2.15.2011

henpon kena ada dua tak ? :)




assalamualaikum semua :)



ceq rasa gumbira la sebab ramai yang sukak dengan wajah baru tomatokering sayang ni . :) dah 3 bulan tomatokering ni rupanya . ceq baru perasan . hehe , ceq rasa semangat sangat nak update bila tomatokering ni nampak comel and kacak . opss ! ( jantina dia jantan sebab tu dia kacak )  :P


siapa ada dua henpon ? korek idung cepat ! ceq ada dua jibik gak lah dulu . tapi henpon cikai je . tak sanggup nak beli mahal-mahal nanti korang curik . kekeke , sekarang guna satu henpon je tapi ada dua sim . henpon cikai jugak . --' 


ceq ada dua nombor . satu maxis satu lagi celcom . yang maxis tu memang dari tingkatan dua lagi ceq guna . sekarang ceq baru tingkatan tiga . ( jangan cakap ceq tipu )  sayang sangat no tu tahu . no tu memang cantiklah macam ceq . (perasan , sila cubit untuk sedarkan ceq . ) :P


majority sekarang ni memang ramai yang guna dua nombor atau dua sim kan ? betul tak ? (angkat ketiak) lagi-lagi student . dalam sepuluh orang student ceq anggarkan ada dua tiga orang je yang pakai satu nombor . sebab apa ? sebab dalam rumah ceq lapan orang ada dua nombor . ( kaya kan dorang ? )




korang rasa perlu ke ada dua nombor ni ? kalau tanya ceq lah ,  pengalaman ceq pakai dua nombor and dua henpon  :



-- senang nak contact orang kalau orang tu celcom ataupun maxis .

-- save kredit ? err . leceh sebab kena topup . celcom ceq pon dah lama benau tak topup . :'(

-- kalau orang nak contact kita , boleh tanya dolu : awak guna maxis ke celcom ? bukan apa , nak jimatkan kredit orang tu . ehh , jimat kredit kita jugak . :P

-- pakai dua nombor sebab sayang nak buang yang maxis tu . nanti lost contact dengan budak sekolah dolu-dolu .

-- yang lecehnya la kan , kena bawak dua dua henpon pulak kalau nak g mana mana . adehh abes kembang poket poket seluar ni .

-- then , kalau satu nombor tak dak kredit boleh guna yang satu lagi . hehe :P

-- yang paling last sekali ceq nak share , kalau ada dua henpon , satu untuk boipren , satu lagi untuk skandal . kalau korang kua dengan boipren jangan bawak la henpon lagi satu . nanti kantoi . haha !




err . habis lah kalau boipren baca ni . muahaha , yang last tu tipu je . tapi memang betul tau ada yang buat camtu . baik korang ngaku cepat ! :P  so , apa pendapat korang ? korang ada guna dua henpon tak ? meh share sikit . :)





mekasheh ya . jangan lupa datang lagi tau ! :)




 

27 comments:

Anyez Nasri ツ said...

tk ada niat nk gune numb tmbahan . memang tk minat . haha . tp rmai kata , if masuk poli , kolej , semua mesti akan ada tmbahan . betul ke ? tk mhu-lahh . nt buat gaduh je dngan acab , haish .

AIMAN said...

mesti kena ada 2.. 2 hanset, 2 awex.. keh3..

Syafique Azawadi said...

pade aku, perlu ke tak, terpulang.

aku pon pkai 2 sim jugak, dan 2 phone, dulu pakai 1 je, tp mnyusah kan sbp kalau beteri abes, org tak dapat kontek, so kalau 2phone dan 2sim, senang lah org nk kontek

iDeaL cRazEe said...

owhhh...yg fon blueberry yg ika gune time kua lepak2 aritu tu kire hanpon scandal la yek?? baru pokcik tau.....
hehehehe =)

iDeaL cRazEe said...

oppsss..blueberry plak..blackberry lah...aiyah~ ;P

!tomatokering! :) said...

@Anyez Nasri ツ ada gak betulnya .. major mmg guna dua fon lah..hu

!tomatokering! :) said...

@AIMAN haha ! bagus :P

!tomatokering! :) said...

@Syafique Azawadi haa betol3 ! :D

!tomatokering! :) said...

@iDeaL cRazEe hahah ! tu henpon adik lah ! :P

!tomatokering! :) said...

@iDeaL cRazEe hp CSL je . cikai.. :P

fyna said...

dr dulu saya mesti pakai 1 je nombor..hehe rajinye ada 2 no..hp pon kena 2 kan =.=

sarah mohamad said...

dulu2 memang pakai 2 nset . sekarang dah ada steady bf rasanya pakai satu dah okay . teehee :)

Mra Mastura said...

huhuk. ade 2no. tp ak on 1 hp je. skali hp ak rosak. so gne hp lg satu dah. seb bek ade bekap.>.<

AiDa AzRyN said...

wah blog anda sangat fun! hehe.. ;)
pssstttt,aida pun kai 2 enfon.. satu utk maxis n satu lagi utk celcom.. ;D

Farhah Zaidah said...

ceq pun pakai 2 henpon...satu leh pakai 2 sim satu lagi satu sim ja... heee...sejak msuk u pakai 2 no sebab beli uox...sayang nak buang no lama...

alinac lover said...

yong ada 3..hahhaha

da biasa.klo ada 1 je rasa pelik sbb dr kecik lg mmg pakai lebih dr 1 hahahhaa


Note For Alinac’s Membership"

echah mashuri said...

ecah guna satu je dear.sebab malas nak banyak2.tp mmg ramai yg pakai dua kan.eheheh

aNnE said...

anne ada 2 , tapi guna 1 je . sebab no pun ada 1 je .. hahaha

a n a . i z z t y said...

for me, sangat leceh kalo berhandphone dua bijik nie...yela..kadang2 tengah pokai amat, memang payah lah nak topup..hahahah..better satu sim, satu henfon..sekarang kan promosi bagai2..jimat kredit itu ini..grab je..heheehe ;)

MamaEma said...

beli hp yg boleh masuk dua simkad..senang bawa satu hp jer..hehehe

Aida Zafirah said...

aku dah buang dah no maxis aku tu sebab dah kena block...hahahaha....sekarang hanya ada satu...the one and only

CELCOM...

NOOR FATIN said...

ada duaaa!! keh3. maxis xpakai dah sbb kawan2 smua pakai celcom;wuuwuw pakai celcom je la. maxis simpan utk kenangan. hehehe

hazlin said...

salam,
ada satu sajer.. tupun asyik berdering2.. tak kuasa nak layan huhuhu

gigiAriEma said...

gigi pakai satu je....sobsobsob... :P

miszlullaby said...

xle komen ek..xpe2,tinggalkan email dekat shoutbox je k.nanti ML copy =)

DuniakuAbstrak said...

dopLoh pun takpe asaLkan mampu

Nur Liyana said...

hahahaa..yana pun ingt nk pakai 2 no.......
hey kamoo baru ting 3????haahhha

 
Fully Design By Izza sakura | For SIMATAFANDA2013 ©| Best View: Google Chrome