8.17.2011

kalau pasal sumbangan semua senyap ?


assalamualaikum lalings :)

entri ni bukan nak marah marah . cuma nak menegur beriban riban ratos puloh blogger yang ada kat Malaysia ni . memang dah jadi habit kot . kalau entri lucah pehhh mencanak canak lah orang sana nak bukak sini nak bukak . cuba kalau entri cakap " nak minta sumbangan ikhlas " . ada ke nak nak tengok ? maybe ada tapi tak semua . sejumlah kecil je . tu tomato percaya !

bulan bulan puas ni memang bagus sangat lah naikkan trafik dengan benda benda lucah ye ? sahur sahur dah post memacam . malu nak cakap . tomato tak tuju kat mana mana blogger cuma siapa makan tomato dia lah rasa masam kan ?

semalam abang beng ada buat entri pasal NI . korang masuk baca tak ? rasa rasa tajuk dah oke dah lagi lagi kita yang ISLAM ni . tak terasa nak baca ke ? 

bukan tu je . cuba kalau ada orang post benda kebaikan , bukan takat sumbangan je , apa apa lah , kompem orang tak baca and sikit je jumlah yang view . kita tempek tempek banner sana sini sebar kat fesbuk kat belog tapi berapa sangat amik port ? semua tengok tanpa buat apa apa !

alaaaaa kalau setakat duit nuffnang korang yang berkepuk kepuk tu apa salahnya sedekah sikit . tak banyak takpe janji ada . mudah mudahan rezeki korang dimurahkan lagi lepas tu . kita tak tahu kan ? entah entah ALLAH nak tarik balik senang je . :)

tomato pon memang tak mampu nak sedekah dekat orang luar sana , hanya mampu doa dari jauh je . tapi apa salahnya kita sedekah dekat orang susah dekat dalam malaysia ni jugak kan . ramai lagi jugak yang memerlukan ;)


sekian sahaja bebelan panjang . baca sampai habis ? ;p



19 comments:

wahida said...

betul tu...aku kalau buat soal jwb agama setiap hari rabu kat blog aku tu, aku pasan sgt readers tak ramai dan komen pun tak byk...

tapi aku tak kisah, janji aku dah share benda baik...

syasya said...

hehe betol betoll...yang penting bayar zakat..tu yang wajid..pastu ade duit lebih tolong la mane2 jiran ke sape ke yg kesusahan..derma..kene banyak kan amalan bulan puasa ni.hehe tp lepas ramadhan pon kene teruskan..kan kan

mizzkechique said...

berat tulang nk hulur.. biasala tu..

psst, meriah la blog.. chumill..

-Faridz- said...

stujuu

meaw said...

nak mintak sumbangan ni, boleh tak sumbangkan aku baju raya,huwarrrrrr!

KhaiRin said...

benda yg baik mmg payah org nk ikut kalu yg kureng baek tu seme x payah disuruh...

fazilzura said...

wahhh maroh tui dik non sorg ni..sabo dik .. biasak le kalau manusia yg pendek akal gitu lew...

nk naik trafik mule ler wat tajuk entry ala2 luncas gitu

syieda_joy said...

betol tu.. bab agama/sumbangan jumlah reader sikit...
tp if post tittle yg hot, reader mningkat berganda2..

nuruashia ♥ said...

agree..semua senyap jep..pdhal bnde tu wjib kn2..huhuhu

Salim Harmanain said...

betul tu cik tomato...nasib baik aku takde buat entri lucah2 ni ^^

muhamadsufian89 said...

betul tu. den setuju bonar la dgn entri ekau ni. kepalo otak masing-masing fikir lucah yo. banyak jugak entri pasal bondo2 camtu yg kono ping. tak kono block pulak dgn fb . marah ni. hahah


http://muhamadsufian89.blogspot.com/2011/08/belajar-loghat-nogori-part-2.html

JIJI YU said...

mmg cenggitu le lumrah manusia..pasal agama ni liat sgt..tu psl tk bnyk blog agama dpt smbutan..

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

btul!! kalau kuar entry keagamaan sikit, takde org layan..nyampah! huhu~

Dalin said...

betol2.. punya la ciput comments or feedbacks kalau tulis entry derma ke.. org susah ke.. tapi kalau yg lawak2.. kelakar2.. mau je baca.. komen segala bagai...

Ijah EmoTemo said...

heheh btol tu. klu entry mcm itu agak susah nk dpt sambutan.

Qaseh dalia adelia said...

biasalah syg..hurmmm .. yang menguntungkan mereka tidak nampak yg merugikan mereka sering kejar ..lumrah ?

C i k P i p i T e m b a m said...

betul tuuu cik tomato yg kiutt . mmg ramai yg nk bukak bnde bukan2 je . lgpon fkirlah bnda baik lg2 bulan pose ni kann . mmbaca bnde2 baik pon dpt pahala .... apatah lg sedekah..

kura said...

hahah. sokong. klu entry lucahan, komfom top rating.

kay_are said...

saye nye nuffnang ade r bape sen.. cane? tapi kadang2 yang nuffnang juta2 tu pun same je.. cume tau cakap tapi tak pandai wat.. betul tak? renung2 kan =)

 
Fully Design By Izza sakura | For SIMATAFANDA2013 ©| Best View: Google Chrome