7.25.2011

yess ! saya mata duitan !


assalamualaikum lalings ! ^^

sebelum tu nak fuhhh fuhh fuhh panggil bomoh siam seberang datang bersihkan ladang dulu biar clean and clear . almaklumlah berapa hari tinggalkan ladang terbiar tanpa kasih sayang . sobsob . mesti ladang ni menangis sambil hentak hentak kaki akibat tomato yang hampir busuk . sobsob . nasib ada yang sudi lagi jenguk ladang ni . sobsob . mekasheh kat lalings seratoslimaplohnam kali ye :')

fuhh nasib gugel tak keluarkan gambar gua >..<''


siapa lah kat dunia ni tak nak and tak suka duit kan ? tomato berani kerat seratoslimaplohnam jari termasuk jari kaki lah kalau ada yang cakap tak nak duit . *nasib ada doploh jari je . fuhh -..-''

macam macam orang buat sekarang demi nak dapatkan duit untuk beli cekodok seketol seperti yuyu, nak beli DSLR seperti jiran sebelah, nak beli karipap dekat kedai makcik bedah, nak beli gulagula pon sekarang terpaksa hadapi seratoslimaplohnam rintangan . haish . susahnya hidup . *tak baik mengeluh kan .

sekarang kalau ikutkan memang berlambak lambak cara orang nak buat duit . ada yang betol ada yang salah . kita sebagai orang yang ada akal fikiran yang besar seperti kuman kumin mahupon badak sumatera kena fikir betolbetolbetol . *gaya upinipin sekali ;p

tapi kalau dah berlambak duit boleh tabur sesuki hati janganlah sekali lupa family dan paling penting ALLAH . jangan terlalu sangat mengejar kekayaan yang kita pon tak tahu bila akhirnya . :) *pehh dah buleh jadik lecturer ni ;p


"money is not everything but everything is money"



mekasheh ya datang . 
tomato nak kena marathon ladang korang pulak ni ;p




33 comments:

Solihin Zubir said...

zmn skrg... segalanya mmg duit..
RM1000 tu x smpai shari pun bleh habis..
nak cari duit punyala susah... nk prabis, alahai.. senang gila.. laju!

Dalin said...

yeahh.. dah hapdet.. isk! kenapa kak tomato masukkan gambar kita berdua? Malu taw.. hiks~

sokong kak tomato.. macam2 dalam dunia ni perlukan duit.. tp jgn lupa yg lain kalau dah ada duet dalam tangan..

nuruashia ♥ said...

betul tu..byk cara nk cri duit..

psstttt nk bisik, nuru pon sme , mata duitan ahahhaha

meaw said...

oh duittttttt,jom korek tabung ^__^

~eZmALiZa~ said...

love ur quote:

money is not everything..but everything needs money! :)

yeah! u are right!

Cik Ezy said...

masok toilet pon kene duit..
zman duit skrg..
huhuuu

nt nk carik laki kaye la..
muahaha

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

tengah xda duit gak ni..

kena kerja kuat nk cari duit beli baju raya

hehe

p!q4h b@guss said...

yes.. i like money..hehe

zOeY zAu YaH said...

yg penting bila ada duit jgn lupa bersedekah walaupun beberapa sen.
try lah buat,pastu rezeki kita akan melimpah ruah cuma niat kena lah kerana allah.

tomatokering :) said...

@Solihin Zubir betoi tu SZ . dah mcm air sungai dah duet ><''

tomatokering :) said...

@Dalin ayamak ! silap masuk gmbar lah dalin ;p

org skrg sebokk sgt kejar duet smpai family pon lupa

tomatokering :) said...

@nuruashia ♥ psssttt kite mmg sllu same kan nuru ;p

tomatokering :) said...

@~eZmALiZa~ betoii3 ezma . tpi kenapa kte malas nak carik duet .. kekeke ;p

Mr.NS said...

xnak la jadi kaya..xsuka2(ayat tipu).......

amna said...

betul tu. insyaAllah saya tak akan lupa pada Allah dan kedua ibu bapa yang dah banyak berjasa.. sama2 kita bersyukur dengan nikmat yang diberikan (tak kira banyak atau sederhana..) amin.. ^^

meaw said...

duit duit,dimana kau duitttttt

siti kektus said...

kalau lah pokok duit2 tu boleh bertukar jadi duit betul, kan seronok. hehe ;)

sarah mohamad said...

betul2 cik tomato, kita sebagai seorang yg berpendidikan dan berfikiran ni kena lah fikir cara yang betul untuk mencari duit.


ps: cik tomato, macam mana nak install tweetdeck dalam phone tuu?

saiazuan said...

bahaya klu ajk dating ni..hehe

ღ p!nk veLvet ღ said...

zaman skang pompuan pon pandang laki berduwet jew ... ye la, sape sanggup makan megi ari2 kan? hehehe~

mizzkechique said...

xde duit, MK buley gila... errkkk...

norsharmila said...

haha. pengakuan hangat ni

Alexandriana Alia said...

bangun pagi je pk mana nak carik duit.

duk town lagi fenin. semua mahal. 50rggt dah macam 10 rggt jek nilainya.

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

"money is not everything but everything is money"


btol² sbb skg nak masuk toilet pun 30sen ..adehhh..

http://aniesandyou.blogspot.com said...

duit tu dugaan..nk cari duit pun dugaan


Sayang, you'll never walk alone!

apik pehe said...

betol2..duit pon duit gak..tapi takleh bawak ke kubur..hehehe

dayang said...

sy pun nak beli dslr tapi takdak $$ uuwaa...

fazilzura said...

X SUKE KAYA DGN DUit ... (bley ke?)

panda putih said...

huh, kalau cmtu sy pun mata duitan jugak la.. hee

cik hani said...

"money is not everything but everything is money"

sangat setuju dgn kenyataan ni

Wanie said...

sy boleh hidup takde duit..hahaha
(ayat balagak)

aishah said...

sekarang sume benda perlukan duit...huhu

Mrs Earth said...

takde duit tak boleh soping. Tak soping tak boleh nak abiskan duit... he3

 
Fully Design By Izza sakura | For SIMATAFANDA2013 ©| Best View: Google Chrome