2.22.2011

kalau lah ceq lelaki . . .




assalamualaikum semua :)



kalau korang lelaki , apa yang korang rasa korang akan buat ? tetiba terfikir pulak tadi . sekarang ni agak emosional sikit . otak agak bengong dan rasa tak dak mood . terlalu banyak sangat masalah dalam hidup yang kadang kala kita rasa kita tak mampu nak buat . kan ?


terlalu banyak tekanan dalam hidup ni . terutama sekali belajar . tapi tak seharusnya lah kan kita sebagai student nak rasa tertekan ? rileks suda . grrr kalau lah boleh rileks time saat-saat genting macam ni , kan bagus ! disebabkan tekanan perasaan ni lah membuatkan ceq terfikir , kalaulah ceq lelaki . .

.
.
.
.
.
.
.
.

1 . lumrah hidup bila perempuan selalu emosi jika nak dibandingkan dengan lelaki right ? but boleh tak ceq nak jadik cool je ?


2 . kalau ceq lelaki , ceq nak lepaskan tanggungjawap ni semua kat perempuan . malas lah nak fikir . ahhh !


3 . kalau ceq lelaki , ceq nak buat tak tahu and tunggu hasil datang bergolek tanpa usaha . boleh ?


4 . kalau ceq lelaki , ceq biarkan lah pompuan buat kerja lelaki . biar pompuan rasa sikit macam mana jadik lelaki . boleh ?



ok dah ! atas tu semua ayat perli ceq kepada lelaki-lelaki yang tak bertanggungjawap . siapa terasa nasib . haha ! ( tu pon kalau korang baca wahai lelaki kat sana ! )





sebenarnya , kalau lah ceq ni lelaki dan mampu buat :


1 . ceq akan cuba and berusaha buat kerja lelaki tanpa mengharapkan orang pompuan . maklumlah , pompuan bukan boleh buat kerja lelaki kan.


2 . ceq mesti tahu semua menda berkaitan dengan mekanikal kat dunia ni lebih dari pompuan . that is what u supposed to do guys !


3 . ceq nak buat sendiri kerja dengan hasil tangan ceq sendiri tanpa mengharapkan pompuan yang tak tahu apa-apa . looser ! 


4 . dah tentu ceq ada kekuatan and daya berfikir seperti lelaki-lelaki yang lain kat luar sana . kan best . tak payah nak harapkan bantuan orang lain .



itu semua kalau lah ceq lelaki . . . . . . . 




ekceli tengah tekanan perasaan sekali dengan laki-laki yang kat luar sana tu yang sanggup biarkan pompuan buat kerja yang sepatutnya laki boleh tolong ! arghh ! patut panggil tak guna ke ? huh , bukan ceq tak bersyukur jadik pompuan , tapi ceq cuma terfikir kalau ceq lelaki memang ceq akan buat semua kerja-kerja tu . korang tak de perasaan risau ke hah bila kerja tak siap ! demm !


ok , ekceli tengah pikir kan projek sem akhir ni . tensen sangat lah . semua tak nak tolong ? macam tu ke satu group ? semua nak tunggu kena push ke ? tolonglah fikir sama weyh ! korang tu laki . lebih pandai dari pompuan dalam bab mekanikal . jangan lah serah semua kat kitorang . semua kerja kena buat . korang syiok kan goyang kaki and just tanya "dah sampai mana dah projek?" demmm !


untuk yang laki kat luar sana , janganlah jadik lelaki yang tak tahu pape ye . sila lah bantu pompuan yang sememangnya tak berapa bijak ni . ok bye !



sori korang kena baca kegeraman yang berlaku and tahap ketensenan yang melampau time nih . memang busy sangat sangat and tak sempat and tak boleh nak fikir dengan betol time nih . ayat pon dah cerca merba herba .



nak tinggalkan tanggungjawap macam kita tanggalkan kasut . senang je ye --'




mekasheh ya . :)





27 comments:

nard.z said...

saya pung teringin jd lelaki! sebab lelaki ni senang, kadang kadang emo terkawal sbb takde period. heh :P

Novelgurl said...

betul tuh ! oh lelaki ! ish3

c-tea said...

hum..ct ade bnyk pengalamn lelaki mcm nie...tp bile ct kat u..sume dak lelaki yang masuk team ct seorg lelaki yang bersikap optimis pada keja..kadg2 ct bangga dgn khairul syakirin...clas mate ct n satu team gn ct mase projek akhir..

c-tea said...

maksud ct...khairul shakirin nie seorg yang bertanggungjawab la..

farzana ariffin said...

jadi mcm gua. gua cool! hahaha

sicomot-comel said...

kalaulah SCC lelaki..

SCC nak kecewa kan BANYAK pmpn yg gedik kat luar sana..

hahaha..
jahat giler..

a n a . i z z t y said...

dah mmg lumrah akan ada manusia yg macam tu dear..bahagian yang sepatotnya lelaki buat, serah bulat bulat kat pompuan...adoiiii....nak markah free je...

sarah mohamad said...

lelaki sekarang . haiii .. banyak yang tak bertanggungjawab . kalau ada pun sikit sangat . tengok lah sekarang. jawatan penting ramai yang dah di monopoli oleh kaum perempuan . kalau bendak kecik cenggini pun tak boleh nak tanggung , apetah lagi benda besar kan . teeehee

nadiemsharmz said...

ceq pon tensen tahap dewo gak nih..byk eseimen kena setel..tp still ngadap belog ag!..kurang ksedaran tol aku nih..huhu..bbalaik pd entri ang tu..kalo la ceq laki kan, ceq xmo bljr dah!..nak kje trus..hahha..bleh gitu?

MiaDiera said...

ehh mia pun selalu terfikir macam tu:)

shearasol said...

Alahai..dah expired ker...alamakkkk...malunyer (sambil tutup muka dan tersipu-sipu)

=)

syafiQakarim said...

penah dengar lagu
if i were a boy..?-beyonce.
kalau ceq laki,ceq ikut
cm lagu tu ;)

el-janna said...

he bleh je tomato oi

g la tuka sume yg ade
hahhaah

tp klu ceq laki cek nk jadi pendamping perempuan.. xde la berlaku keganasan terhadap perempuan n kanak2
heeeeeeeeeeee



see2
klau lecture ceq bace nih dpt markh carry forword ni
hhah


aplikasikan ape yg di belaja


hehhe

Fariq said...

sem akhir jugak.. banyak keje wo... rasa nak nagis je bile mengenangkan keje byk yg postponed lagi.. sob3x

Aku belum Kawin Lagi La Der

miszlullaby said...

tapi akandaya..ceq bukan lelaki...hhehehe...xpe cik tomato,kite perempuan boleh buat sume tu lebih hebat. And, insyaAllah kalau kite jenis orang yang berusaha, Allah akan datangkan lelaki buat kita yang sama kuat berusaha. So,ape lagi, jom kerja kuat2 =D..abaikan manusia2 yang tak bertanggungjawab tuh ^__^

(patriotik plak aku neyh~hahaha)

rizwan's sweetheart said...

kfda takmo jd lki. xbest! mkn kne byr sdiri... shopping duit poket sdiri... berjln2 kne drive sdiri... xbest!!!

beaty said...

kalo la lelaki fkir mcm mana tomato fikir kan bagus..aman dunia ni

tomatokering :) said...

@nard.zhaha period ?? :P

tomatokering :) said...

@Novelgurl tu r..geram ngan laki! grr

FariehanIbrahim [LBC] said...

erkkk, jdi gurl lgi besh knnn, XD

tomatokering :) said...

@c-tea kalau dapt laki yg camtu xpek..mmg respek la..huu

tomatokering :) said...

@farzana ariffin teringin jadik cool..kekeke :P

tomatokering :) said...

@sicomot-comelhaha mmg jahat pon! :P

tomatokering :) said...

@a n a . i z z t y tu r..taw2 nak benda yg dah siap..huh

Sumandak Kinabalu said...

Pernah juga terfikir jadi lelaki tapi bila fikir balik...bertuah jadi wanita :) Boleh melahirkan anak, pilihan baju pun banyak. Wanita boleh pakai baju stail lelaki tapi lelaki tak boleh...Wanita boleh mekap lawa-lawa, aksesori pun banyak dan macam-macam lagilah kelebihan sebagai seorang wanita..hehe

Along Usop said...

wahahah.. itu macam punye laki.. kasi sembur je.. agagaga...=p

em.. anda di tag.. =p
*padahal yg tomato tag along aritu lam draft lagik.. nguu

Along Usop said...

wahahah.. itu macam punye laki.. kasi sembur je.. agagaga...=p

em.. anda di tag.. =p
*padahal yg tomato tag along aritu lam draft lagik.. nguu

 
Fully Design By Izza sakura | For SIMATAFANDA2013 ©| Best View: Google Chrome