2.08.2011

tips dari hati pensyarah :)



assalamualaikum semua :)




petang tadi lecturer pesan kat kitorang  macam-macam . nasib baik dia best okayh ! suka tengok gaya dia bercakap . ala-ala tomok presiden gitu . lembut but tegas . first time dia masuk kelas kitorang macam-macam lah yang dia basuh pesan kat kitorang .

.
.
.
.
.
.

1. jangan tidur petang-petang sebab boleh lemau kan otak korang yang dah macam limau tu .


2. jangan ranking kan lecturer korang sebab korang akan rasa tak berminat nak masuk kelas dorang nanti . 


3. jangan mudah tertipu dengan kawan . kalau korang ada hutang dengan korang , wajib bayar okayh !


4. kalau korang nak mintak kerja nanti , pastikan korang tahu basic sesuatu perkara tu . benda basic ni memang selalu lah majikan akan tanya . sebab apa ? sebab benda tu paling senang . dia tak kan tanya benda susah-susah sebab benda tu susah . (nanti dia pulak tak dapat jawap) :P


5. kita tak kan jadik pandai secara tiba-tiba melainkan kita berusaha dengan sendiri and pastikan usaha tu dari awal . contoh kalau korang mula-mula dapat fail je pastu tup tup exam korang excellent gile r kan , pensyarah akan rasa pelik and boleh anggap korang meniru . (errr...)


6. dalam kelas boleh makan , tapi jangan lah pulak korang makan nasi beriyani lauk ayam masak kicap 1 bungkus pulak . tu berani mati nama nya . huhu

..........

7. last , apa kata sebelum kelas , kita beli choki-choki pastu kedarah ramai-ramai . lagi sodap . mata pon tak ngantuk dah . :P






ok done ! macam-macam lah lecturer dok berletiaq (demi kebaikan bersama) tadi . tak dapat nak list semua sebab tak hingat dah . hahaha ! selamat mencuba ! :)





mekasheh ya . jangan lupa datang lagi tau . :)






3 comments:

Along Usop said...

ahah.. tomok mari sinih.. =p


thnx sbb suke.. =)

iDeaL cRazEe said...

I LOVE CHOKI-CHOKI..!!!! haha..

si pendek dan moody said...

wow pensyarah tu macam best je, macamm

 
Fully Design By Izza sakura | For SIMATAFANDA2013 ©| Best View: Google Chrome