4.22.2011

menghabiskan sisa-sisa terakhir hidup ini :')



assalamualaikum laling sayangs semua ^^



pehhh . tak sangka tutup mata buka mata , korek idong , bangun tido , makan , gosok gigi sampai putih , pergi kelas , balik kelas , rupanya dah 3 tahun buat perkara yang sama dalam hidup ni . sekejap je 3 tahun berlalu .rasa rasa baru 18 tahun time masuk poli ni . sekarang pon masih 18 lagi . ^^



muka bebudak umor 18 yang chumill ^^



orang selalu kata "hidup tak selalunya indah" . yess ! i admit it . hidup memang tak indah . kadang kadang jatuh golek golek macam tomato busuk . indah ke ? -.-' yang pasti selagi ceq hidup ni , ceq akan cuba jadikan hidup ni indah seindah indahnya ! ^^


baki sisa hidup yang ceq ada lebih kurang seminggu lagi kat penang ni sebelum balik KL duduk menanam tomato dan membesarkan lemak di perot dan tidur didodoikan mama nanti . *sigh .  


cara ceq nak mengindahkan hidup dan menghabiskan sisa sia hidup kat penang ni :


-- bergelak ketawa berjoli sakan tanpa mengenal erti "poket kering" bersama kengkawan terchenta lagi tersayang .

-- bergelak ketawa berenjoy enjoyan bersama warga warga penang dan jiran sebelah rumah yang tak kenal pon ada . 

-- membuat sesi mengorat ngorat warga penang dan menggila bersama kengkawan .

-- menaiki feri bersama kengkawan terchenta buat kali terakhir sebab tak tahu bila lagi dapat jejak penang nih . *padahal naik feri bukan best pon . -.-'

-- merewang rewang serta merendek tak hengat alam semesta bersama kengkawan terchenta ke seluruh pelusuk penang .

-- bercakap cakap tanpa henti walaupun pendiam lagi pemalu bersama kengkawan terchenta .

-- bergusip gusip tentang jiran jiran , pakwe pakwe hemsem dan makwe makwe hemsem bersama kengkawan terchenta .

-- beriang ria bergelak ketawa mengimbau nostalgia lama bersama kengkawan terchenta . *errr

 akhir sekali 

-- menangis bersama kengkawan terchenta setelah berhari hari beriang ria raya . huwaaa~ -.-'



tak puas lagi ! terlalu banyak menda kalau buleh nak dilakukan bersama kengkawan terchenta lagi tersayang lagi the boom kebabomm !! will miss korang semua !!! huwaaa ~ :'(



lebyu all poreber and eber !!!!!!! :')



gudbai penang . :'(
mekasheh ya . jangan lupa datang lagi . :)




21 comments:

perrydaus90 said...

sedih ceq baca entri ni....uwaaaaa

laskar pelangi said...

aduiyaa....sadis...

Fatin Farhana said...

cik tomatokering dak PSP erk..??

angah said...

terkedu-kedu la baca..hahha

jaya jr said...

bile da samapi hujung barurase ade nikmatnye duk belajar,tido,makan,maen same-same..haha

Deeba Debab said...

nnt mesti rindu penang kan. :')

cik ayin said...

saya rindu melaka ;)

EpoLįƒ¦siKunang2 said...

Alolo.. jangan la sedih2. ^^


p/s : cik tomato ni orang KL atau Penang? pm cepat. ^^

Aida Azryn said...

love you tooo.. haha... *nak jugak.. :P*

fRaMe+LenSeS said...

seronoknya depa. :D wahhh

HonEyBuNNy said...

enjoy & kenangan bersama kawan2 yg paling best kan..

rindu saat2 tu lagi...;-)

sarah mohamad said...

mesti cik tomata rasa macam ni. sedih sebab nak tinggalkan kenangan dengan kengkawan tapi at the same time rasa happy sebab penat lelah belajar dah habis. hiks

nik rosmawati said...

time blaja ni la paling best.kena guna sebaik2 nya time ni.

JIJI YU said...

entry sdih ke sengal ni eh..

EpoLįƒ¦siKunang2 said...

Kita jumpa masa kat Alor Setar dulu, kan?

p/s : Epol join tapi silent follow ja, masa tak mengizinkan nak aktif sangat. ^^"

Mat Ganu said...

berpisah kita dialam nyata, insyaALLAH bertemu di alam syurga...aminn

nadiemsharmz said...

syok nye dh abis blajo!..kite ade stahon ag nk ngadap buku...urh!..malas nye

nadiemsharmz said...

syok nye dh abis blajo!..kite ade stahon ag nk ngadap buku...urh!..malas nye

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

wah kesiannya dia..
tapi bestnya dia buat semua benda sebelum balik semula rumah... panjang tu listnya...
hehe...
(n_n)

MiaDiera said...

masa memang pantas berlalu kan ngee

kay_are said...

laa.. studi kat penang ke? baru tau.. pasni ade kat kl dah? leh r kite dating kan lalink tomato? =P

 
Fully Design By Izza sakura | For SIMATAFANDA2013 ©| Best View: Google Chrome