4.13.2011

bukan semua orang suka kita :)



assalamualaikum sayangs semua ^^



ouh pagi yang cukup indah di mana buku buku kegemaran diletakkan di tepi dan belog kesayangan melambai lambai mengilai ngilai memanggil manggil . *err part mengilai tu serem sikit . maklumlah 4 pagi sekarang ni . --' bukan maen idea mencurah curah timbul time time genting nak exam ni . pehhh . kalau time bohsan , secoet idea pon tak nak timbul . tenggelam memanjang . 


adat student lah kan nak dekat exam bukan maen sibuklah tak tido sampai subuh then bangun meninggi hari . kalau study nya lebih tak pe . ni pantang syaitonnn nirrajim goda sikit terus tutup buku ngadap laptop yang lebih sedap mata memandang ni berbanding buku buku yang chantekk berbalut tu . ^^








iklan 5saat




oke teringat mama pesan belajar rajin rajin jangan pesbuk je . ehh mama jangan risau iqa dah deactivate pesbuk tapi mama perlu risau iqa ada belog . --'




perghh meleret leret pulak muqaddimah je dah 15 menet . -.-'




bila semua orang suka kita , muka kita akan nampak bahagia memanjang . rasa macam " ouh the whole world are looking to me . how grateful i am . " ^^




bila ada yang tak suka kita , mula lah rasa resah gelisah . kenapa orang tak suka kita ek ? kenapa dia pandang kita mcam tu ek ? padahal bukan kenal pon . --' adatlah memang sikap manusia macam tu kan . pergi lah mana pon memang kompem ada yang tak suka . orang chantek peymes macam fasha sandha tu pon ada tak suka . --'


kita kena ingat walaupun kita tak kenal semua orang , tapi ada yang kenal kita . macam dalam belog nie . kadang kadang kita tak kenal orang tapi orang tu kenal kita . dan sebaliknya .




bagi ceq lah kan , bila ada yang tak suka kita , kita patot bersyukur jugak sebab dari situ kita boleh tahu di mana kelemahan diri kita . dari situ kita boleh perbaiki diri kita . dan dari situ kita boleh sempurnakan diri kita . 




kita tahu memang semua tak boleh jadi sempurna . tapi kita kena cuba jadi sempurna kan ? kalau kita rasa kita dah cukup sempurna , memang sampai bila bila kita tak akan ubah sikap kita untuk jadi lebih sempurna dari sekarang . ^^




so , kalau lepas ni korang rasa ada yang tak suka korang kan , better korang muhasabah balik diri korang fikir balik dan cuba ubah sikap korang . jangan korang rasa korang betol memanjang . setiap benda yang kita lakukan mesti ada kesilapan tak kira kecik atau besar . :) .




semuanya bergantung pada cara pemikiran kita jugak . semua ni hanya pandangan peribadi ceq . segala pandangan lain amatlah dialu alukan untuk mengomen di ruangan tomato golek golek . sekian . ^^




ehh jangan lupa datang belog INI . memang sentiasa tak kering idea mamat nih . sangat geram okeh ! ^^





mekasheh ya . jangan lupa datang lagi . ^^





71 comments:

Tengku Puteri said...

syaiton berjaya goda sy buka blog juga...nota x berubah2 page..heee.. betul tu cik tomato x semua org suka kita..tpi kta juga xleh puaskan ati semua org..huhu

Mra Mastura said...

aku baru je kene ni. haha.baru nak update blog, tapi xjadila. urm.. thx..sebab kuatkan semangat ak. heh. yep, kte xkenal org, tp org kenal kte.lalu blog, kan?

sadis sebab xkenal pn, kene jugak. xpelah. ujian. thx ayat2 tu. goodluck exam k? :)

zacky ~786~ said...

btoii x3.. sokong x3..~

Kuasai minda said...

Pandangan yang bersahaja, tetapi penuh dengan kebenarannya. KM setuju dengan entri ni. Memang kekadang kita sukar nak pastikan kenapa ada yang tidak berpuas hati dengan kita. Namun, sekurang-kurangnya ia dapat memberi gambaran kepada kita untuk menilai kembali tindakan kita yang mungkin salah dan perlu diubah.

Selamat menempuh exam....

JIJI YU said...

tak mudah untuk mmbuatkan sume orang sukekite.lain orang lain gayanye

Along Usop said...

blog ngan pesbuk...

2 2 bahayaaa.. =p

Syafique Azawadi said...

haha nice info 'awak bukan tomato'

sarah mohamad said...

saya pun pasni ada exam tapi pagi ni sempat lagi blogwalking ke sini. hiks eh .. good luck tau dear buat exam :)

cikpia said...

naseb bek time aku study lu tadak FB ngan blog lagi...... he he..... (tapi ada game THE SIMS.... ha ha, memang addicted!!!)

DanieL AdiE said...

Stuju!

kiera'sakura said...

btol tue dik.. ble de org x ske kte jgn trus pk negatif sebaliknye tukar jd positif.. hati kte pown x skit,minda kte pown tenang... =)

MamaEma said...

baca buku mengantuk..ngadap blog segar bii mata....huhuhuh...

ツ mIsS NaDEa ツ said...

likelike ~~~~
walauponn kite wt btoi still ade yg xckew ...
ermm susa toii idup cmnie..erm

nadiemsharmz said...

bw jalan2 jumpa iqa....gud luck lagi utk iqa....lalallalaa

nora amila ghazali said...

betul2.. muhasabahlah diri kita dari nak menyalahkan orang lain... yang syaitan tue pown setuju.. errr... macam nak kena ikut jejak erika jer.. errr

safiyyah osman said...

seorang xsuka kita...10org akan suka dgn kita:)..

syairahmohdanuar said...

hihi.betol sgt entry nie >.< love it :D

Adlan said...

berfikiran positif adalah yang terbaik...walau apa pon yg berlaku, just ignorance of those people..;p

alinac lover said...

oke sudah iqa~bole p sambung study naa~ gud luck exam tu~

Deeba Debab said...

entry yang menarik ! :)

nadzli azlan said...

like this ~

BENA said...

sokong2!! xsemua suke kite kan . :)

beaty said...

tomat terima kasih ata peringatan ini..sememangnya kita manusia biasa kan..

shahjiehan said...

model iklan tu yg comey tuh..hahaha

Mr. Straw said...

saja nak kacau hg..tak ada motif!!

perrydaus90 said...

entri yg menarik....huhuh...saya suka kat awak..jgn rsau...kah3...

Izamir Ridzwan said...

ni oke jer..?? kat mna yang kena remove nya?

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

yeah....

pikiaq cm ni la..

orang yg xska kita tanpa sebab sebenaqnya dia jeles kat kita....

asmyydaedrus said...

gud luck :)

アヌム ちゃん~~ said...

hyee..singgah sini too^^

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

itulah tu...
dengan apa yang orang cakap kadang tu boleh perbaiki diri kita...
tapi kadang tu kena tapis jugak... ada orang cakap2 buruk dekat kita sebab dia tak puas hati dengan kita...
ada tu memang dia ikhlas nak tegur kan..
hehe... apa2 jelah OE nie...
(n_n)

kirani+mia said...

butui 2..sokom sgt2..
kdg2 pndgn org laen 2 lbih baik n boleh mengubah kte menjd ldih baikk..kn tomato???;)

myzatulmarghliyana said...

adik tomato,, saya tag kamu utk GA ni sbb suke kamu.. =)
http://myzatulmarghliyana.blogspot.com/2011/04/izzlornacom-1st-special-giveaway.html

nadzli azlan said...

like that picture actually ;)

twinkle twinkle said...

betul2 :) kite semua xsempurna

MiaDiera said...

haha mama dia dah tak risau sebab tak de fb tapi ada blog plak,bertambah risau lah mama dia ngee:D

kay_are said...

ske fasha dulu tapi die sendiri yang wat jadi x ske die, so cane tu? ape pun betul2.. ade yang x ske kte so biar je r die.. xyah amek kesah sangat kan.. =)

EpoLღKunang2 said...

Bila keluar 'iklan' tu, terus cepat tukar channel lain. ahak! comel. ^^

iwan_dextrous said...

ish..x pernah mcm nie aw..hahahhahhah

nik rosmawati said...

btol la.tak semua org suka kita.sebab kita mmg tak boleh paksa org suka kita kan.

yg penting jadi diri sendiri jea :)..yg mana baik kita berubah kan.

gigiAriEma said...

hoho..gud lux tuk final yurh dear! :)

gigi skong dgn TK.. sememang nya tak semua org suka kita kan.. :)

sarah mohamad said...

betul tu. saya setuju. kalau ada yg tak suka dekat kita, jangan salahkan orang tuu cuma kita kena muhasabah diri kita sendiri. tengok apa yg tak kena dengan kita ni. hiks

tomatokering :) said...

@Tengku Puteri mmg takleh puaskan hati semua org tapi kena cuba yg terbaik ryte ? ^^

tomatokering :) said...

@Mra Mastura huhuh study tau mira ! jgn pikir sgt :P

tomatokering :) said...

@Kuasai minda mekasheh KM .. betul tu.. mmg kena ubah diri sendiri dulu sebelum ubah org lain kan.. :)

tomatokering :) said...

@JIJI YU tu memang dah pasti jiji.. tpi kena cuba yg terbaik.. trpulang org suka atau tak..

tomatokering :) said...

@Along Usop haha ! along along tutup semua ! ;p

tomatokering :) said...

@Syafique Azawadi err perli ke ape syafiq? :P

tomatokering :) said...

@sarah mohamad wahhh~ dan lg ek ! gudluk exam tu ! ;D

tomatokering :) said...

@cikpia haha ! ade gem pon bahaya gak.. :P

tomatokering :) said...

@kiera'sakura hihi sokong kak kiera.. :)

tomatokering :) said...

@MamaEma hihi tau xpek.. huu

tomatokering :) said...

@nadiemsharmz tengs nadiem ! ^^

tomatokering :) said...

@nora amila ghazali hihi salahkan syaitan yg menggoda ;p

tomatokering :) said...

@safiyyah osman wahhh~ suka ayat kak fiya tu :)

tomatokering :) said...

@syairahmohdanuar tengs sayangs ^^

tomatokering :) said...

@Adlan yeahh ! dats ryte adlan ! ^^

tomatokering :) said...

@beaty sama2 beaty.. betul tu.. kena saling mengingati .. :)

tomatokering :) said...

@Mr. Straw ok tau ang rindu aku . :P

tomatokering :) said...

@perrydaus90 sepak daus !!! haahahha

tomatokering :) said...

@Izamir Ridzwan dah oke dah IR .. huhu

tomatokering :) said...

@GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr ada butui... kalau dah wat yg terbaik pon org tak suka , maknanya org tu jgk yg prob..hehe

tomatokering :) said...

@Orkid Edyliyne @ OrkEd kalau ade org camtu just ignore je.. yg pnting kita tahu kita dah buat yg terbaik kan.. :)

tomatokering :) said...

@kirani mia yupp sygs ! yg penting kita tahu diri kita apa yg patot dan apa yg tak.. :)

tomatokering :) said...

@nadzli azlan tengs dear.. ^^

tomatokering :) said...

@MiaDiera hihihihi shhh jgn gtaw mama :P

tomatokering :) said...

@kay_are haha tu tanya fsha lah kr .. ;p

tomatokering :) said...

@EpoLღKunang2 hamboihhhh ^^

tomatokering :) said...

@nik rosmawati yupp betul tuh.. yg penting ubah yg baik n tinggal yg buruk kan.. ^^

tomatokering :) said...

@sarah mohamad betoll ! kadang2 kita gak yg tak btol kan.. tp kalau kita dah wat yg terbaik pon org tak suka jgk nak wat cane kan.. lumrah hidup..hehe

alongxp said...

ala...klu nk ikut org,sume nye xbetul...

 
Fully Design By Izza sakura | For SIMATAFANDA2013 ©| Best View: Google Chrome