2.19.2011

tips nak rasa cantik cara ceq :)




assalamualaikum semua :)



malam ni ceq tengah cuba terjah blog-blog korang . yang ceq tak hupdate lagi diharapkan bersabar ye . (peluh peluh malam ni) :P yang tak join bloglist ceq lagi tu , sila kan ek . jangan malu-malu meaw meaw pulak ye . nanti rugi . hihi :P




tutup cerita ni bukak cerita baru pulak . :) ceq tahu ramai malam ni akan jadik burung hantu seperti ceq kn ? jadik , eloklah ceq mengsharekan tips cara ceq nak rasa cantik dengan korang walaupun ceq tak lah cantik pon . tapi ceq tak kesah . :P jom jom layan !

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

1 . hari-hari ceq akan pergi ngadap depan cermin dan cakap " cermin ohh cermin , aku cantik tak hari ini ?". sambil buat muka-muka comel depan cermin . (nanti cermin tu majok pulak tengok muka huduh ceq ni)


2 . kalau ceq tak dak kerja kan , ceq pergi make up kan diri ceq . hehe , ceq try banyak banyak jenis and cara make up muka (sambil tengok tutor kat youtube) agar nampak lebih anggun dan kacak . :P


3 . kalau ceq rasa nak perasan cantik lagi , bila malam-malam tak dak pape nak buat tu , ceq pergi ambik shawl ikut cara-cara nak pakai shawl ala-ala hana tajima , nurul badiah , cik epal . (sambil tengok tutor kat youtube) terbelit-belit kepala ni hah . :P


4 . kalau ceq keluar pergi shopping mall pulak , ceq suka usha baju-baju yang cantik menarik and style yang ceq berkenan , then pergi try cuba baju-baju tu . ceq akan ambik baju yang ceq suka sangat tengok orang pakai . rembat 10 pasang sekali gus . mana-mana yang berkenan boleh r beli kalau ada duit . (tapi selalu tak dak T__T )


5 . kalau nak keluar , ceq akan pastikan muka ceq ada tempek krim , bedak . and yang paling penting eyeliner ! kalau tak pakai memang rasa tak bermaya je muka ni hah . :( ekceli ceq bukan jenis yang sukak bermake up bagai . tapi sukak tengok orang make up . :)


6 . lastly , sebelum keluar rumah ceq akan pastikan ceq rasa yakin dengan apa yang ceq pakai . and ceq akan pastikan ceq rasa diri sendiri cantik and comel . biarlah orang nak kata ceq perasan . pedulik hape . haha !


so , amacam ? ada rasa tak ceq ni pompuan jenis perasan cantik dan comel ? haha ! kalau korang nak tahu , camtu lah cara ceq nak cantik . ceq tak kisah apa orang nak cakap . yang paling penting bagi ceq , keyakinan diri . kalau kita pakai tak cantik pon , tapi bila kita rasa kita cantik , kita akan jadik orang yang cantik . kan ? :)


tapi bila dah rasa cantik tu , jangan lupa pulak jaga adab dan perangai sama ye . nanti orang mengata pulak . "tengok si munah tu , pakai cantik cantik tapi perangai ! haish ! tak boleh buat bini betol !" 





mekasheh ya . jangan lupa datang lagi tau ! :)





44 comments:

a n a . i z z t y said...

hahahaah..sama lah dengan ana...kadang2 kalo bosan tu...make up lah...try shawl lah..gara2 tgk tutor kat youtube..hahaha...

ekceli, awak mmg dah comel taw!...tak tipu!..heheh :)

y u y u Z u l a i k h a said...

PEHH PEHH PEHHHHH~ :)

erra syahira said...

ape pom u mmg cntik pom..haha..

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

cantik dalam dan cantik luar biar seiring kan hehehe

=)

strawberrycincau said...

hehe...lucu lah tomato kering nih..ngeh3,,,xpe..x perasan..awk mmg cantik..hehe... yg pnting yakin ngan diri sndiri..hehe..

syamimi fatin said...

YE, CONFIDENT TU SGT PENTING :) aish ter capslock pulak

el-janna said...

hehe cantek~~

norsharmila said...

bagus cik tomato, confident level tggi na..heee ;)

irzat adam said...

haha...cntek2...

o_0 v

b a m b a m ' s said...

hang comei dah tuh...tapi ceq terlebih comel ckit dari hang lar..hahahahha..okehh..saya perasan sendirik.. :P

yan_n.i.m said...

hehe.. biase jugak wat cam tuh..! even kol 4 pagi x ngantok ag pon, bleh try2 pakai shawl.. kihkih

tomatokering :) said...

@a n a . i z z t y besh kan menghabiskan masa pagi2 camtu ? kekek :P ouch ! malu i :P

tomatokering :) said...

@y u y u Z u l a i k h a hohoii yuyu jgn risau..yuyu lg cantekk.. hii

tomatokering :) said...

@erra syahira ngee~ kembang kempis la weyh ! :P

tomatokering :) said...

@GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr betul tu GK ! sokong ! ;D

tomatokering :) said...

@strawberrycincau hoho lucu ek ? hehe :P

tomatokering :) said...

@syamimi fatin yeahh ! haha ! :P

tomatokering :) said...

@el-janna tengs jenna ! kembang2 dah ni :P

tomatokering :) said...

@norsharmila konpiden harus tinggi..hehe

tomatokering :) said...

@irzat adam uik,, kembang2 dah ni,, :P

tomatokering :) said...

@b a m b a m ' s bambam memang comel ! hehe :D

tomatokering :) said...

@yan_n.i.m haha ! tahu tak pek ! syok kan ? :D

nadiemsharmz said...

suke bbeno bc entri tmato nih...btol la kite nih kne yakin kat diri sdir jekk kan...jnji kite slesa ngn diir kite..org lain nk ckp ape lantak ler..heheh

iDeaL cRazEe said...

nk tegelak ceq bace point no.1 tu..hehehe..actually stuju ngan point no.6 ...heeeee =)

iqbalhakimi said...

aku nak jadi comel la...haha

tomatokering :) said...

@nadiemsharmz haaa betol3 ! biaq p kat depa la.. :P

tomatokering :) said...

@iDeaL cRazEe no 1 tu terbaik ! kekeke :P 6 tu harus :)

tomatokering :) said...

@iqbalhakimi silalah comel dgn perot ko.. kekeke :P

Encik Blogger said...

amboi~ bkn main bergaya die yerr

echah mashuri said...

sokong2.perlu cantik dengan siap pakej perangai lagi.tp ang ak tgk macam ann la.ehhehe

ïêmå å¢klê§ said...

alamak... ad orang perasan *lari*...
hihi...


orang pompuan harus la nampak kena nampak cantik...

mie said...

tu dia...
tips no 6 tu gue suka..
ahhaaaaa

Novelgurl said...

Salam..wah2! cun2

AesyaZealous said...

tomato.. ceq tag hang..

http://akuzealous.blogspot.com/2011/02/saya-nak-join-bloglist-nelly-strange.html

silalah join :)

Azie Azra said...

ayat last tu power !hahaha

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

yang penting kita tak payah fikir apa yang orang nak cakap... kalau cakap tu sekadar nak menjatuhkan kita, lebih baik kita tak payah dengar...
yakin tu memang penting... kalau tak yakin mesti nanti rasa macam ada something wrong je dekat kita ni kalau berjalan dalam orang ramai...

ape2 pun, kamu comel... hehehe... (n_n)

tomatokering :) said...

@Encik Blogger bergaya tu penting en.bogger..hehe

tomatokering :) said...

@echah mashuri betol3! :D aiyoo,,cepuk kang ! :P

tomatokering :) said...

@ïêmå å¢klê§ lari cepattt ! nak keja ! :P

tomatokering :) said...

@mie bagus ! jgn lupa guna tips tu ! :P

tomatokering :) said...

@Novelgurl wee~sudah2 ! :P

tomatokering :) said...

@Azie Azra yeahhh ! :P

tomatokering :) said...

@Orkid Edyliyne @ OrkEd haa betol2 ! skrg ni pesen nak jatuh2 kan org..huu uikss kembang lagii ! :P

EpoLღKunang2 said...

Ololonya dia.. hehe ^^

 
Fully Design By Izza sakura | For SIMATAFANDA2013 ©| Best View: Google Chrome