12.27.2010

+ tutorial ringankan blog ! +


helo helo helo ! tetiba nak wat tutorial malam nih . hehe , ampa mestilah suka tengok gambaq , uplod gambaq , usha gambaq & segala2 nya lah pasai gambaq kan ? so , kat cnie ceq nak ajaq camna nak ringankan blog ampa dari kena loading image tuh lama2 . memang sesuai lah untuk yg pakai berukben kan . :)



ikut step 1 & 2 . ;)




ikut step ni jugak . pastu ampa pastekan kode kat bawah nie kayh . :)


<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4/jquery.min.js"></script>
<script type='text/javascript' src='https://sites.google.com/site/jquery01/jquery.lazyload.mini.js?ver=1.5.0'></script>
<script type="text/javascript">
jQuery(document).ready(function($){
if (navigator.platform == "iPad") return;
jQuery("img").lazyload({
effect:"fadeIn",
placeholder: "http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/THkEtEOZfrI/AAAAAAAABRo/IARVMD_8TwA/s1600/grey.gif"
});
});
</script>

pastu save ! dah siap ! hehe , actually ceq belajaq nie time ceq jalan2 kat blog nie . kalau ampa nak taw lebih lanjut ampa p blog ni ek . kat situ macam2 ada . and lebih terperinci dia terangkan . ;)




sekian . selamat mencuba ! :D


5 comments:

FasiHaH SupiaN said...

wah..penting ni...tq tomato kering!!

lavender harum wangi said...

pewwiiiittt~ cik tomato, kita tag awak kat sini.. feel free to do it okie~ xnk buat pun xpe.. :D


http://lavenderharumwangi.blogspot.com/2010/12/tag-dari-cik-cakdbury.html

tomatokering :) said...

welkom2 ! hehe ,

okeh dear !

YUKIIZZAH said...

Thanks for sharing :)

saiaAriEma said...

blog pun berat eya?hehe
tips yang bule saya ikot
tengs darl :)

 
Fully Design By Izza sakura | For SIMATAFANDA2013 ©| Best View: Google Chrome