4.21.2011

jiran ingat saya bisu -.-'



assalamualaikum sayangs semua ^^



memandangkan idea tak selalu datang mencurah curah ke ladang , so kalau sekali idea dah datang bergolek golek seperti tomato bulat yang gebu lagi sedap better terus hupdate kan . even perot tengah lapor , nasik mengilai ngilai kat sebelah bersama ayam gedabak menjerit , jari tetap gagah demi menjaga belog jiwang bunga bunga oren pink ni . hehe ^^



iklan : right click gambar :)



ni kembar hindustan ceq . biasa menari joget hindustan ngan dia lah . hihi , kembar ceq pon ada belog taw . korang mesti suka dia . dia meletops bim bom . ^^  orang kata muka kami sama . sama tang pipi kah ? :P




sambung :


ramai yang tak tahu lagi kan perangai ceq . dalam belog bukan maen lagi lah bebel sesuka hati p sana p sini ngorat orang . opss ! ^^ tapi hakikatnya kalau korang nak tahu ........


-- ceq memang sorang yang sangat sangat penakut , pemalu dan pendiam kuasa infinity lah !


ceq ingat lagi time ceq kecik kecik chumil chumil lote miaw miaw dolu kan , mama ngan abah suka bawak ceq jengjalan . bila mama g sekolah , abah g tembak orang kan (polis) , pagipagi kena hantar pergi rumah jiran (mak yah) hujung sekali . mak yah lah jaga ceq .


tapi sekarang ceq dah besar . mama ngan abah pulak jaga ceq tu pasal badan besau gedabak . ^^ bila dah besar ni mengmacam lah cerita keluar pasal kecik chumil dolu kan . mengimbau nostalgia lah katakan . *sastera sungguh . -.-'


nak dijadikan cerita , satu hari tu mama cerita lah :

mama : qa , ko nak tau tak ? cerita zaman kecik chumil ko dolu ?

ceq : ape nye ma ?

mama : mak yah ingat kau bisu ! hihihi *gelak sambil tutup mulut

ceq : errrr *terkedu . sob sob . huwaaa~ sambil ketawa . haha ! :')



hahaha ! ceq rasa memang kelakar giler lah time mama citer ni . *oke tak kelakar bagi korang . -.- bukan apa . korang bayangkan , pendiam ceq tu macam mana . sampai orang ingat ceq bisu . sadis sungguh . --' nasib baik realiti still boleh bercakap dengan lancar tanpa tergeliat lidah dan bergelak ketawa tanpa had . hehe ^^


dalam family , semua pernah hilang time kecik kecik . tapi ceq sorang je yang tak pernah hilang bila g jengjalan memana . sebab ? sebab ceq memang sorang yang penakut . tapi bukan takut hantu . huhu then bila ceq dapat buat sekali macam ni , ceq memang rasa gumbira tak terkata sangat sebab ceq berjaya halau perasaan takut tu . ^^


bab pemalu tu perghhh . memang dolu sangat pemalu . BACA NI .rasa seksa . -.-'


kadang kadang dalam hidup perasaan takut , malu tu memang kena ada kan . cuma fikir jugak lah kesan dan biar kena pada tempatnya . ^^ kalau boleh ceq tamo lah jadi pemalu and pendiam sangat . sebabnya , disebabkan dolu ceq pendiam yang melampau lampau kalah orang bisu , sampai sekarang ceq memang tak reti nak bercerita and lagi suka pendam perasaan sorang sorang . seksa jugak . -.-'


thats way lah ceq sendiri rasa yang belog ceq ni tak best sebabnya ceq tak pandai nak bercerita walaupun ceq ada banyak cerita nak share dengan korang . -.-'





dah sejak azali lagi perangai dah macam ni . --'
 mekasheh ya . jangan lupa datang lagi . :)




44 comments:

perrydaus90 said...

errrr...pemalu ka erika rain ni...

senyumSOYA said...

penyegan kot..hihi..
tapi kalau dah jmpa geng x brenti ckp kn3? hihihi

CikTomyam said...

huhu..seganla kot..huhu~~~

efa said...

ehehe efa pon pemalu gak hehe taktaw cmna nk trang kahkah serius huhu

~eZmALiZa~ said...

wahhh...siapa kembar u tuuuu...hot la sgt kan minah tuuu..nyampah aii taw..hahahaha :D

el-janna said...

pemalu sungguh

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

hehehe sweet je..
pemalu sgt nih ;)
ada intan dlm mulut eh..ce buka ce buka..

Cik Cempaka said...

kite pon pemalu masa kecik2

bila orang datang umah, terus lari nyorok dalam bilik.

haha klakar

cik ayin said...

kalo ayin lak,tak keluar umah punya pasal..jiran belakang2 umah tanya mak da besar ank pempuan yang sorg ni..tu la dia,suka duk umah je..jrg keluar

JIJI YU said...

he2..sekang ni ko cenggitu jugak ke tapi ye la kan..kekadang dalam blog bukan maen lagi potpet..tapi bile jumpe senyap je..ahaha..diam2 ubu berisi..diam orang bisu..

nadiemsharmz said...

kite pon pemalu dlu kini selamnay..kat belog jer kemain kurang malu sbb ckp guna jari..lalallala

laskar pelangi said...

wahhh! kembor ngan si model ezma upenyewww..;)

so sweet :)

AIMAN said...

dalam gmbaq, yang kiri tu ezmaliza kan? student unimap

AIMAN said...

dalam gmbaq, yang kiri tu ezmaliza kan? student unimap

apik pehe said...

laa..ingtkan takot hantu..haha...baru jer nk ajak p tgk wayang citer hantu

hans said...

mak aih
ini pendiam ke terlampau malu sampai dituduh bisu tu?
ahahahaha
macam2

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

cikmoon pun pendiam dan pemalu gak..ngeee~ tapi tu utk mereka yg xcukup kenal cik moon laa.. klu dah terlebih kenal... terlebey banyak plak mulut ni potpet..potpet..haha

HonEyBuNNy said...

hehe..betul tu ceq....dalam blog xmalo sangat tapi bila d luar mmg pemaloo....sama la...heheh...

btw,salam ziarah...

Deeba Debab said...

pendiam ? hehehe. cm xcye jew

Mr. Straw said...

bukan kamu bisu ke!!hahahah

tomatokering :) said...

@perrydaus90 ehh pemalu lah daus ! ^^

tomatokering :) said...

@senyumSOYA haha kalau dah kenal baru bnyk cakap !..hehe

tomatokering :) said...

@CikTomyam agaklah... :P

tomatokering :) said...

@efa taw efa lg pemalu..hihih

tomatokering :) said...

@~eZmALiZa~ mmg hot ! menyampah !! ^^

tomatokering :) said...

@el-janna ehe ^^

tomatokering :) said...

@♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ klu buka t kak pinky curik :P

tomatokering :) said...

@Cik Cempaka miahahah ! tu pon same gak lah .. :)

tomatokering :) said...

@cik ayin hihih tu pon same gak lah.. ceq pon ^^

tomatokering :) said...

@JIJI YU haha ! sekarang xde la trok smpai macam tu sgt .. hehe

tomatokering :) said...

@nadiemsharmz haha guna jari mmg laju je ^^

tomatokering :) said...

@laskar pelangi hehehe ^^

tomatokering :) said...

@AIMAN yupp .. aiman unimap gak kan ?

tomatokering :) said...

@apik pehe haha citer antu plg suke ! jom ! :P

tomatokering :) said...

@hans hihi dulu lah ... ^^

tomatokering :) said...

@C.M.A @ CikMoonAdnan aha ! cik moon beselah tu..kekek

tomatokering :) said...

@HonEyBuNNy hihi ... betol... dlm blog tak nmpak muka..hehe

tomatokering :) said...

@Deeba Debab ehhh betol lah !! ^^

tomatokering :) said...

@Mr. Straw hahah ! ^^

fAriErAhAsAnZ said...

cik tomato celoteh pnjg2 lam belog nie . . taa nmpk cm penyegan pung . . hahaa.!! i polow u laa . .
http://farierahasanzstory.blogspot.com

Cikya said...

keberanian slow-slow develop, tak boleh in one night semua perasaan pemalu, penakut pendiam hilang, develop confidence.. :)

hee, blog satu cara luahkan perasaan, jangan pendam, nanti makan diri.. T.T
sakit..

sarah mohamad said...

rupanya cik tomato ni pemalu rupanya. hiks

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

alahai... tapi best je sebenarnya blog kamu...
hehe... OE suka je..

OE pun macam tu jugak... pemalu jugak dan takut orang jugak...
jadi ada genglah...(n_n)

kay_are said...

terlebih malu kalau dah dapat tit;le bisu.. ish ish.. tapi kat blog macam terlebih petah je.. hee

 
Fully Design By Izza sakura | For SIMATAFANDA2013 ©| Best View: Google Chrome