2.13.2011

saya cartoon dan pengajaran :)




assalamualaikum semua :)



hari ni ceq nak cerita pasai gelaran-gelaran yang orang bagi kat ceq . err . memang tak baik kan bagi gelaran kat orang . tapi apakan daya , mulut manusia susah kita nak tutup . so , baik kita tutup mulut kita sendiri dari mengata orang . ehh , terasa tak ? :P

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

first

 pikachu 




err . kat sekolah dolu-dolu kan , budak laki sukak panggil ceq pikacu . sebab nama ceq piqa . haishh , ceq memang sangat marah tahu ! >:( dorang tak reti eja ke . PIKA = PIQA ke ? 



second

doremon




hoii ! korang ada tengok ke ceq macam doremon ? kalau ada pon maybe sebab doremon tu comel kan ? haha ! ouh sebenarnya ceq tahu mereka mahu mengatakan yang badan gendut debab ini seperti doremon . wuuuu T__T sampai hati korang . tamo kawan dah !



third

bear




bear yang comel . tapi saya lagi comel . wink wink* ceq tahu dorang cakap ceq bear sebab ceq gendut debab jugak . tapi ceq tak kuat makan . T__T

hello ! saya bear ! saya tak sukak makan ikan tapi saya sukak makan ayam . :D


fourth

panda bear





grrr . saya panda . korang takut tak dengan saya ? >:P

ouh , ini memang selalu ceq kena . adakah kerana ceq memakai spek nerd ini membuatkan dorang panggil ceq panda ? ataupun kerana eye bag bawah mata yang lebam macam orang kena tumbuk membuatkan dorang panggil ceq begitu ? itu ceq tidak pasti . --'



fifth @ last

pokke




huwaa ~ ni yang paling dasyat sekali . adakah sampai hati dorang memanggil ceq pokke bintik-bintik ni ? isk sob sob T__T apa kaitan ceq dengan pokke pon ceq tak tahu . PIQA = POKKE ke ?




kesimpulannya (macam karangan pulak) , kita tak boleh bagi nama gelaran sukak sukak contoh macam halimah jongang , fatimah juling , abu tempang , tak baik tau . seolah-olah kita menghina dorang pulak kan ? kalau dorang tak sakit hati , hati terluka (macam lagu pulak) dengan gelaran tu tak pe . tapi kalau dorang tak redha dengan gelaran tu korang berdosa tahu . nak berdosa ke ? aiyookk .


so , ceq redha jela dengan apa pun yang orang panggil ceq sebab ceq tak nak dorang berdosa . lagipun , gelaran tu tak lah teruk sangat kan ? comel apa . wink2* --'





renung-renungkan dan selamat beramal . :)

mekasheh sudi baca , jangan lupa datang lagi . :)





18 comments:

iwan_dextrous said...

lorh..dri atas comel je..smpi bwh..ahhaha

tomatokering :) said...

wawawa~sgt kejam.. T__T

JuanYuan said...

haha..yang pokke tu paling best..hak3..

biasalah kn..kdg2 panggilan tu bukan sebab diorang nk mengata tp just untuk bergurau..memberkan..hak3

Novelgurl said...

Assalamualaikum

pikachuuu~~~~~~~~~~~

cumelnya ^^ suke3

iDeaL cRazEe said...

yg bawah sekali tu memang sangat2 dahsyat...geli..aauuuwww~ =)

tomatokering :) said...

juan -- cett .. mmg betol pong :P

NG -- mmg comel.. :)

ideal -- aiyoo , nak kena ek ? ! :P

selipar biru said...

hahahaha..lawakla...pokke?
hehehe

wuwu..saya pon digelar doreamon and bear~
aishh~ (tp comeyh kan, xpela) =p

YUL said...

huahuahua. ciannye dier erk pika CHU! ;P

p/s Blogku macam OH TIDAK?

miszlullaby said...

pokke tu sungguh xsesuai.hat lain tu suma comeyh ja=)

iqbalhakimi said...

haha..aku nak shinchan...

weh..pokke kaya kot..lalala

najihah sahami said...

haha..mish pun selalu kena panggil panda sebab mata mish besar.jahat!!

Mra Mastura said...

cheh. semua comel2 aje panggilan..? ak kene kambing kot dulu.lagi x masal. uhuk

panggil hang tomatokering je ah XD

Raji berkata said...

hohoho klakar gak nama panggilan kau =.="
kalau ak dlu2 nama binatang jer byk
hak2 aah lah xelok
apa yg dipanggil tu ialah doa
kalau bole ak nk org panggil aku macho
lol

gigiAriEma said...

ha..betoi2..comel ape an...
kalau tak reda stg depa plak yg dosa.. :P

kirani+mia said...

hahaha..mcm la hang meh..
ala,xkesah pn gelaran org..ske ati dorg la nk ckp ape..
bg ceq hang ttp comell..wee~ hehe,,;)

Mat Ganu said...

tak elok men gelar2 nie...hehehe

fyna said...

poke? hadoi! hehe pikachu tu suit..cumel mcm tuan dia =P

cik Ladies said...

oke je blog baru niey.. oke sgt . cume pelu amek masa skit nk loading sebab mkin lama mkin kcik scroll nye kan? ahaha :)

 
Fully Design By Izza sakura | For SIMATAFANDA2013 ©| Best View: Google Chrome