7.19.2011

entri bernyawa vs entri tak bernyawa



assalamualaikum lalings ! ^..^''

hoii entri hari ni pon nak isi kan nya dengan hidung penuh kembang limablas inci seperti >..<'' , -..-'' , ^..^'' dan ini . errr . jangan tanya kenapa mungkin sebab ni dan dah memang tebiat taip entri berserta kembang kempiskan hidung . *sambil korek korek sikit . errkk 

konon chomell lah peladang nak pakai baju ni >..<''


hari ni tomato nak bebel pasal entri bernyawa vs tak bernyawa . sila baca dengan penuh khusyuk dan teliti setiap perkataan yang ingin dibincangkan pada edisi khos kali ini ye . 


maksud entri bernyawa : 

bagi tomato entri bernyawa ni lebih kurang macam dapat duet seploh juta kemain sukak dan hilang kasut sebelah kemain sedih . means , kalau kita taip sesuatu entri tu dengan penuh rasa tulus maap zahir batin dari jiwa dari hati yang ikhlas , readers dapat rasa feel keawangan bila baca entri kita . bila kita happy readers pon rasa happy . bila kita sedih , dorang pon dapat feel kita sedih melainkan readers yang baca entri lima menet macam lima saat je . -..-''


maksud entri tak bernyawa :

dah tentu lah sebaliknya daripada entri bernyawa kan . kekadang bila kita paksa diri kita untuk taip sesuatu menda tu , contoh time kita baru lepas kena marah dengan pakgad , entri yang kita nak buat happy pon buleh jadik entri marah . means , lain yang korang nak sampaikan , lain pulak yang lahir untuk tatapan umum . bila korang nak buat entri sedih tapi korang takde feel ala ala rahmat mega ku nyanyikan lagu rindu , kompem readers pon boleh rasa kita taip entri bukan dari hati . dari jari aje . *oke taip memang pakai jari -..-''


kekadang tomato sendiri pon pernah buat jugak entri tak bernyawa ni . bila baca balik pon nampak sangat entri tu tak hidup . macam fake walaupon sebenarnya memang tu yang kita nak taip kan . 

for the conclusion *wahhh cekgu omputih pulok , jangan paksa diri kita untuk taip entri kalau kita betolbetolbetol not in mood ye anak anak . dan jangan lupa selitkan sepatah dua kata pengajaran untuk readers yang baca . takkan baca sekadar entri kosong je kan ? ^..^''


p/s--entri ni dibuat berdasarkan tekaan korang pasal entri yang ini yang semua teka salah dan pesanan ini ditaja oleh hak milik ladangkering SDN.BHD. untuk tatapan diri sendiri dan umum ;p 




sekian sahaja cerita tak seberapa yang ikhlas dari tomato .
jangan lupa nantikan edisi khos akan datang .
buibui ! ^..^''




16 comments:

http://aniesandyou.blogspot.com said...

ada cm tu jg ek?


Kerana LiverpoolFC episode 4 (finale)

Pendamba Mawar said...

agaknya entri saya kategori mana la...

http://pendambamawar.blogspot.com/2011/07/jangan-pernah-berubah.html

mizzkechique said...

entry MK semua mati (tak bernyawa).. huhu

BeloG MTT said...

Dan sebenarnya mood kita sangat mempengaruhi mood kita dalam menghasikan sesebuah entri.. :)

http://www.lailyqaisyirah.com/2011/06/pengaruh-emosi-kawal-mood-berblogging.html

J.Syazwana said...

cuba evaluate sikit entry saya. kui kui :P

Mr. Straw said...

kring kring kringg...saje nk kacau..

fazilzura said...

ye betuiii .. mood ahkak tody epy

Wanie said...

macam selalu je entry tak bernyawa..hehe

sarah mohamad said...

hehe saya rasa almost entry saya entry yg hentah pape tak bernyawa hehe :D

Qaseh dalia adelia said...

yup betul nak menghasilkan entry yg baik kdg perlukan emosi yg baik ..lau tade mud , entry tu wpun org lain rasa best tapi jiwa ase kosong

JIJI YU said...

bile kita taip dengan jiwa..entry jadi macam ade roh

aniswany said...

SLALU JE XDAK MOOD NK WAT ENTRY,KALO NK TGGU BENYAWA MAKA XDAK LA ENTRY .
OKE ANIS MENGARUT -.-

H.J said...

entry saya semput..hehe

tiefazatie said...

btol2...hihi..petah sungguh berkata2 nie..

Rtp Farra Arisha said...

itukah nama kategorinya? agak2nya blog arisha tergolong dlm kategori mana ya? hehe.

Halusinasi said...

blog kite ni kategori tak bernyawa kot..haha

jom singgah sini:
Urban or Disaster&Moe Closet

 
Fully Design By Izza sakura | For SIMATAFANDA2013 ©| Best View: Google Chrome