yang chomot ingin mengucapkan ribuan terima kasih yang tak terhingga kepada para pari bloggers yang sudi menghadiahkan ucapan kad raya kepada saya. sobsob . sangat terharu sambil ngelap hingus . :')




sungguh mengalir air mata darah tatkala menerima kad kad ucapan dari anda semua . sobsob . *tipu nye -..-''

setakat ni ado enam keping kad . *ehemm ada lagi kot ;p mekasheh sangat kat orang yang dah bagi and seandainya tak terbalas maaf juta ampun ribu saya mohon . huhuk ,

moga persahabatan kekal selamanya sekalipong saya dah tak berblog lagi . *ehh tetibe tacing :')


mekasheh sangat too :

kyohei akimaru (SB)
kak aliah zamri (SB)

p/s : kalau terbaca bagi link blog pliss . tak jumpa T_T



oke ini bukan pakwe walaupong KACAK . buibui ! ;p



raya ini sungguh bermakna buat ku .
ecehhh . -..-''
abaikan keskema-an ayat di atas ;p


tak pernah miss


assalamualaikum lalings ! ^^


nyaman betol suasana pagi ni sambil dengar lagu raya dari abang aaron . ^^,




*sentap sang munoh tewww ;p


macehhh baca .
sila datang lagi ;p



lagu raya aaron aziz production


assalamualaikum lalings ! ^^

hohoii ! demi mendapatkan mood raya and feelingfeeling nak main bunga hapi kat luar nun malam kang, moh dengar lagu raya dari abang hemsem kacak aaron aziz . boleh tahan jugak . *ecehh padahal sebab ada abang aron ;p






kadang kadang tengok bidio die lucu gok . rasa nak gelak golinggoling . kehkehkeh . ;p



p/s 1: ehemm comel kan header raya teww ? mekasheh kat diri sendiri dan jari jemari gemok sebab sudi mendesign header demi mendapatkan mood raya . kahkahkah . ;p

p/s 2 : siapa belum tengok sambungan perempuan hisap rokok ?
SATU
DUA
TIGA



macehhh dengar ;p
jom jom buat kuih . 
*konon ;p


8.21.2011

kisah perempuan hisap rokok 3


assalamualaikum lalings !

entri pertama dalam sejarah kemain banyak sambungan . rajin pulak korang nak suruh sambungsambung ye . saje letewww nak lenguhkan tangan kiteww . yewwww ;p

siapa tak tengok lagi moh tengok PART 1 and PART 2

------------------------------------------------------------

SAMBUNGAN


maka dengan penuh terperanjatnya si pompuan tersebut bangun lalu menghadiahkan penangan penumbuk sulung kepada ayahanda sang memei . dush dush !


mereka pong saling berbalas tumbukan sampai mercik darah darah di hadapan sang memei yang kudus dan naif itu . kanak kanak yg tidak berdosa menjadi pemerhati pergaduhan antara orang tua dan separa tua . -..-''

























ahh sudah . macam cerita hindustan pulak . aigoo . korang kena tipu je . kuikuikui . ekceli takde la pompuan tu nak tumbuk pokcik nih . dia pon tahu hormat orang tua beb . 

pompuan tu hanya tersenyum manis memandang ke arah sang memei dan ayahanda nya . akhirnya mereka hidup bahagia . THE END -..-''



apa punya ceira daaa .. #okebai ! tahu tak best ! zzzzzz -..-''


macehh baca boring ahh .
pasnih nak buat cerita lain plak .
lalalala ~


8.19.2011

kisah perempuan hisap rokok 2


assalamualaikum lalings ! ^^

hari ini tomato nak cerita sambungan KISAH SATU . memacam korang teka yer . tapi satu pong takde yang kena . tu lah lainkali guna bomohsiam kampung seberang . kahkahkah ;p

siapa belum baca sudi sudi kan lah meringankan beban dengan meng-kelik SINI  dolu . tak best tak tahu dari mula . *macam lah best citer den ni haa -..-''

-------------------------------------------------------

SAMBUNGAN :

nak tahu apa yang sang memei nampak ? ehemm . tutup mata ye wahai sekalian mahlok yang berpuasa walaupung ini hanya ilustrasi semata mata . kahkahkah ;p









































TADAAAAAAAAAAA !!!!!!!!!
apa lagi kalau bukan lurah dendam muntut ayam yang sewenangwenangnya ditayangkan oleh perempuan tersebut . auww ~ sangat sexy oke . *sila tutup mata . -..-''


si ayahanda terus meluru ke arah perempuan tersebut sambil menyuruh sang memei menutup mata . maklumlah bebudak takleh tengok . aksi bahaya*ehemm puasa ni jangan .

namun sang memei sangat degil . dia langsung tidak sekali kali mengelipkan matanya walupung sesaat . sang memei TERlihat ayahnya merampas rokok tersebut daripada perempuan iteww . 

LALU ............................

dengan penuh sukacitanya ayahanda nya terus melakukan aksi bahaya tersebut . sang memei sangat terperanjat lalu menyebut "tanjatttttttt gegurlll !"















































itu lah tindakan berani aksi bahaya yang dilakukan oleh ayahanda sang memei tadi . amacam berani kan si ayahanda tu ? dan padan muka pompuan tu ! kahkahkah ! ;p
sekian sahaja jalan cerita yang panjang dan tak best .


p/s 1 : cerita ini bukanlah rekaan semata mata . sirius berlaku kes seperti ini . cuma jalan penceritaan nya sengaja ditolak tambah bahagi bagi menyedapkan cerita . kahkahkah ;p

p/s 2 : agak agak korang apa yang perempuan tu buat dekat ayahnda sang memei tu tadi ?
kalau nak sambungan silakan jawap "NAK" @ "TAKNAK" *mengikut undian majoriti :)

p/s 3 : lainkali pakai biar beradab sikit ye wahai wanita . tak kira lah engkau tu tak pakai tudung , rambut blonde mariah kari . toksei lah dok dedah sana sini . kan ke malu mahlok mahlok Tuhan tengok . -..-''



watak kali ini : sang memei


macehh baca . 
rasa cam tah hapehape plak citer ni -..-''


8.18.2011

kisah perempuan hisap rokok



assalamualaikum lalings ! ^^


pada suatu hari nak dijadikan cerita , sang memei yang berusia seplohtahun lima hari berjalan jalan ditaman bersama ayahanda nya yang tercinta yang merupakan seorang imam masjid kampung pusing . demi mendapatkan suasana dan udara yang segar selepas tertelan asap kereta ketik trefik jem tadi . kejadian berlaku bukan di bulan puasa . harap maklong . 




sedang beronok ronok bergumbira menikmati eskem stoberi bersama ayahanda nya , sang memei ternampak sesuatu dan dia sungguh malu maka terjatuhlah eskem nya yang super duper mabeles iteww .




maka ayahandanya sangat terperanjat . "astaghfirullahalazim" sambil membuat muka selumber badak nya dia pergi ke arah wanita itu dan ...............................




bersambung .... sekian .... 




p/s : agak agak korang apa yang sang memei nampak selain pompuan hisap rokok teww ? dan ce korang teka apa ayahanda dia buat ? ;p




watak : sang memei
ayahanda sang memei
perempuan perokok dirahsiakan identiti supaya tidak berlaku perbalahan di dalam belog . err ;p




PART 2 & PART 3



macehh baca .
ngantok tak sempat nak habiskan lukis . kah3 ! ;p



8.17.2011

mesti korang kesian tengok .


assalamualaikum lalings .

france : seorang manusia telah bertukar menjadi hantu timun yang sangat tua dan huduh akibat daripada ketidak boleh penerimaan dirinya ke atas baju baby nya yang sangat huduh . akibat daripada itu mukanya telah berkedotkedot walaupong umur masih muda limablas .

berita juga melaporkan , rambut manusia hantu timun tersebut telah tumbuh uban serta merta akibat ketensenan beliau dalam blogging . katanya lagi , beliau sangat menyesal atas perbuatannya mengubah blog nya .

beliau tidak mampu meng-centre kan header belog nya sekali pong atas kelembapan kepikapan dalam coding blog . kata beliau sambil gegolek menanges teresak esak seperti lembu kehilangan anak . sekian berita melaporkan . 







inilah wajah hantu timun tersebut . jika anda jumpa jangan larikk oke . beliau hanya manusia biasa :

okefine fedup

p/s : berapa kali tengok coding pong dah pengsann . carik baju warna oren enggak ketemu . sobsob . okebai ! merajok seratoslimaplohnam saat dengan belog yang tamo bagi kerjasama dengan mama . :'(

takde orang nak tolong ke tomatokering yang kekeringan idea nak design blog ? tak sanggup tengok kehuduhan blog ni . T_T

macehh baca ! 
ada orang nak tolong tak nanti kita upah ceklat . 
sobsob . :'(


kalau pasal sumbangan semua senyap ?


assalamualaikum lalings :)

entri ni bukan nak marah marah . cuma nak menegur beriban riban ratos puloh blogger yang ada kat Malaysia ni . memang dah jadi habit kot . kalau entri lucah pehhh mencanak canak lah orang sana nak bukak sini nak bukak . cuba kalau entri cakap " nak minta sumbangan ikhlas " . ada ke nak nak tengok ? maybe ada tapi tak semua . sejumlah kecil je . tu tomato percaya !

bulan bulan puas ni memang bagus sangat lah naikkan trafik dengan benda benda lucah ye ? sahur sahur dah post memacam . malu nak cakap . tomato tak tuju kat mana mana blogger cuma siapa makan tomato dia lah rasa masam kan ?

semalam abang beng ada buat entri pasal NI . korang masuk baca tak ? rasa rasa tajuk dah oke dah lagi lagi kita yang ISLAM ni . tak terasa nak baca ke ? 

bukan tu je . cuba kalau ada orang post benda kebaikan , bukan takat sumbangan je , apa apa lah , kompem orang tak baca and sikit je jumlah yang view . kita tempek tempek banner sana sini sebar kat fesbuk kat belog tapi berapa sangat amik port ? semua tengok tanpa buat apa apa !

alaaaaa kalau setakat duit nuffnang korang yang berkepuk kepuk tu apa salahnya sedekah sikit . tak banyak takpe janji ada . mudah mudahan rezeki korang dimurahkan lagi lepas tu . kita tak tahu kan ? entah entah ALLAH nak tarik balik senang je . :)

tomato pon memang tak mampu nak sedekah dekat orang luar sana , hanya mampu doa dari jauh je . tapi apa salahnya kita sedekah dekat orang susah dekat dalam malaysia ni jugak kan . ramai lagi jugak yang memerlukan ;)


sekian sahaja bebelan panjang . baca sampai habis ? ;p



saya bukan doktor cinta


buatmu sayang ,
seniku bukan untuk keindahan kata cinta...
mungkin aku bijak melakar keindahanalam dan langit ...
mewarnainya secantik dan semenarik mungkin ..
tapi aku tetap bukan sehebat mana dalam mengungkap erti cinta ...

kali pertama aku malu
kali kedua aku setuju
kali ketiga aku mula mendekatimu...
ikhlas dari hatiku kau memang cinta pertamaku .

bos besar pula membisik kata cinta di tangkai hatiku ...
doktor cinta membuatkan aku betulbetul tergoda ...
dan kini sayang membuatkan aku fahami makna kasih dan cinta ... 


dyadila kakinovel enterprise


okefine . dah pepagi menjiwang . atoiinya alahai . tak kena dengan jiwa rock gua betol lah . kehkehkeh . ;p

amacam ? tu baru sikit review ayat ciplak . nak yang penuh kena beli . memang best oke . jalan cerita dia nakal nakal giteww dan kompem ada part meleleh . kahkahkah ! 

kalau dah dasar nama peladang memang ngadap seratoslimaplohnam ketol buku sambil goyanggoyang kaki lah kat rumah sambil besarkan badan . nasib puasa . -..-''


p/s : baca novel pong belum tentu romantik . atoinya alahai . -..-''



macehh baca ! ^^
nak pergi kemas rumah konon rajin . 
okebai !


baju raya DOMO KUN KUN


assalamualaikum lalings !

baju belog sudah hilang . sobsob . menyesal pulak memandai pergi tukar kan . konon hamekk mood feeling sedih sobsob la . hamekk kelabu asap kau punya belog . kahkahkah . *sori mereng sebentar -..-''

demi mendapatkan mood yang super duper baik bersama bermimpimimpian terjumpa baju yang super duper chantekk ala perincess dari paris , moh lah nak layan baju baju chomell domo ni . kalau ikutkan hati nak aje curik buat kain baju raya . -..-''








cukup lah yang nih . korang tengok . kemainn DOMO seketol ni . bukan puasa pong sebok nak raya . baju nak colouful sepersalinan cukup sebulan raya lagi lebih ada lah . dasar gendut kan badan je . -..-''


p/s : chopp baju raya korang warna apa ?? tak puasa takleh raya . lalala ^..^



okefine . 
macehh layan hotak tak betol rini . ^^


"First Giveway By Tengkunizam | Rakan Blogger Klik1Malaysia"


gudnyte uols !

before tido tuh meh join tomato mimpi hadiah dapat hadiah best best bersamasama . kahkahkah ;p


cucuk banner chomell 


nak tengok hadiah , nak tengok orangnya sekali pong boleh dengan satu jari saja boleh cucuk banner . kehkehkeh . moh join . ^^


due date : 28 September 2011

fuhh kanan fuhh kiri, bomoh siam cepat mari . ;p



macehh . jom mimpi . zzzz >..<''


Hello guys ! i'm in Paris !


assalamualaikum lalings !


saja nak tunjuk gambar buat konsert terbesar kat paris tadi .






























saya tahu saya panda yang chomell . 


oke jangan jeles . baru je pergi tadi naik flight class pertama . kahkahkah . hadoii . kepala hotak dah mereng hari ni . rasa perlukan ubat yang paling mujarab berserta jarum suntikan yang paling tajam di dunia . -..-''


p/s : dah sehari blog baby tomatokering tanpa baju . >..<''



macehh tengok . ;p
psstt siapa nak g paris dgn kita ?
men only . kahkah 


#WW - HARI KEBANGSAAN









 
Fully Design By Izza sakura | For SIMATAFANDA2013 ©| Best View: Google Chrome