4.10.2011

sendiri pon seronok :)




assalamualaikum laling semua :)



kepala hotak agak sengal sengal ubi , pening pening ubi , gila gila ubi , ngek ngok ubi dan bermacam segala ubi lah . *err tak tahu kenapa ubi , mungkin sebab ubi sedap di makan kot . --'


entri ni berkisarkan mengenai seorang budak hingusan yang selebet berjalan keseorangan tanpa tujuan demi mencari ketenangan dan kegilaan yang tidak pernah dilakukan sebelum ini . yess budak ni memang penakut sangat sampai nak keluar rumah pon mesti berteman dan pergi mana mana pon harus berteman takut ada orang culik lah katakan . --' jangan ingat budak selebet tak de orang nak culik tau . ^^

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


pukol 3 petang




ada seorang budak dengan beraninya *buat buat berani* telah menaiki makhluk 701 dengan bersendirian dengan memakai kasut tumit tinggi kegemarannya . hanya satu je hala tujunya . untuk mencari keseronokan dan menggumbirakan hatinya . ^^





hanya dengan berbekalkan perot yang kempis akibat kelaparan daripada malam tadi dan ditahan sehingga petang , memang tak de tempat lain nak dituju selain kedai makanan A&W yang agak boleh tahan sedapnya sampai order pon banyak and at last tak habis . --''



semua ni makan sorang sorang . maklumlah nak qada' balik sebab tak makan dari semalam . ^^




lepas makan dengan perot yang dah kembung buncit lagi gendut , budak ni pergi la shopping baju sorang sorang . wahh ~ rambang mata pulak . --' tapi yang menjadi keutamaan bagi semua opkos lah yang murah tapi cantek kan ? *winkwink ^^




beberapa jam kenudian .....





balik balik budak ni rasa macam nak pengsan sebab menyesal pakai kasut tumit tinggi kegemaran sampai kaki pon sakit sakit . --' tapi nak tahu apa yang budak sorang ni dapat ? ^^





-- budak ni rasa seronok sangat sangat sebab selama ni dia tak pernah keluar sorang sorang . ^^

-- budak ni seronok sangat sebab dia dah buatkan diri dia berani . ^^

-- budak ni seronok sangat sebab dia dapat buktikan yang dia boleh berdiri atas kaki sendiri . ^^

-- budak ni seronok sangat sebab dia dapat cari kegumbiraan dan keseronokan walaupun bersendirian . ^^

-- budak ni seronok sangat sebab akhirnya dia kembali happy . ^^





bukan semua benda kita buat memerlukan teman yang sentiasa ada di sisi . kadang kadang kita jugak perlukan ruang dalam hidup untuk bersendirian dan memikirkan tentang hidup . bila bersendirian , time tu lah kita akan fikir mengenai segala galanya apa yang harus dan apa yang tidak harus dilakukan dalam hidup kan ?


so , siapa kata jalan sorang sorang tak best ? sebenarnya bersendirian tu lah menjadikan hidup kita best sebab tak semua orang dapat buat dengan sendiri . ^^






mekasheh ya . jangan lupa datang lagi . :)
*setiap orang perlukan ruang dalam hidup . ^^





33 comments:

b a m b a m ' s said...

CB tak reti nak hangout sorang2.. huhuhu.. macam boring lak..hehehhe

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

meleleh tgk waffle tu.. ;)
nak kena g cari sorang2 aa esok hiks~
ermm tapi x dapek dah nak sorang2..dh ada 2 handbag yg harus dikelek ke mana2 hihi...

Siti Nurazlinda said...

betul betul. jalan sorang sorang lagi best kot. linda selalu buat cam gitu kat sekolah. ikut je diri sendiri kat mana pon nak pergi. kan kan ?

najihah sahami said...

yepp..i pon suka jalan2 sorang2 u!

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

wahh mkn2dan shopping...bestnyer

perrydaus90 said...

awat xajak ceq...ceq boring dok umah td..grrrrrrr

MiaDiera said...

tringin nak buat macam nie jugak:),rasa macam best je:)

little cart00n said...

elie pun suka jalan sorang2!
hehe

lurun namzar said...

sorg2 best kannn... xyah pening2 gaduh nk p mana...

nadiemsharmz said...

sokong tomat!!!...nadiem suke jenjalan sorang2 skrg nih...ai laike!!!...sbb xmo nk nyusahkan org ikut ke hulu hilir..sorg2 bebas je kan...hehehe

Tim Cik KupuKupu Ungu said...

alololoo..comel je die makan A&W..hehehe..hai tomato..


^^

tomatokering :) said...

@b a m b a m ' s alaaa kena try tau CB.. besttt !! :D

tomatokering :) said...

@♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ kihkihkih , takpe.. kelek je beg tu .. xkn kn buang plak..hihih ;p

tomatokering :) said...

@Siti Nurazlinda betoll tu linda... mmg besttt sgtt !! :D

tomatokering :) said...

@najihah sahami hihi yke mish pasnih lau jmpe mish sorg2 tau dah sape.. ;p

tomatokering :) said...

@Lydia Miza(Aidyl Azim) hehe melepaskan tensen .. tu jela caranya..hihi

tomatokering :) said...

@perrydaus90 hahaha ! yeke daus ! sory la mmg nk g sorg2 td.. :P

tomatokering :) said...

@MiaDiera best tau mia ! besttt sgtt ! :D

tomatokering :) said...

@little cart00n yea ? pasnih kite jln dua lah ! hehe

tomatokering :) said...

@lurun namzar yupp betol tuh ! tayah penin2.. release je tensen :)

tomatokering :) said...

@nadiemsharmz yeahh ! betoll !! sorg mmg best .. hehe .. lgpon bile ade org ngorat lg best..haha :p

tomatokering :) said...

@Tim Cik KupuKupu Ungu hihi ! aiii cik tim !!!!! lame tak ketemu !!! :D

kay_are said...

waalaikumsalam lalink =) betul2.. kadang2 sorang2 pun best.. bese kalau g beli cite kamen rider ngan cari sweater baru mesti sorang2 nye.. ape pun, kat budak tu.. kalau nak date.. leh je.. contact je my fon num ye? =P

HajarRasdi [BdkKck] said...

sirius kot! bila kita stand alone, bru kita taw sejauh mana tahap keberanian kita. sejauh mana kita mampu untuk berdikari sendiri.. wahh~ suka la entri nie.. =)

Mat Ganu said...

Sangat setuju dgn ceq, kadang2 sendiri tue lebih menyeronokkan...hehehe

c-tea said...

suka g shopping sorang-sorang dari berteman..kalau sorang-sorang boleh lame sikit belek barang

aniswany said...

waa bule kuar eh sorg2 =) cek salute u lahh ..

Adlan said...

hahaha..setuju ngan anda..sometimes we need that private time..alone is not the same with lonely...;p

have a great day!;p

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

GK slalu jer kuar sorang2..

=)

bagus la kalo dh branikan diri... hidup ni kena byk mencuba...

nadzli azlan said...

:)

aTy _faRed~ said...

ai sendiri suker jugak jejalan sesorang..sesetengah mase... eerr..mase bujang duLu.. sekarang dah kawen ni.. sentiase ade 'pendamping malam'.. hahaha.. bukan malam jer.. kalau boleh setiap mase..!! susah dah nak jalan sorang2 lagi melainkan pergi kerja..[ngeeee]

Nana Miyuki said...

its fun acctualy having our own time n space..u will feel like all da eyes in da world on u but at da same time u will feel like da world is urs dik :)
neways alldabes in ur life~!

Nana Miyuki said...

its fun acctualy having our own time n space..u will feel like all da eyes in da world on u but at da same time u will feel like da world is urs dik :)
neways alldabes in ur life~!

 
Fully Design By Izza sakura | For SIMATAFANDA2013 ©| Best View: Google Chrome