2.17.2011

tips nak cepat kaya :)




assalamualaikum semua :)



waa~ semalam tak dapat hupdate blog ! :( rasa tergedik-gedik nak hupdate even tak dek cerita sangat pon . tapi insyaallah bila ceq hupdate , ceq akan sedaya upaya buat korang sukak . (err ada ke yang sukak?) siapa tak sukak ceq pukoi ! haha :P



disebabkan semalam tak hupdate , hari ni ceq nak bagi tips baik punya tau . macam mana nak jadik kaya . bling bling **' ceq tahu semua mesti nak kaya kan ? kan ? kan ? nah ni tips ceq nak share :)

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


1 . korang pinjam duit ah long . bukan along ek . kalau korang pinjam jangan pinjam sikit-sikit tau . pinjam banyak banyak terus . baru korang boleh beli kereta , rumah berjibik jibik kan . :)


2 . pergi rompak bank ataupun ATM . woww ! memang berpinar pinar mata kalau korang rompak bank ! :)


3 . korang pergi mintak sedekah . pura-pura jadik cacat . tapi ni taktik lama punya , so korang tolak tepi la sebab tak dak yang nak caya . haha ! :)


4 . kalau korang nampak ada orang baru keluarkan duit dari bank , korang g je serbu . tapi kalau setakat lima puluh hinggit tu tak payah lah . buang karan je . serbu la orang yang banyak duit macam norlia ghani ke , nasha aziz ke . oppss ! :P


5 . taktik paling senang , kalau pakwe korang tu orang kaya , korang kikis je . gerenti dia bagi punya . apa orang cakap tu ? " anything for you beibeh ! " :P


6 . korang join la skim cepat kaya . kompem berkesan ! :P


7 . lastly , korang g beli nombor ekor banyak banyak . mana tahu menang besar punya . :P




rasa-rasa cukuplah tujuh tu kan . amacam ? ada rasa kaya tak kalau buat camtu ? haha . sebenarnya , tak dak jalan singkat nak kaya ni . semua yang kita buat mesti ada akibatnya kan . korang bayangkan kalau betul betul korang buat benda yang kat atas tu . kaya memang kaya tapi . .  tanggunglah sendiri ! jangan mintak tolong ceq noh . :P



apa yang kita nak , apa yang kita buat , janganlah berlandaskan nafsu semata-mata . ingat ALLAH , ingat orang yang kita sayang . ingat halal haram . agak agak rezeki tu berkat ke kalau buat semua tu ? ( ehh macam lah ada orang jahat nak baca .) kalau nak sesuatu kita mesti kena berusaha kan . walau susah payah macam mana pun , kalau hati kita ikhlas dan tawakal , kompem memang akan ada hasilnya . DIA mesti akan tolong kita . :)




gambar orang nak cepat kaya --'


INGAT ! tak dak jalan singkat nak kaya okayh ! berusaha dulu . :)






mekasheh ya . harap korang sukak . jangan lupa datang lagi tau ! :)





42 comments:

beaty said...

Ade ker yang nak cepat kaya..doiiii kaya kaya jer...tp teda jalan singkat nak kaya..kaya bukan bergolek jer

AinSyA said...

wiwittt!! awek cun!! :)

!tomatokering! :) said...

@beaty mesti lah ada yg nak cpt kaya .. kat cite tibi tu bnyk..huu :P

!tomatokering! :) said...

@AinSyA ehh encha ! :D

Aida Zafirah said...

aku suka taktik yg no 5 tuh...aku rasa tu yang paling berkesan dan selamat...hahahaha...:)

!tomatokering! :) said...

haha ! sokong ! kekeke :P

CinderLaLa said...

dlm bnyak2 kat atas...suka no.5...hahaha... Konfem ar dijamin berkesan lagi selamat namun.....bahayaaaaaa gak... *_*

gaung said...

tak mahu ikot cara tomato nie..berbahaya boleh bawa mati wooo

ïêmå å¢klê§ said...

ehh.. ape kena mngena kaya dgn gmbr kt bawah 2...

!tomatokering! :) said...

@CinderLaLa haha ! sila ikut no 5 tu dgn cara yg betul..kekeke :P

!tomatokering! :) said...

@gaung hihi :P

Syafique Azawadi said...

perasaan dipermainkan =.=

norsharmila said...

haha. ni jln nk cari nahas ni :P

gigiAriEma said...

comeyy nye muka orang nak cpt kaya tuh,....hehehe :)

!tomatokering! :) said...

@Syafique Azawadi hehe , tu la..nk cepat kaya sgt :P

!tomatokering! :) said...

@norsharmila ikot la.. jom..kekeke :P

!tomatokering! :) said...

@gigiAriEma muke penipu cmtu la..haha :P

AdiSuda said...

ngek pny budak..trpedaya suda..ahaha..cisss

!tomatokering! :) said...

@AdiSuda kuikuikui ,, :P

a n a . i z z t y said...

comel muka org nak cepat kaya tu..heheheh...nak kaya nie bukan senag..kena berperingkat..kena ada kesabaran..baru berbuahkan hasil..kan? :)

JuanYuan said...

aiseman..hahaha

lavender harum wangi said...

kalau nak cpt kaya, jom main game kat fesbuk.. poker ke, farmville ke, duit juta2 oo~ hahaha :D

Novelgurl said...

Assalamualaikum

ye betul3 =)

cntek pic ! nk ngorat bley! hahha

!tomatokering! :) said...

@a n a . i z z t y haa betul3.. ada malas , tau nak cepat kaya je...

!tomatokering! :) said...

@lavender harum wangi hhaha ! cadangan yg baik gak tuh ! :D

!tomatokering! :) said...

@Novelgurl tengs.. boleh2 ! haha

gaung said...

hahahha apa dah..ok ok

important! wajib baca
ENTRY TERBARU: panas dari facebook..ambik tindakan kalau perlu

yieyaw said...

tanak la jd kaya..
:)

nazirulhazwan~ said...

patutla den kayo, sume bende tu den da buat.haahha
pakcik kayo!!

MamaEma said...

jual tomato..... boleh jadi kaya raya... buka jual cik tomato..buah tomato...hehehe

farasakura said...

ada je yang blogging sebab nak kaya ($,$) wuuuwuu

p/s : nape xley tengok pula kat entri fara tu??wuwuwu syg cik tomato sbb rajen dtg blog farasakura

http://miszfarasakura.blogspot.com/2011/02/tun-dr-mahathir-di-utp-berforum.html

cikpia said...

dah kaya nanti jangan lupa share!!! sharing is caring...... he he..

EZAN IDMA said...

Haha. care terbaik. tp yg penting Pic tu comel!

!tomatokering! :) said...

@yieyaw rugi2.. haha :P

!tomatokering! :) said...

@nazirulhazwan~ haha share la ilmu skit,.. kekeke :P

!tomatokering! :) said...

@MamaEma haha ! betul3..sape nk share bisnes ngan tomato ? :P

!tomatokering! :) said...

@farasakura tataw la nape tak leh tgk.. tulisan biru tu xnampak..huu

!tomatokering! :) said...

@cikpia ni share la ni . haha :P

!tomatokering! :) said...

@EZAN IDMA hehehe.. :D

a n a . i z z t y said...

awak kena tag dengan sy!!..heheheh..jom join!

http://coratcorethujungjari.blogspot.com/2011/02/smiley-baggy-giveaway.html

iqbalhakimi said...

haha....aku nak.aku nak kaya...bak singgit =P

!tomatokering! :) said...

@iqbalhakimi nah ! seposen ak bagi ! :P

 
Fully Design By Izza sakura | For SIMATAFANDA2013 ©| Best View: Google Chrome