7.15.2011

tersepit



assalamualaikum lalings :)

tomato bukan tersepit pintu mahupon tersepit kuku mahupon tersepit lemari di saat enak bergolek golek . bukan bukan . >..<'' tomato tersepit perasaan . bukan jugak perasaan dua insan bercinta ye . bukan bukan . >..<"

hari ini nak buat entri berserta dengan hidung kembang >..<" ataupon ^..^" ataupon macam ni jugak -..-'' . jangan tanya kenapa sebab memang dah jadi hobi mengembangkan hidung di waktu lapang . *sambil korek idung . err -..-''

jom join chupa chups ^..^"



RM 0.20 UPU : 900615****** 
dukacita. anda gagal ditawarkan tempat ke IPTA bagi program pengajian lepasan STPM/setaraf (ijazah pertama) sesi akademik 2011/2012.
*terasa malu nak tunjuk mesej ni dekat korang >..<''


memang frust kecewa rasa nak pengsan , rasa nak lari keliling padang sambil buat sit up menguruskan badan di samping mogok tak nak makan selama sebulan . rasa nak sorok muka belakang pokokn seratos tahun . sobsob . hancur luluh hati ni lagi lagi mengenangkan muka mama dengan abah yang dah bersusah payah demi masa depan anaknya . rasa macam dah kecewa kan dorang jugak . sobsob .

sekarang ni rayuan ada lagi . mama suruh mintak kos engineering jugak . tapi siyes walaupon pointer tomato oke tapi memang tak minat engineering . rasa tak boleh nak survive . sekarang ni memang rasa tersepit pulak dengan permintaan mama . nak tolak tak sampai hati . siyes memang sedih sangat sekarang ni . tak tahu nak ikut kata hati ataupon permintaan mama . :'(



maaf tomato nak tidur je sepanjang hari ni . 
mekasheh .




26 comments:

cik ayin said...

cuba lagi..insyaALLAH dapat :)

http://aniesandyou.blogspot.com said...

dont be sad.. pasti ada rezeki yg lebih baik nnt..cuma ms yg akn jd penenetu

Kerana LiverpoolFC episode 1

Mra Mastura said...

kamu minat bidang ape?hurm try aje la lagi. 2nd intake nye lg skali. :)

amna said...

mungkin ada hikmahnya berlaku semua ni. kadang2 serba salah juga kalau x ikut kata mama kan..

syAzAnA said...

buat solat isthikarah bebanyak tomato. insya-Allah, ada rezeki nya tuu.


Copycat paling terhebattt!!

Innanie | Ariffin said...

jangan sedih. BTW, sy jugak lepasan STPM... blh share opinion dgn awak...

Azlina ishAk said...

waa..yg,situasi kte mcm sme maa..cume yg bezenye i mmg amek dip engineering then time apply degree i x de confident nk trskn engring..tp bile pkr2 balek i da spruh jln..kne trskn..cume kte kne yakin dgn ape kte buat..jgn ragu2..;)
anyway,u amek kos ape ye?

bedpet said...

dont give up cik tomato syg. ade lg peluang. btw, kalau nak amik engineering, apply unikl. seriously unikl bagus. and yg penting dpt elaun dari mara. try okeyh? :)

fazilzura said...

waalaikumsalam lalink..

alahai , sian nye. jgn le sedih2 cmtuh , leh try lg ...

Dalin said...

erkk.. sabo ye tomato.. ada rezeki lagi.. tomato umo berapa eh? sbb Dalin pun kena check UPU degree.. huhuhu...

Far8 budak baik said...

x ley sedih sedih yer
tomatoo..kawan aku pun gitu
jugakk ramai tak dpt..
nnti mesti dpt nye rayuan tu..
dah masuk engin nnti..
kita same ar kn..budak engin..
haha

iniialahaku said...

rilek2...rezeki ada kat mna2

norsharmila said...

eh, tomato ni umo bpe? hee

zeeLa-AtiE said...

owh..mude lagi ke laling ni..
tape tape tamau cedey cedey cepit cepit gitu..kang dah tercepit tak ley nk kuar plak..=-=
carik jalan lean okey..pkir yg terbaek...
tak salah ikot mama...mgkin ibu lebey memahami n permintaann beliau diberkati..
kalo nak tolak permintaan mama...tolak secara halus gitu...jgn buad dia tacink gitu =-=

farasakura said...

insyaAllah ada la rezeki tu..mana tau kan :) xmo2 sedih2 k
psl course tu,fikir2 la msk2...keputusan sume di tangan cik tomato ^_____^

Nasuha Suhada said...

sabar tomato..jangan down macam tu..mohon lagi..usaha tangga kejayaan :)

DanieL AdiE said...

xpe..jgn patah semangat...

Wani said...

ada hikmah disebalik semua ni sis :)

azie.azureEn said...

sabar ye tomato.. insyaallah ade rezeki laen ^^ saya pon budak engin. series tak berape suke tapi kalau nak ikot yang sy suke, susah pulak nak cari peluang pekerjaan. so cik tomato pikir la elok2 ye ;)

Puteri Iqa Izyan said...

be strong dear~ :D

pasti ada hikmah kalau try engineering.
insyaAllah, kalau ada usaha yang susah pun jadi senang =)

JIJI YU said...

ALLAh dah atorkan yg terabek untuk engko

cikpia said...

ala.... aku dulu tak minat gak engineering. skang dah 5 tahun jadik engineer. syok!!! he he....

meaw said...

jadi engineer la weyh, FD azab doh,azab duit! huhu....engineering pon okay jugak... apapon pilih yang terbaik tau mek! bila aku dengar member aku cite sal FD, aku takut tak ley nak sesuaikan diri.. better, sambung jela kos kita macam izzat tu,izzat dapat tak eh..ce tanya! aku tade kedit la nyah,kehkehkeh.. kemon dak temokk, jangan give up2 kehhhh :D

CikHaniBhulat said...

xmau la sedey....belum rezeki lagi tu...mungkin akan dtg lebih bagus...sabar ye

Cikya said...

Tom,

jangan give up. buat rayuan...setiap yang Allah letak ada hikmah..
adik budak hayat tapi dapat engine kat UMP..dia separuh berdukasukacita..
keep fighting okeh! :D

muhamadsufian89 said...

kalau tak minat engineering try mintak benda yg lain ye. benda yg bukan awak paling minat tapi awak boleh go on pun dah ok. papepun gudluck tau utk rayuan. jgn cepat kecewa sebab rezeki ada di mana-mana. :)

 
Fully Design By Izza sakura | For SIMATAFANDA2013 ©| Best View: Google Chrome