2.04.2011

lepas tengok CJ7 . abah :')



assalamualaikum semua . :)



mood : lebih kurang . 

status : kat kampung dengan atok .




ceq tengok cite CJ7 semalam . first time tengok , (kesian kan . padahal dah lama cerita tu) best sangat cerita dia . boleh menangis pulak . hehe ada jugak la mengarot , but bila kita tengok sesuatu cerita tu kita kena ambil pengajaran dia right ?



bila ceq tengok cerita tu , banyak sangat pengajaran dia . ceq rasa dah terlalu banyak yang abah korbankan untuk ceq and bagi apa yang ceq nak . rasa bersyukur sangat dapat abah macam tu . tengs abah ! lepas ni , ceq akan berusaha sungguh-sungguh and jadi anak yang sentiasa berguna untuk abah & mama ! :)


ceq rasa paling sedih sekali bila ayah dia meninggal . time tu tak dapat ceq bayangkan kalau satu hari nanti ceq pon akan lalui perkara yang sama . macam mana lah ceq nak hadapi dunia ni nanti . :'( rasa nak sangat pelok abah and bagitahu yang ceq sayanggg sangat kat abah ! you are the best abah in the world ! :')


yang paling penting , ceq paling takut kalau ceq tersilap cakap kat abah atau mama . macam cerita CJ7 tu , budak tu terlepas cakap kat ayah dia , kalau dia dapat markah 60 keatas dia tak nak ayah dia ganggu dia selama-lamanya . and apa yang dia cakap tu memang betul-betul jadik kenyataan ! ayah dia meninggal . sebagai anak , walau macam mana pun kita geram kat ayah kita , kita tak patut cakap benda tak sepatutnya kan . juz pendam and fikir ada hikmah kalau ayah kita tegur kita . its better than kita yang akan regret satu hari nanti kan ?


bila kita tengok cerita-cerita tu , jangan fikir seronok or cerita tu tak best lah , apa lah . juz think and refresh balik pasal cerita tu , pasal apa yang kita dapat dari cerita tu . ambil yang baik & ketepikan yang mengarot tu okayh ? :)








caring is sharing . hihi , mekasheh ek sudi baca :)





9 comments:

nub said...

kak tom!!! lekaih p call abah,teriak2 skali. ghahaha

Solihin Zubir said...

uhuk2.. sdey jugak..
sbb sy byk dosa ngan ayah.. T_T

iDeaL cRazEe said...

sedey plak ideal bace entry nie...
ideal pon tringin sgt2 nk plok mak n ayh..cium dahi diowg..ckp "i love u"..waaaaaa~ ='(

ïêmå å¢klê§ said...

xpe2..
biar lambat asal selamat.....

sebab 2 orang cakap kata2 2 doa so berfikirlah sebelum melontarkan kata2..
(^_^)

Along Usop said...

hohoh.. pestime tengok pon mmg nak nanges..

tadi tengok pon mcm nak nanges balik.. mujur ade org jer.. hohoh..

=)

NOOR FATIN said...

sedih sgt cite ni. :( apa2 pn jgn la terlepas cakap dgn ayah sndiri. takot kita menyesal seumo hidup..

selipar biru said...

nk tgok gak aa cj7..

iqbalhakimi said...

huhu...banyak pengajaran dia ni ..walaupun kita gelak2 tgk cerita tu..

FariehanIbrahim [LBC] said...

waaaa~ abahku heroku. =')

 
Fully Design By Izza sakura | For SIMATAFANDA2013 ©| Best View: Google Chrome