2.18.2011

check blog korang yang banyak malware tu ! :P




assalamualaikum semua :)




entri ni tak ditujukan kepada siapa siapa . namun , siapa yang ada perasaan nak baca and terasa apa yang ceq tulis , sila lah maafkan ceq and pergi lah korang dari sini . ceq rasa nak merajok 156 minit 156 saat dengan korang . (ok dah . rosyam nor tak nak ambik ceq berlakon tu yang jadik camni) :P



haha ! dah tak dak kena mengena pon kat atas tu . mengarot petang petang buta nih macam tu la . mana tak nya , dah kena tinggal sorang sorang kat rumah ni . harap harap kak limah teman malam nanti . :P



meh meh meh semua . ceq nak ajar korang semua check korang punya blog tu ada malware ke tak . blog pon boleh ada tahu . so , langkah langkah nya :


.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


1 . mula-mula korang g dekat website ni tau .
(http://www.google.com/safebrowsing/diagnostic?site=www.example.com)

2 . gantikan www.example.com tu dengan URL blog korang tau .


3 . kalau dia kata ada malware , baik korang remove kejadah kejadah tak berperikemanusiaan tu segera ! nak buang mende halah tu , g kat blog ni . dia ada cerita jugak pasal malware tu kat blog dia .




sumber : beaty :)



blog ceq tak dak malware tau ! so , korang jangan jadikkan malware tu alasan tamo datang blog ceq ek ! baling dengan tomato baru tahu ! haha ! err , by the way , dashboard dah berapa hari tak boleh baca ni . kenapa ek korang ? nasib baik ada yang rajin datang . dari shoutbox atau komen jelah dapat terjah korang . sedih sedih :'(






mekasheh ya . jangan lupa datang lagi tau ! :)








37 comments:

AiDa AzRyN said...

owh... dah check dah! blog aida xde malware.. XD btw,thanx 4 sharing!

!tomatokering! :) said...

@AiDa AzRyN bagus2 ! ceq datang blog aida skrg ! :P

YUL said...

wah, dah check, nsib baik tak ada, huhu, btw thx ye for sharing entri bagus nie,

NadiRah said...

nad xde malware.. =)

ShA + ZaM = LoVe said...

blog sy x ade yeaay...
thanks dear...
dah follow u..
and thanks..

Aida Zafirah said...

kalo blog ade malware cmne jadiknye ek????

b a m b a m ' s said...

cik bambam mai nak baling tomato kat hang! kekekeke..mujuq xda malware yer dik non..hehehe..

minta kongsi jugak ek..leh ke?errr..

putrymawien said...

tengkiu for the information


jom terjah blog saya

mamawana said...

ooo itu macam kaa....nanti nak pi check gak... tolong chek bleh ...heee

SyUhAdA said...

thanks tomato.
syu dah check..
Alhmdlah, blog syu slmt...
meh la sggh slalu...

syu nak amik ltak kat blog syu gak, bleh?

JuanYuan said...

beloh ceq takdak malware :)

SweetSyaza said...

yeayyy blog kita tak ada malware!!!!

!tomatokering! :) said...

@YUL welkom :)

!tomatokering! :) said...

@NadiRah bagus ! baru best nk dtg :D

!tomatokering! :) said...

@ShA ZaM = LoVe welkom laling ! ;D

!tomatokering! :) said...

@Aida Zafirah kalau ada punah la blog.. T__T bahaya ..

!tomatokering! :) said...

@b a m b a m ' s sila lah ambik :) ceq pon share dri blog lain :)

!tomatokering! :) said...

@putrymawien welkom laling ! :)

!tomatokering! :) said...

@mamawana hihi boleh2 :)

!tomatokering! :) said...

@SyUhAdA bagus ! nak share jela :)

!tomatokering! :) said...

@JuanYuan yey ! lau tak tamo dtg blog juan :P

!tomatokering! :) said...

@SweetSyaza yeyyy ! :D

anies anessa said...

tanx sharing...blog kite xde malware..yeay!igt smlm dah diserang tau....rupa2nya xde pon...

echah mashuri said...

blog ecah ade ke x ye?eh.tanya ang plak.ok2.nak gi check nih.ehhehehe;p

Mr.NS said...

err tapawer cm na lak nk chek?

BENA said...

cop ! blog bena ade malware x tomato ? heeeee :)

tomatokering :) said...

@anies anessa bagus kalau tak de ;)

tomatokering :) said...

@echah mashuri haha rase blog ecah ok. sbb ceq nk masuk tak dak pa pon.. :)

tomatokering :) said...

@Mr.NS tapawer kalau agak2 bocoq p tampal balik :P

tomatokering :) said...

@BENA blog bena ok je .. :D

Izamir Ridzwan said...

xpe lah.. untuk tomato sorang jer IR kasi print screen header IR.. buat image.

JuanYuan said...

oh no..tiba2 ada malware :(

tomatokering :) said...

@JuanYuan err tamo masok blog juan ! kekeke :P

Aida Zafirah said...

okay dah cek...xde malware...clean....:)

JuanYuan said...

haha..tomato jahat..

xdak dah..ceq buang dh..

malware ringan jer =)

nard.z said...

mak cik! ceq malas lah nak pi ceq. kalau ang singgah ada tak? hikhik :P

Cik Azizah said...

blog jijah ade malware tak??? huhu
cek macam clean je...tapi tak tahu la..hohoho

 
Fully Design By Izza sakura | For SIMATAFANDA2013 ©| Best View: Google Chrome