2.08.2011

apa korang buat kalau dapat kawan macam ni ? :)



assalamualaikum semua :)



sambil buat assignment semalam , ceq layan cerita korea . fullhouse . hehe , siapa yang minat korea mesti pernah tengok punya cerita ni kan ? ceq tengok cerita ni pon dah berapa kali dah . tak jemu-jemu , siap boleh hafal lagi dialog dia . (opss tipu . tak reti speaking korea) 


macam ceq cakap before nie kan , bila kita tengok any stories kita mesti ambil pengajaran kan ? (bajet pengkritik filem tanah air) okayh , macam cerita korea ni la kan , ape korang nak buat kalau korang dapat kawan yg macam ni :

.
.
.
.
.
.
.


1. tipu korang - beli tiket air asia (sebab murah) untuk korang pergi jauh-jauh then jual rumah korang . apa korang nak buat ?


2. khianati korang - bagitahu orang lain tentang rahsia korang (suke korek hidung)  then dapat duit bila dah bocorkan rahsia korang . apa korang nak buat ?


3. tak bagitahu korang masalah diorang ? - contoh kalau kawan korang ada masalah kewangan , dorang sanggup tipu korang untuk dapatkan duit daripada share masalah dengan korang . apa korang nak buat ?


4. sanggup gadaikan maruah korang untuk dapatkan sesuatu yang dorang nak . apa korang nak buat ?


5. sanggup tinggalkan korang bila dorang dah dapat apa yang dorang nak and tak sanggup susah sama-sama dengan korang . (blah cmtu je) apa korang nak buat ?





ok done ! cerita ni kawan dia memang seriously bangang okayh . kalau ceq ada kawan macam ni , memang tak sanggup dah nak kawan balik ngan dorang ! kawan jenis apa la tu kan . but , pompuan nie boleh lak bodoh p terima kawan dia tu lagi . ceq lagi sanggup tak de kawan dari dapat jenis yang suka susahkan hidup orang je . jual ikan kat pasar lagi baguih . huhu :P


kita kalau nak berkawan biarlah ikhlas kan . jangan la jual ikan (sellfish) tak tentu pasal . :P then , kalau korang pernah terjumpa kawan yang macam ni , yang pentingkan diri je , baik jauh-jauh la . tinggalkan je kawan macam tu . hye hye bye bye ! :D




apa pendapat korang ? share-share maa :)






mekasheh ya . datang lagi taw . :)





13 comments:

YUL said...

setuju dengan anda, mmg celaka kalau dapat kawan camtu, tak dapat nk bayangkan, tp tu yul pernah alami tahun lepas, lepas nie kalau nak berkawan kenelah berhati2 sikit, hee

15k unique visitor in 1 Days! 

Ujang9897 said...

lempang laju2

THE LEKAT LEKIT STORY said...

wah.. emo betul cik tomato bila tgk cite tu yer.. akak penah tgk jugak dulu..

YanaMIB said...

xingt dh jln cite full house tu..hihi..klu dpt kwn cenggitu mmg hilang trus kepercayaan kt dia..dia mtk tlg pn xmo caya..huhu terluka hati nih..ecewahh~ ^_^

Siti Nur Amirah said...

best cte ni..tp my girl best gilaaa...hehehe..

kalau dapat kawan macam tu..sori ko nak bodohkan aku buat kali ke2!huh! -_-" tp mcm tak logik sket cne kwn de boleh seske hati jual rmh org kan??duk pk lg ni..T_T

Pja Ismail said...

Erkk, ada ke kawan macam ni? Jap fikir.. Takde! Kalau ada...tak tahu nak buat apa! Tanak kawan dia lagi! Hehehe. ;p

Along Usop said...

ish3.. ade jugak manusie yg taktau malu cenggitu.. hukk... =(

CinderLaLa said...

mungkin.....sy akan lempangggg skali... fuhh! sy x ganas..sy kejam jer.. huhuks..

zazaw said...

my girl bestt
ni baruuu jer dlm kelas td wat cincin cm girl
HAHAHAHHAAH

kalau zazaw
zazaw lempang muka kawan tu laju lajuuu

asybedazzle said...

itu bukan kawan namanya :)

Fatin Natashya said...

tu name nya kawan yg tak gune ! tak yah idup lah kat bumi ney !!!,,(ngah marah ney) haha

bobiedanbad said...

aku akan tumbuk berkali2...pastu lempang laju2 hehehe

nub said...

kak tom. kasi pukul laa. hahahah

 
Fully Design By Izza sakura | For SIMATAFANDA2013 ©| Best View: Google Chrome