4.01.2011

percaya pada takdir :)



assalamualaikum semua :)



sebelum nak keluar bersuka ria bersama insan tersayang di pacific dengan bermain bowling walaupun kaki pendek tangan besar tetap nak post entri jugak and jangan risau ini entri pendek . 8ehh insan itu bloggers dari utara oke . korang duduk diam diam baca blog ni oke . :P

.
.
.
.
.
..
.
.
.
.

setiap orang percaya pada takdir right ? memang kita sebagai orang Islam kena percaya qada' dan qadar yang telah ALLAH berikan . setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya . jadi sebagai muslim dan muslimah sesungguhnya kita kena terima apa yang telah ALLAH tetapkan dengan hati yang redha tak kisah la dalam apa jua hal sekalipun .


ALLAH memberi ujian dan dugaan pada sesiapa sahaja dan kita mesti ingat bahawa , apa yang ALLAH berikan mengikut kemampuan kita sebagai hambanya . jangan lah kita sesekali mengeluh atas segala ujian yang telah DIA berikan . 


semua yang berlaku membuat kita menjadi lebih matang . seperti matangnya ceq dalam memPOST entri ini . huhu , maaf mood keinsafan melanda diri dan sedang befikir apa yang tebaik dalam diri ni . ^^'




jom p blog si cantik manis vogue bom kebabom ni .
sebab title blog dia believe in destiny tu pasal ceq jadik ustazah sat tadi . saja muahasabah diri . ^^'




*maaf nak gambar atau sainn sila pergi ke blog beliau . ^^'





nak promote belog adik manis cantik ni sebenarnya sebab dia dah tolong ceq buat kotak kotak oren kat blog ni . ceq nak buat tak reti . :'( mekasheh ya sayangg sebab sudi tolong . sekarang ni ceq tengah advanced kan lagi blog . maklumlah blog huduh picisan cuma tak setanding blog korang yang meletup tu . ceq sangat jeles nokss !





mekasheh ya . jangan lupa datang lagi . :)






16 comments:

JIJI YU said...

heheh..sempat lagi masuk mood insap

EpoLღKunang2 said...

Kaki pendek tangan besar?
pantun ka tu? ahak. ^^

Wani said...

hmmm , betul tu ~

c-tea said...

sokong...percaya pada takdir....jangan cuba sesekali kita cuba mengubah takdir

sarah mohamad said...

insaf jugak. hiks.

tomatokering :) said...

@JIJI YU kali skla jiji :P

tomatokering :) said...

@EpoLღKunang2hahaha ! ada sajak lah :P

tomatokering :) said...

@Wani:))

tomatokering :) said...

@c-tea tengs ct .. btol tu :)

tomatokering :) said...

@sarah mohamad main2 ea sarah ! hi :p

cik pulau said...

cik pulau pn percaya pada takdir.. lalala~

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

setuju!! percaya pada takdir..



salam singgah dari mummy weiyda♥
keep it up blogging ya dear♥
‎(◕‿◕✿)

hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

AiDa AzRyN said...

lama x main bowling. :(

Farhan Zulhusmi said...

jumpa lagi juga....:-)
lawa apa blog kamu....
emm..
ketentuanya adalah yg terbaik untuk hambanya...tapi hambanya cuba menerima dgn ikhlas...
sesungguhnya dia mengetahui apa yg kamu tidk ketahui....

Syukri Hasshan said...

takdir duet hncus lagu tuu....

kay_are said...

rendah diri nye cik tomato ni ye.. pada hal blog die ni dah kategori femes amos dah.. hee.. betul2 sesame muhasabah diri

 
Fully Design By Izza sakura | For SIMATAFANDA2013 ©| Best View: Google Chrome