12.13.2011

dalam gambar ada lagu



assalamualaikum lalings ! 





agak-agak lagu apa sesuai untuk final exam akan datang ni ye ? ~,~''


a) separuh jiwaku pergi by anang

b) yang terindah by dakmie

c) cry by rihanna

d) coming home


p/s : seminggu sekali update tak sampai hati biar nengok belog gua ni dah macam tomatobusuk je rupa. ~,~''



11.23.2011

fact about me #1




"SAYA KUAT TIDUR"
-pelajar comot-


pantang ada masa free gua akan memenuhi ruang-ruang yang ada dalam hidup gua dengan tidur . TAPI ..........


"SLEEPING IS WASTING MY TIME"
-dato' syeikh muzaffar-


sejak gua dengar beliau berkata-kata begitu dengan machonya , gua nak ubah sistem aliran tidur gua dan cuba untuk fokuss dalam pelajaran sambil membelakangkan katil . ahah . ~..~''




11.15.2011

anda dijemput menghadiri majlis makan-makan


assalamualaikum sesayang sesawang ! 
*sambil lambai-lambai sopan :p


dengan tertaip nya entri yang gua hupdate dan yang dibaca oleh sekalian makeluk belogger dan makeluk lain yang membaca belog gua ini, makan dengan ini gua mengumumkan bahawasanya , gua telah pong mengadakan majlis makan-makan di belog gua mulai hari ini hingga selama-lamanya . ahaha :p




khas untuk korang . yang terbaikk dan terbanyak tomato dari ladang titeww yang segar bugar bentuk hati lagi :D



ini adalah disebabkan hormon-hormon dan antibiotik di dalam badan gua telah mengalami tahap meksimum di mana gua merasa sangat gumbira hubungan di antara gua dengan PAKWE gua *capslock telah mencapai genap setahun tiga hari hari ini . sila ucapkan tahniah kepada gua dan PAKWE gua cepat ! ini satu paksaan . ahaha :p


*like like like ! aha peromot kejap.


timmacehhh dekat semua yang masih sudi jenguk PAKWE gua ni walaupung gua jarang bangett jenguk korang akibat kondisi gua yang tengah parah sekarang dan kehidupan gua yang serabut . timakasehhh jugak dekat yang dah follow PAKWE gua . gua mintak maaf kalau tak sempat nak follow balik . ya itu kesilapan gua . *tetibe . gua akan set satu hari dimana gua akan sampai muntah hijau belogwalking dekat semua belog yang hado . ~..~''

gua sangat terharu dengan korang tak jemu jemu datang jenguk PAKWE gua yang huduh lagik kuat merapu ni . *gua sedang lap hingus sekarang . 
dan tak lupa juga kepada pihak NUFFNANG yang masih sudi memberi sedikit sebanyak sesen dua sen kepada PAKWE gua . semua PAKWE gua rembat . gua tak dapat seseng pong . giler kejam kan ~..~''


maceh semua . tanpa kalian siapa lah saya . ahah :pp
HAPPY ANIBESERI SAYANG :p


11.11.2011

imaginasi gua - sebab gua tak boleh hupdate selalu


assalamualaikum si sopan dan si santun !


korang ingat gua suka ke tak dapat hupdate selalu ? korang ingat gua suka ke nak manja-manja kan belog korang selalu ? pengabaian gua terhadap belog gua dah melebihi tahap impak maksima sehinggakan gua rasa tertekanan perasaan dan mungkin gua bakal tutup je belog buruk gua ni satu hari nanti . sudah lah huduh . tak ada header . kalau gua masuk pong tak ada semangat . macam serupa pontianak belog gua nie . boooo~


belog gua jadik belog berhantu lepas ni . wahahahaha :pp


pertama : gua baru nak hupdate idea datang mencurah atas riba boleh pulak perot gua spoil mintak keluarkan isik . memang tahik kambing betollah . mau gua tak berangin . *ye gua pengotor tapi ini hakikat . pfffttt ~

kedua : gua baru nak sentuh hurup A , tetiba ada suatu suara dari arah ruang tamu memanggil-manggil nama gua dengan penuh mendayu-dayu . gua pergi depan sekali demm ! buku dan kertasss melambak memanggil gua rupanya . *tolong percaya gua rajin . winkwink :p

ketiga : tak leh tengok gua sedap sedap tekan keybod buruk ni , abah gua ajak pergi mamak . memang tak habis lah sebab kenapa gua tak dapat hupdate kan . gua nak menaip ni pong guna kelajuan seratoslimaplohnamratuskilometer sejam. memang semput senak perot gua campor dengan otak tepu gua ni . ahaha ~..~ *yang penting, makan makan ! 



got to go ! daaa korang !
nanti gua sambung ceritain lagik ya . :ppp
*imaginasi*

11.07.2011

imaginasi gua - pertemuan dengan prince charming



assalamualaikum lalings ! 
*sambil buat muka ayu. ptuihhh~


pada suatu hari, *words biasa digunakan di dalam karangan. gua berjalan-jalan di sekitar kebun bunga atok gua . kebun atok gua banyak giler pokok durian . gua memang hantu durian dari dulu gua dengan durian memang tak boleh dipisahkan lagik . gua ibarat dah macam melekat dengan duri-duri tu sampai muka gua pong tumbuh duri-duri yang chomell . kahkahkah . -..-''

gua memang hari-hari akan panjat pokok durian dengan penuh daya dan usaha tenaga kerat yang ada untuk sampai ke atas sebab gua bawak lelemak gua lagik . orang lain panjat seploh saat dah sampai , gua panjat seploh menet baru sampai tengah . kahkahkah . pliss jangan bayangkan gua panjat pokok durian tu . -..-''

sedang gua asyik meratah durian dengan lahapnya petang yang indah tu , gua tak perasan ada seorang mahlok berbaju kuning berseluar merah bertopi ala-ala black mentor sedang merenung gua dengan tajam . *jangan bayangkan mahlok tersebut sebab memang sangat ngeri rupa dia . >..<''

dengan kejam masa gua tengah lahap mahlok aneh kuning tu goyang-goyangkan pokok durian kegemaran gua tu . gua terkejut gila bahbikk atas pokok tu . sambil melatah gaya opah jenab , gua terus baling kulit durian tu atas kepala mahlok kuning tadik . kejam gilerr gua kan ? kahkahkahkah :p

dengan kejam jugak gua larikk tinggalkan mahlok kuning tu berdarah-darah kepala dia terlantar atas rerumput hijau dekat kebun atok gua tu sengsorang dia . kahkahkah :p




kalau rupa mahlok kuning tu macam adik gua memang seremm lah gua. kahkahkah 



sory cerita tak habis . 
tak sempat gua nak imagine lebih-lebih. haha -..-''
memang suweet pertemuan gua dengan 
mahlok prince charming tu kan ? :p



10.24.2011

wish come true


assalamualaikum semua ;)




masa gua kecik-kecik momeyymomeyy dulu gua suka sangat tengok cerita pokemon. gua suka tengok sebab ash sangat comeyy. ehh bukan pikachu sangat tomeyyytomeyy sampai gua termimpi-mimpi di kala larut malam di atas tilam yang empuk lagi enak sambil diselimuti sehelai kain berwarna oren. tapi gua tak kencing malam . ahhh . *cut the crap. -..-''

akhirnya gua tak sangka pada suatu hari sedang gua berjalan-jalan disekitar daerah lembah kelang yang berada dekat tengah-tengah johor ,gua dapat berjumpa bersama mahlok tomeyytomeyy nie. dan tanpa segan silunya gua picit-picit pipi dia tanda gua geram bangettt. gua menjerit-jerit di hadapan khalayak ramai sehinggakan semua orang ingat gua histeria dirasuk oleh syaitonnn durjana. bhahaha ! 

ekceli gua bencikk dia kaler kuning tapi gua suka sebab dia sangattttt comeyyytomeyyy macam gua . hahahahah ! 



sekian berita khayalan di kala larut malam . >..<''



p/s : kekadang khayalan itu perlu dalam hidup walaupun perkara-perkara yang mengarot macam gua . have a blast ! haha . ;)

10.09.2011

student dan status facebook


assalamualaikum lalings ! ^^


masa : pukul 9.01 minit malam
tempat : meja study di dalam bilik

action : shaye nak update status kat pehsbuk lah . shaye nak bagitahu semua orang "hai, shaye sedang study. jangan kacau-kacau shaye ye. shaye babap nanti. shaye tengah rajin nie. hihik.


masa : 13 minit kemudian
tempat : masih di meja study dengan keadaan buku terbuka dan lappy di hadapan.

action : shaye menjeling-jeling manja kepada lappy pink vaio shaye. hurmm. takde orang komen. boleh fokush. hihik,



masa : 15 minit sesaat kemudian
tempat : jejari menggatal di keybord di atas meja

action
    peminat 1 : "wahhh rajinnya awak. chayokk !"
    *comment like* <-- tahan napsu nak reply.

sambung study sambil mata jeling-jeling lappy lagik.

    peminat 2 : "nak kacau awak jugak! biar awak tak leh study.hihik"
    *comment like* <-- tahan  napsu nak reply lagik.

konon sambung study lagik.

    peminat 3 : "alaaa rilex lu. study ape awal lagi nie. tengok aku rilex je.haha"
    *comment like* <-- tahan napsu untuk reply lagik dan lagik.

cuba untuk sambung study.

    peminat 4 : "alololooo rajin-rajinnya budak chomell nie. nie yang shuke shuke nie. :P"
    *comment like* <-- akhirnya ................................     


tidak tertahan jejari germok nie nak melempiaskan napsu serakah untuk mengreply komen-komen yang ada. dah empat orang komen nie. mestilah kena reply. nanti dorang tak nak kawan shaye pulak. lagipun shaye geram dorang mengata kat shaye. shaye tengah rajin dorang kacau-kacau shaye. mencikk tau ! >.<''


masa : 2.02 minit pagi
tempat : masih depan lappy

action: waaaaaaaaaaaaaaaaaa dah pukul dua! mampuih shaye sat lagi. kerja shaye tak shiap lagik. macam mana nie. shaye tak study lagik nie. uwaaaaaaaaaaaaaaa ~ 
*sambil si syaitonnirrajim ketawa terbahak-bahak serupa langsuir baju putih. bhahahahahhahahahahaha!



"manusia ouh manusia"


10.07.2011

cinta beratoqq



assalamualaikum ^^


gua baru lepas putus cinta . gua meraung raung macam orang gilak .



pagi petang siang malam gua menangis air mata darah . gua kechiwa kot . gua frust sesangat . 

tapi akhirnya..............................
 








gua tak sangka ramai lagi yang beratoqq dok tunggu gua . gua tak sangka banyak lagi pompuan di muka bumi ini rupanya . gua lupakan yang lama , gua carik yang lain . bhahaha ! demm ! demm !


*khayalan semata*


p/s : kadang-kadang Allah pertemukan kita dengan orang yang salah dulu 
baru ditemukan kita dengan orang yang betul . :)




10.01.2011

taktik mengelak di-ngorat oleh lelaki durjana (bab satu)


assalamualaikum korang ! ^..^










p/s : selalu lah peraktikkan pada mana-mana lelaki yang sengal . bhahaha . selamat mencuba ! ^^



fotocopy sudah


serious gua copy cat orang punya entri 










nak tahu apa jadik ?
sila baca sambungan entri jiwang nie di sini . macehh ;)


gua takde niat nak copycat orang punya . tapi sumpah gua memang pemalas hupdate entri . dah tu gua tengok blog ni bapak best . gua suka skodeng tuan blog ala-ala mamat korean ni . ehh tak tak . gua suka skodeng blog dia je . upsss~ haha ,  

tak salah pon gua copycat kan ? 
mampos gua sat g kena tibai dengan zme . zme ni garang woo . ;p
korang g ahh skodeng dia . gua tengah mood promote ni . sebab lappy dah sihat . hoyehh ! ^^,


p/s : lama sangat tak bw . kesian korang . :(


9.25.2011

pertanyaan demi pertanyaan





BILA NAK UPDATE BLOG ? 

BILA NAK UPDATE BLOG ?

BILA NAK UPDATE BLOG ?



sesungguhnya saya memang tiada jawapang untuk itu ye anak-anak . sekarang pong dalam keadaan darurat untuk mengonlinekan diri meminjam lappy comeyy loteyy dari roomate . *puji sikit . sadisnya . -..-''



cepatlah sihat wahai lappy cintan ku . >..<''



9.15.2011

terpaksa pergi jauh , buibui semua .


assalamualaikum lalings !


lama pulak tak berlaling bagai dengan korang . huahua . sekarang tamo gua gua dengan korang . nak jadik baik sikit . gua=tomato .  malam ni mood sedih plusplus gumbira nak share dengan korang semua . korang layankan jela ehh kkalau tomato sewel bewel malam ni . kehkehkeh  ;)

tomato rasa ramai dah tahu kot tomato dapat sambung UTHM atau nama nya unibersiti tun hussein onn dekat batu pahat johor . *ecehh bajet retiss kejap konon peymes . kepada yang dah tahu and baru tahu mekasheh banyak dah wish kat tomato ye anak-anak yang comell dan kacak . rasa terharu sangat . seriously . *sambil kerut muka . :')

korang doakan lah ye tomato di sana . selamat sampai dan selamat belajar dan tidak gatalgatal di sana . haha . *okeng betolkan niat balik . tomato syukur sangat dapat masuk . kalau tak makin lama lah duduk celah ketiak mama umpama bayi baru dilahirkan . *sudah gua merepek .

tomato sangat berterima kasih dekat kekasih hati tomato . serious tak sangka baru ni jumpa merupakan hari terakhir tomato dengan dia . serious rinduuu sangat and sayangg sangat kat dia . sobsobs . *macam lah gua nak g oberseas . -..-''

buat yang berada dekat UTHM hai hai ! nanti boleh lah roger moger ye . tomato tak sombong . hihi , tomato rasa seronok sangat . dan mungkin beberapa hari ni tomato tak dapat nak berjalanjalan ke blog korang sangat dan tak dapat nak hupdate lagi melainkan ada masa curik curik . masih banyak urusan yang nak diselesaikan . sobsob . tengok dah keluar ayat sekema kan . haha ;p

tomato rasa dah berjaya menaip pepanjang . first time dalam sejarah tomato tahu menaip sebegini rupa . tomato harap korang baca . *err ayat apalah gua guna ni -..-''

korang jangan merindu taw . kalau agak terjumpa budak bewel ni tegurtegur lah okeng . haha ;p



terima kasih banyak banyak daun keladi . ^^

9.12.2011

kisah raya dan ribino



model : anak sedara gua lagi

tempat : rumah cik melah


tempat : rumah kak jemah



tempat : rumah makcik senah



curlusttttttt kau jah ! semua rumah gua pergi ribino , ribino dan ribino . rumah siapa takde ribino gua nak datang raya boleh ?  perot gua ngidam sirap jer kalau raya rumah orang . -..-''



p/s : rumah gua oren je memanjang . 
tak curlusttt nak datang tak ? ;p


9.11.2011

hilang satu jari


assalamualaikum lalings ! ^^

model : udang pasar lambok siam


pagi tadi gua rajin giler pulak g tolong mama gua kopek udang nak masak mee bandung . gua tolong kopek udang jer salin kulit . kalau gua cakap gua yang masak kompem korang tak caya kan ? lalalala ~ dengan penuh sopan santun lemah gemalai ala ala tarian sijundai ar gua kopek udang tu . maklumlah anak dara buat kerja kan . halusssss giteww . then, secara tiba tiba udang tu masih hidup lagi rupanya ! demm ! *okefine gua tipu

udang tu membalas tuba kepada gua . gua tak tahu r tang mana part body sexy mexy *boleh jadik keyword ni -..-'' udang tu yang cocok gua sesuka hati . gua kopek lembut lembut kot . habis ibu jari kanan gua luka berdarah dan gua sangat marah !

lu olang tahu jela kan , gua ni mahlok rajin . bila gua nak buat kerja gua tak boleh nak guna ibu jari gua ni . gua rasa sangat terseksa batin meronta ronta apabila jari gua sudah tidak normal . gua terpaksa buat kerja guna sembilang jari okeng .

kini gua tak boleh membasuh pinggan kilat kilat . malah terkena air pong sangat pedih . jari gua memang ada masalah kulit nipis . *bukan doktor yang cakap . gua pong tak tahu apa masalah . cepat sangat luka . ouh mungkin gua lupa bubuh losyen sinaran UV kot kat jari . 

*hanya alasan tak boleh buat kerja. keji giler. 



p/s : itulah kisah gua ilang ibu jari .
mekasheh kerana membaca .
gua sangat sedih sebenarnya hari ini . ;p


keadaan yang biasa berlaku pada blogger


model : anak sedara gua







yang jadik masalahnya sekarang , bila ngadap doplohlimajam depan lappy satu hapo pong tak keluar . adakah korang semua telah menyedut siput sedut idea beta ? T_T



p/s : tangan keras memang hedit gambo pong fail G+++++ -..-''


9.10.2011

surat untuk pengarah , penulis skrip dan penerbit sinetron


assalamualaikum dan selamat sejahtera . :)

kehadapan para para yang disebutkan di atas ,
saya wakil dari malaysia sangat gemar nonton sinetron sinetron yang ditayangkan di telebisyen . cowok cowok dan cewek cewek nya ganteng dan cakep bangett sih . rasa mahu di cubit cubitin saja .



saya tu gemar nya ceritain kayak cerita cinta gitu lohh . suweet bangett sih . jalan ceritanya pong enak bangett . cuma nya enggak bisa ya cerita nya di pendekkan sedikit ? ya episod nya terlalu panjeng sih . enggak bisa enggak larat mahu nonton semua nya .

saya hanya kasihan sama itu pengarah , penerbit dan penulis skrip nya . kerjaan sampei kecapek-an . enggak usah dong buat ceritanya panjangpanjang . ya limablas menet pong cukup looh . 

diharapkan agar para-para yang tersebut cuba ya menimbangkan rayuan saya . maju lah filem drama indonesia ! 



*LOL -..-''



p/s : pandai jugak gua cakap indon ye . grr . takdek kerja macam ni lah perangai . meraban tak sudah . -..-''



9.07.2011

mood kutip duit raya tak habis lagi ke ?


assalamualaikum lalings !


haishh memang kerinduan memuncak muncak alam kat baby tomatokering ni . tapi apa kan daya , hanya mampu melihat tak mampu nak hupdate . sangat sadis okeng . sobsob . -..-''

bukan tak mampu hape . biasa lah dasar tanam tomato kat rumah hado hati pulok nak tadah tangan kutip kutip duit raya . tak sedar diri betol dah gedabak bebenor nih . hapo lah nasib badan . pangggg ! kalau korang banyak duit raya sharing is caring okeng ! hihi , >..<''




muka nak makan penampo mintak duit raya memang cenggini . ampun maaf dipinta . haha , okeng lah mahu meneruskan ektibiti rutin harian seperti biasa . nanti kita belai belai belog lagi okeng . ^^,

just nak bagitahu korang yang dah merindui kiteww yang kiteww dah buat comeback ! *wahh poyos bebenor la sgt macam hado orang ingat kitew kan . grrrr . udah lamo benor cuti hupdate nya . raya raya ! -..-''


p/s : raya korang cane ? ^^


macehh baca . mekasheh datang lagi . ^^


9.05.2011

sajelekat : berhenti berbelog



assalamualaikum lalings ! ^^

demi mendapatkan mood raya dan mood mengemas rumah dan mood balik ke kampung nanti , dengan ini saya selaku peladang yang comot ingin mengundurkan diri dan berhenti berbelog buat sementara waktu . sementara ye anak anak . namo nangis nangis . ;p

siapa tak dapat kad raya dari tomato nyahh hamekk besau gedabak tomato tempek . ikhlas dari hati yang tulus suci lagi murni . ngui ngui ngui . ;p


tolong kata cantek . nahh duit raya seposeng ;p


nanti raya hati hati okey . jangan nakalnakal dalam kereta . jangan main mercun . jangan itu jangan ini . blablablabla . yang penting jangan lupa dah blog ni . ;p

dengan ini , sebarang kesalahan yang trdapat dari belog ni yang dah selama seploh bulan tomato mintak mahapp sesangat andai menyinggung tersinggung tersepak punggung sesiapa . tiada niat nak buat cenggitu . ngui ngui ngui . raya jangan lupa datang rumah okey ! bawak duit raya sekali . okebai ! ;p


p/s : lamanya cuti seminggu . semua ni gara gara lappy sayang rosak tak dapat nak online doplohlima jam . sobsob ngelap hingus :'(


macehh baca !
camat hali laya korang! :D


8.28.2011

duit raya dari nuffnang .


assalamualaikum lalings !
camat berbuka uols . 
*haha lambat lagi ;p


ouh tadi gatal gatal jari bukan sebab kena gigit nyamuk . saja gatal usha nuffnang walaupong tahu takat tu jela hasilnya . sobsob . tapi tidak ku sangka sangka penuh perasaan ternampak perkataan buffered earnings . ewahhh menari nari joget golek golek lah ape lagi . *ehh kiteww puasa tau . ;p

ekceli ni first time dapat BE dari nuffnang walaupong dah dekat sepuluh bulan blogging ni haa . alaaa berapa ketol sen je sangat pong kalau nak banding dengan korang yang dah berlonggoklonggok teww . hihi . lepas ni bagi lebih lagi oke mr. bos nuff ! ngui ngui ngui . 

teruja tak teruja sangat lah sebab baru ingat nak berhenti belog sempena raya . konon nak raya sakan lah kan . nuffnang memang saja tahu . grrr . okebai !

macehhh nuffnang . lebyuh . jangan lupa duit raya lepas ni pulak . ;p



p/s : korang nak duit raya tau ! jangan lupa bagi . camat hali laya !  ;p



macehh baca . jumpa lagi ^^
tolong jaga baby tomato ni ye .
jangan abaikan baby ni . sobsob .


8.25.2011

bila mama menyanyi .



assalamualaikum lalings !


bila mama menyanyi -..-''





#okefine -..-''


macehh baca belog yg terhupdate jugak nie .
ngui ngui ngui ;p


 
Fully Design By Izza sakura | For SIMATAFANDA2013 ©| Best View: Google Chrome