5.03.2011

"alangkah indahnya kalau aku . . . "




assalamualaikum sayangs semua ! ^^



wahhhh ~ entah korang hingat tak lagi kat ceq ni hah . maklumlah , orang udah le idok glemer . belog pulok berminggu minggu tak hupdate . dah ghupe lombong timoh dah belog ni hah . -.-'


so , how korang punya life sekarang ? ada happy kah ? kalau tak happy meh ceq ada bukak khidmat kaunseling . tak mahal pon . maklumlah sekarang ni dah jadik penggangur kehormat . kena carik duit poket . korang sedekah sedekah la ye . sedekah kan amalan mulia . ^^


masa masa terluang sekarang memang banyak . maklumlah hari hari makan anggur tambahkan lemak berkilo kilo sampai tak larat nak bawak berjalan . -.-' hari hari jugak terfikir apa lah yang nak dibuat sepanjang hidup ni .


tengah mengelamun sesorang depan laptop , ceq terfikir satu ayat ni ."alangkah indahnya kalau aku ..."



1. dapat makan banyak banyak macam orang lain sampai terlentang macam giant . ^^

* tapi .... lebih baik korang ingat orang orang miskin kat luar sana yang tak dapat nak makan . nak carik sebiji beras pon susah . kita ? sampai buang buang makanan . sayanggnya . 


2. dapat bersuka ria , bergelak ketawa selalu tanpa ada sikit pon rasa sedih dan suram dalam hidup . ^^

* tapi .... kita kena ingat , hidup ni ada pasang surutnya . bukan sentiasa kita kata atas . kadang kadang kita rasa down teramat sangat . so , cuba untuk bangkit semula dan fikir bahawa bukan kita sorang je yang jatuh saat ini . masih ramai lagi yang mungkin lebih teruk dari kita . :)


3. dapat bercakap tanpa henti 25 jam dengan orang tersayang . ^^

* tapi .... ingat , kalau topup tu guna duit mak ayah lagi jangan nak menggatal bazir bazir . telefon bila perlu je . sms cukup . sedor diri awok tu penganggur . :P


4. dapat melepaskan perasaan dan menangis dan menjerit sepuas puasnya kat atas gunung everest saat saat macam ni . 

* opss this is my feeling right now . abaikan . ^^


5. dapat hidup senang lenang macam jutawan fakir sambil tengok movie kat tv plasma 55inci goyang kaki ada dayang siap tolong suapkan anggur lagi . syiokkknye ! ^^

* tapi .... kalau kita sentiasa merasa senang , kita takkan tahu erti susah . dan bila kita hadapi kesusahan , seriously kita takkan tahu dan takkan dapat hadapi kesusahan itu dengan senang . :)




ekceli banyak lagi yang ceq terfikir . kang bubuh sampai muntah pulak korang nak baca . :P memang apa yang kita angankan semua nak yang indah indah je kan ? tapi kita tak pernah terfikir yang kadang kadang , perkara yang tak indah tu lah akan menjadi benda paling indah dalam hidup kita . di sebalik angan angan kita yang indah tu , masih ada yang tesirat yang kita sendiri tak dapat nak rungkaikan . ^^


apa apa pon , jadikan lah hidup kita seindah yang mungkin . ^^




mekasheh ya . jangan lupa datang lagi . :)
nak hupdate pon terketar jari dah lama tak menaip . :P





28 comments:

whitelover said...

alangkah indahnya kalo saye dah keje n ade master, phd, dr hahaha tinggi gile angan :)

Bella Bell said...

hye cik tomato..lama dah xnmpk awak hupdate beloh..hehehe!!~

gadis melayu said...

kita hanya bleh berangan.. hehehehe..^_^

selipar biru said...

dh lm x lawat cek tomato ^__^

suka num 1 dan 3!

indahnya hidup kalau dapat makan byk2 tapi badan kuruih~~~~

dn indahnya hidup kalau boleh gayut (bukan atas pokok) =p , gayut ataw bebrual dgn org trsyang stiap saat~~~~

hehehehehehehhee

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

caye rindu entri cik tomato =D

doakan aku cepat sembuh ..hehe

zacky ~786~ said...

btol tu.. ~ stuju sgt2 :)

Mr. Straw said...

mmg kuat mengelamun hg ni..aku dpt merasakan hg semakin gemuk skrg..hahahahahaha

Aida Azryn said...

25 jam?huhu.. dasat.. dasat,, =.=

kay_are said...

memang lame x update ni.. welcome to dunia blogging once again. tu r pasal.. hidup memang r nak indah je kan.. tapi kadang2 kne ingat2 r, langit x selalunye cerah.. ape pun.. sume jadi ade hikmahnye.. hee

sarah mohamad said...

alangkah indahnya kalau aku dapat hidup senang lenang tanpa perlu bekerja. hiks

mizzkechique said...

lama menyepi...

Along Usop said...

tabahkan diri ye tumatu... :)

along pon lalui bende same skang.. nguu

kirani+mia said...

ceq sukak tang no 5 tuh..haha..bhgianye hdop cm2!!!seyes.! niway,da tukaq side mirror no..chumill2!!!:)

Far8 budak baik said...

hidup semesti ne indah...
yg penting kalau ak nk kawin nnti..
mesti nk yg indah2..
bab kawin sekali je..
ok sila kauseling ak skrg..haha =p

C.M.A @ CikMoonAdnan said...

* tapi .... kalau kita sentiasa merasa senang , kita takkan tahu erti susah . dan bila kita hadapi kesusahan , seriously kita takkan tahu dan takkan dapat hadapi kesusahan itu dengan senang . :)


suka ayat ni! setuju sgt2...

specific mewarnai ketelitiankuu.. said...

haha...nasib baek xjadi giant real..haha..msty comel law maen goleng2 kan..hehe

:)

lavenderlover said...

cool!

JIJI YU said...

ko suke bercakap ek

gigiAriEma said...

hoho..kalau gigi la kan.. gigi nak boleh shoping sokomo... hahaha..rakus2.. :P

nadzli azlan said...

toekkk !!!

p!q4h b@guss said...

alangkah indahnya kalau dapat hidup ni xperlu pkiaq benda2 susah...

MiaDiera said...

setuju!..kalau kita tak hidup susah,kita tak akan hargai hidup senang kan:)

soffya cik bulan said...

wahh kemain...
tp betul tu...kite tkkn rs nikmat hidup sbnr kalo asyik berasa sng je....ye tak

nysa said...

nisa suka no 3 !

hehe

Mat Ganu said...

Indahnya hidup bersyariat...insyaALLAH.

EpoLįƒ¦siKunang2 said...

Amboi.. suka no depa.. ahaks! ^^

tikin said...

alangkah indahnye kalO sy dpt mkn cheeze wedgEs bnyk2..wink2 ^^

Deeba Debab said...

alangkah indahnya kalau xde pmr dan spm. HAHA

 
Fully Design By Izza sakura | For SIMATAFANDA2013 ©| Best View: Google Chrome