6.16.2011

bloggers , kenapa kena tunggu dulu ?



assalamualaikum sayangs semua ^^,


hari ini , peladang tomato yang chomot lagi tembam dengan rendah dirinya sama sekali tidak mahu membangkitkan isu-isu semasa dalam dan luar negara . tetapi hanya mahu berkongsi dengan kalian semua tentang pendapat dan hujah hujah tersendiri . ahhh perangai pelik je rini . -..-''


iklan sesaat :

pandai pulak aku menjahit -..-''



ok back to the story , bukan tunggu kekasih or , tunggu kak limah balik rumah , sama sekali bukan juga menunggu peladang chomot yang bertukar menjadi chomel . tetapi . . . . 

just oNE question :

--kenapa ada yang tunggu orang datang komen blog dia , padahal dia tak komen blog orang lain pon ?


dari pemerhatian , ada sesetengah blogger bukan main nak suruh komen entri terbaru dia , padahal dia tak pernah sekali pon komen pon entri kita . betol tak ? bukan main datang kat shoubox suruh komen blog dia , tapi dia tak komen pon kita . betol tak ?

ceq pasti ada sesetengah blogger yang macam ni kan ? tak salah kalau kita cuba komen dulu walaupun blog dia first time masuk . betol tak ? kalau takde pape nak komen tak pe lah . tapi cubalah untuk komen . ceq pasti walaupun sikit komen , tuan punya belog pasti tetap suka . kan ? ^^

ceq bukan dahagakan kengkomen dari korang semua , cuma nak korang semua fikir jugak . tak salah kalau kita cuba untuk try komen blog orang lain . " bila kita rajin komen , rajin jugaklah orang datang komen blog kita ." dari komen pon kita buleh share pendapat . mesra mesra . tak gitu ? ^^

so , lepas ni , jangan lah harap sangat ada orang nak komen kita sampai seratuslimapulohenam komen kalau korang sendiri pon tak rajin untuk buat macam tu dekat orang lain . ^^


*ouh mungkin dia silent readers-


bebel sesorang : kalau nak tunggu hanis zalikha memang bertuah lah -..-''



maaf ye . semua ini hanya pendapat peribadi saya sahaja .
sebarang pengshare-an pendapat sila komen di ruangan tomato gegolek :)






50 comments:

Cik Diana said...

xyah tggu hanis zalika.. hehe..
cik diana serang dulu.. haha

My Little Diary said...

saya komen bila saya rasa perlu...
kalau takde benda nak komen, saya baca pastu senyum jer.... hehe

mizzkechique said...

setuju...dl ms MK mals tinggalkan komen, komen kt entry 2 3 kerat je.. skang bila rajin BW n komen, byk lak komen masuk..alhamdulillah... bermakna, jd blogger kenala RAJIN.. =)

EpoLღsiKunang2 said...

Amboi-amboi.. tak cukup ke komen yang beta bagi? -_-"

EpoLღsiKunang2 said...

Amboi-amboi.. tak cukup ke komen yang beta bagi? -_-"

Yuyun Ahmad said...

betul2! i sokong youuu!

nuruashia ♥ said...

ehehhe..lain org lain cara pk..
bia aje laa kan..
jnji nuru tetap komen sini :)

tikin said...

sy ske komen entry2 org walaupn kekadang tu komen sy simple2 jer..juz nk bgtahu tuan pnye blog tu yg sy bace entry dia..hihi..xpernah mgharap pn diorang dtg komen2 entry sy..=)
tp kalau diorang komen,,terase berbesar ati sngt2..tenkiu2..hihi^^

JIJI YU said...

aku salu tunggu ko ..

Aretikz said...

what u give, u get back.. kan? hehe..

xpernah diri ini berharap komen kena balas blik (mungkin dulu ya), xpernah mengharap orang datang komen (mungkin dulu ya).. slagi boleh mnulis bnda yg baik, dan diri ini brharap org mndapat manfaat darinya.. ^_^

al_hakim said...

ni sy dtg komen ni...=P

zamira said...

ha...setuju bebenor la dgn ppendapat cik tomato nie...kalau rjin komen org.xkan org nk komen kite kot..haaha

FariehanIbrahim [LBC] said...

kekdg terpikir gak kann..
tp biaq p larr..
yg pntg kte komen. hehe =P

aishah said...

malu lak nk leave a comment..hehe...ok, sy ngade..:p
btl tu dear, kalau kita sendiri pn malas nk komen-komen & mesra2 ngn blogger lain, cane org nk komen kt blog kita kan..kita tak boleh mengharap je dr org lain, tp kita sendiri malas nk BW. Macam real life la, kalau kita ni muka masam, xmesra alam mcm mana org nk kawan dgn kita...ye dak?/..hehe...pjg lak commentnya...:D

meaw said...

awak,kita ada entri baru,jom komen,lalalalalalalalala :P



aku sokong ko nyah!

NOOR FATIN said...

ya. saya buat mcm tu. pegi komen blog org lain dlu. insyallah mereka akan datang balik. :)

˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ said...

tunggu tomato golek2 kat blog saya pun takde apalagi hanis zalikha ke yuyu zulaikha ke hahha

fiqaliqa said...

BETUL TUUU. IKHLAS KITA BAGI, IKHLAS JUGAK KITA DAPAT.

KALAU RAJIN KOMEN MENGKOMEN, ORG LAIN PUN RAJIN LA JUGAK.

:)

Mila Ahmad said...

klu entry 2 best dan menarik..memg akan drop komen..tapi xsalah klu nak komen pown kan?bkn sush pown..meramah mesra la cikit hehe...

NURUL AINI NORAZMAN said...

wahahaha,.terbaik,.mmg ramai mcm tu,.ngrrr

cikpia said...

amboi................nak hanis zlaika. orang2 macam aku tak layak nak komen ka? majuk ah!!!

panda putih said...

haha,, mmg cmtu lah lumrah

dayang said...

wah..dah pandai cik tomato buat kraf2 felt ye mcm sy..huhu..
bg sy la kan, sy ni pun jenis malas komen, tp bukan tunggu orang komen la, sy pun xpenah suh org komen..huhu....klu sy, sy ni bz n jrg on9...huhuhu...pndpt sy je :)

saiazuan said...

kte rajin komen gk apew.. huhu

tomatokering :) said...

@Cik Diana hihihi serang jgn tak serang cik diana ;p

tomatokering :) said...

@My Little Diary ceq pon kdg camtu jgk .. tpi klu btol2 dah takde menda nak komen lah .. pastu ada plak yg tak letak button komen . tah mne2 tah .. huu

tomatokering :) said...

@mizzkechique yuppp mmg kena rajin sgt .. bru leh jadik cam ben . hehe

tomatokering :) said...

@EpoLღsiKunang2 ehhh klu epol dah ckup .. kekeke ;p

tomatokering :) said...

@Yuyun Ahmad hii tengs yuyun ^^

tomatokering :) said...

@nuruashia ♥ betol .. tp sekali sekala org tu kena la dtg bg semngat komen kita pulak kan .. ;)

tengs nuru sudi komen ;p

tomatokering :) said...

@tikin haaaa betol3 tu tikin ... bukan nak mgharap komen , cuma kalau org tu nak bnyk komen , dia pon kena la rajin komen entri org kan .. bru org smgt nk komen ^^

tomatokering :) said...

@JIJI YU kesian kau tunggu aku kan . aku bukan selalu on9 . tgk2 kau dah komen . huk

tomatokering :) said...

@Aretikz betol aretik .. baru la rasa org hargai juga dan dpt pengajaran kan .. :)

tomatokering :) said...

@al_hakim ehemmm perli nmpk . haha

tomatokering :) said...

@zamira hihi betol3 :)

tomatokering :) said...

@FariehanIbrahim [LBC] hihi mekaseh comelll ;p

tomatokering :) said...

@aishah hihi betol3 .. klu kita je senyum , then org tu masam , lama2 kita pon jadi masam kan . ;p

tomatokering :) said...

@meaw kehkehkeh , mekasheh mek ! haha

tomatokering :) said...

@NOOR FATIN hihi betol3 fatin :)

tomatokering :) said...

@˩α∂ʏвιя∂ℓʋʌѲиɛ ακα ΔиɢɛℓιЯα ʝѲℓιɛ huhu cik ladybird jgn perli begitu . baru je folow cik LB tdi . ngeee

tomatokering :) said...

@fiqaliqa betol3 ~ ehh huruf besar nmpak ? hik

tomatokering :) said...

@Mila Ahmad hihi yeshh betol3 mila ^^

tomatokering :) said...

@NURUL AINI NORAZMAN ramai camtu . mungkin sebab dorang susah nk komen kot . huu

tomatokering :) said...

@cikpia erkkk cik pia jgn lah majok ! wuuuuuu ,

kita suka cik pia komen ^^

tomatokering :) said...

@panda putih lumrah hidup kan panda dell chomell ;p

tomatokering :) said...

@dayang ceq pon sama mcm dayang .. jarang jgk online .. tapi klu singgah mana2 mesti try utk komen jgk .. :)

sarah mohamad said...

itu lah cik tomatoo. kalau entry dia asyik2 nak suh orang komen tapi dekat blog kita ni datang pun tak kan.

aniki said...

ang memang TERBAIK......

norihan bakery said...

salam,apa2 pun saya follow you,you follow me,

kay_are said...

dah lambat baru nak komen.. lantak. janji komen kan ?? betul! care terbaik nak orang datang komen blog kite.. kite komen blog orang dulu ^__^

 
Fully Design By Izza sakura | For SIMATAFANDA2013 ©| Best View: Google Chrome