6.28.2011

tips menambah semangat dalam berblog .


assalamualaikum sayangs ! ^^
berry good moning lalings ! ^^


jangan muak tak sudah sudah mengadap belog chomot lagi gebu nie hari ni . mood menghupdate tengah berlambak kan main hari ni . mungkin tomato dah disuntik dengan dadah seratuslimapulohenam gelen malam tadi . -..-''

entri kali ni peladang tomato dengan gaya penuh sopan santun lemah gemalai nak bagi korang tips macam mana nak naikkan semangat korang . tomato tahu ramai yang kekadang fedup dengan blog ni kan ? tomato pon sama jugak dolu . pernah rasa malas kan main . *padahal sekarang pon dah jarang nak hupdate -..-''


pertama : tak perlu menempek muka yang konon sweet gilos macam tomato selalu buat ni . nanti ada orang cakap jual muka pulak . -..-''



oke tipu je . ekceli tomato nak share dengan korang macam mana tomato nak tambahkan semangat meluap luap untuk berblog selama tujuh bulan lebih tomato berblog ni . *sambil pasang lagu semnagat membara dari puncak tinggi ke angkasa -..-''

tomato biasanya check alexa ranking blog tomatokering ni . hurmm walaupun hasilnya agak mengecewakan , tapi daripada alexa tu lah tomato dapat tahu kat mana belog tomatokering ni berada sekarang . dan dari ranking ni tahu lah berapa banyak usaha yang kita dah buat selama ni kan . ^^

pehhhh tapi kalau nak dibandingkan dengan beng boomboom , jeylo malaysia , izamir lebah memang tak terkejar lah . tomato kalau dapat golek golek dengan laju pon belom tentu sampai tahap dorang . T_T

daripada alexa ni , bila check belog orang lain yang kan main hebatt memang rasa down sekejap . tapi daripada situ tomato cuba tambah semangat berlipat ganda macam makan senwich tuna dengan tomato . *oke puasa -..-''

so , tomato sarankan korang check alexa ranking korang dan bandingkan dengan blog yang lain . korang fikir secara positif dan macam ni lah cara yang betol untuk korang cabar diri sendiri dalam berblog . ^^


bebel sesorang : ranking tomato baru enamribuduaratustujuhpulohenam dalam malaysia . ya allah , jauhnya lagi perjalanan nak mendapatkan kepuasan diri sendiri T_T



maaf entri terlebih panjang ^^
mekasheh kat lalings yang bagi semangat semalam kat SINI ^^





25 comments:

A'IM said...

tips untuk banyakkan idea : dok termenung depan pc mengadap blogspot.com... lama2 mesti ada idea..haha

Sharienz Sz said...

memang semangat selalu down tak ingat hehe!!! tapi bila banding dengan blog lain rasa tercabar pula...

Lulu Caldina said...

semangat cik tomato :)

Mr. Straw said...

smgt nk berblog sggh!!!

nadiem sharmz said...

SEMANGAT!!!!...heheheh

delarocha said...

pelan pelan kayuh

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

tips lain:

selalu blogwalking n akan dapat idea untuk update =)

Adam Idris said...

xpe, yang penting teruskan blogging ye, huhu

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid said...

sis jd tak smgt bila tgk alexa ranking..pastu tgk nuffnang total viewer..twos down..soo malas nak check..huhu~

JIJI YU said...

aku tak kesah pon

Cik Embun said...

xpa... biar lambat asalkan selamat... =)

sarah mohamad said...

tak pernah check alexa rangking tahuu. sedih rasa nya kalau check hehe :D tapi takpe, semangat berblogging yg ikhlas baru betuuul :D

J.Syazwana said...

gambar comel.
hik hik

nuruashia ♥ said...

opocot...semangat yee??
tgk gmbr shomel cik tomat pon dh ade semangat ehheheh

NuSaNa NoSa 91 said...

hek3~ keen xcek pon ranking sbb tau mmg byk nombor yg akan keluar.. ahahahahaa~ ^_^

[sutera kasih] said...

nice tips hehe..tp jrg nk cek alexa tu..huhu

♛ Azie Azra ♛ said...

comeynyeeeee! grrr! hehehe

xpena agi check alexa ranking tu sbb rasa mcm xlayak je..traffic pun rendah..huhu..btw nice tips!

cik ayin said...

tak paham dengan alexa ni...huuu

Aida Azryn said...

teruskan semangat anda! :D

apik pehe said...

hehe..kalau camtu..apik kejar kat belakang ni

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

kena check la entah2 lagi 1728328549752036 ratus ribu dlm malaysia..thnks for info..adeh baru menepek gambar di wordless wednesday tadi hahahha

saiazuan said...

tomato yg hebat.. huhu


dah tengok transformers 3? movie review!!! http://eleventx.blogspot.com/2011/06/movie-review-transformers-dark-of-moon.html

Wanie said...

kadang2 kalau rase down memang tak update blog..hehe..kalau nak semangat balik kena bw banyak2 kot..tambah kenalan..hehe

jarang check ranking alexa..last check beribu..huhu

SyazwanSarawak said...

pehh. memang tengok alexa rank dapat naikkan semangat blogging. ekeke

nik rosmawati said...

akak suka gak letak pic sendiri dalam blog.biar la org nak kata syok sendiri pun.hehe

 
Fully Design By Izza sakura | For SIMATAFANDA2013 ©| Best View: Google Chrome