5.30.2011

awak bukannya pandai sangat . *tangan ke bahu mata ke atas*



assalamualaikum laling semua :)


tajuk entri kemain lama dah tulis . tergendala sat gara gara satu family merengek lapar . apa lagi kena goreng bihun pulak . apa motif lah nak cite menda nih . -.-'' *eleh , nak kata pandai masak le tewww .


makin hari makin berdabar dup dap dup dap bunyik jantung nih . ada orang nak datang pinang ke ? cett perah santan sungguh . -..-'' bukan lah . ekceli sebab tak sabar nak tunggu result dapat masuk degree ke tak . dok rumah je tanam lelemak yang dah dekat se-tan nih . aigooo ~ -..-' harap harap dapat , dah lah malas nak kerja kan .


teringat dolu dolu masa darjah 6 . dengan tak berapa rajin masa UPSR dapat lah 5A . tu mesti berkat doa ibu kan . hehe , then ada sorang KAWAN ni boleh cakap camni , " afiqah , awak dapat 5A ke ? awak bukannya PANDAI sangat ." daa ~ berani dia buat hot statement macam tu kan . tahu lah awok tu pandai . -..-''


*tengoklah aku pandai ke tak pandai kekecik dolu . lalala~*


ada pulak kan orang poyo macam tu . nasib baik aku nerd lagi time tu . buat pekak je . kalau macam sekarang nih , mahu aku pelangkong je kepala dia . *kijam gilos . ada aku kesah ? haha , tapi syukur alhamdulillah walaupun tak berapa pandai , ceq masih mampu dapat result oke untuk PMR , SPM , dan yang penting dah dapat habis diploma dengan pointer yang bagus . alhamdulillah sangat sangat .


-- biar lah tak berapa pandai dalam pelajaran , asalkan kita dah cuba berusaha jadi seorang yang pandai dan amalkan ilmu ilmu yang ada . :)

-- biar kita tak pandai dalam pelajaran , asalkan kita pandai gunakan otak dan pemikiran kita untuk menjadi seorang "manusia" :)

-- abaikan je apa yang orang kata tentang diri kita , asalkan kita tahu siapa kita sebenarnya dan di manakah tahap kita berada . :)



huishh dah macam ahli felsafah pulok . kekeke , 




mekasheh ya . jangan lupa datang lagi . :)
jangan lupa jugak doakan ceq dapat sambung degree oke . :)





29 comments:

cik ayin said...

degree??wauu..best2...gud luck :)

saiazuan said...

stiap insan dilahirkan pandai..hahaha

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

yeaa..betui2..kita yang lebih mengenali diri kita..


moge2 ang dapat sambung degree dan berjaya menternak lebih banyk ladang tomato..haha

safiyyah osman said...

hihhihi..semangat menulis noh...

ya abaikan apa yang org kata pasal kita:)..sbb kita ja yang tau kita macamana kan..:)

good luck!

HaNa Hani said...

yeah..xsemestinye yg pandai tuh akan sntiasa berjaya kan?
penting usaha
^_^

Ai-Sis said...

dalam dunia ni takde orang yang tak pandai.semua pon pandai.tapi usaha itu yang membezakan setiap orang.hehe.selamat sambung degree kak.hehehe

kinn said...

semoga kamu berjaya ke degree. anc ke? hihi ^__^

kin rezat degree lagi 2 minggu. pengsaannn =,='

kanta lekap boleh rosakkan mata

~eZmALiZa~ said...

sebelum sambung mane2 degree, make sure kua dgn kite dulu taww :D

twinkle twinkle said...

semua tu rezeki :)

Aida Azryn said...

2 order bihun 2 bungkus voleyh?XP

Mr. Straw said...

good luck

Adi Suda said...

untung la kan..ahaha

nuruashia ♥ said...

wushuhuhu..sme laa kitee..nty kite smbung degree sme2 ehh cik tomat eheheh :)

JIJI YU said...

meh kite pelangkong ko ramai2...

lavenderlover said...

semua org sm sj asalkan usaha pasti pandai..insyaAllah..jia you!

diana said...

dia cakap macam tu??
dia cemburu tu..

Rtp Farra Arisha said...

masing2 ada kelemahan dan kepintaran kann. so gunakan kepintara itu dlm melakukan sesuatu perkara :))

ps: arisha pun turut berfalsafah dlm komen nii. haiyya, takpe kann..

amna said...

rajinnya dia... kecil2 lagi dah mula menulis sendiri ^^

sarah mohamad said...

jahat betul sapa yg cakap cenggitu. bajet dia pandai sangat ler tuu.

Qaseh dalia adelia said...

aiyak .. dia jelez lah tu ..

tomatokering :) said...

@cik ayin tengs ayin !^^

tomatokering :) said...

@saiazuan oyeshh mmg btoll ! p ad jgk yg jadikn dri dorg kurg pandai . haha

tomatokering :) said...

@muhammad iqbal hakimi bin tahir haha ! kau nak aku bg free ;p

tomatokering :) said...

@safiyyah osman hihi msti lah ;p

tengs kak fiya ! ^^

tomatokering :) said...

@HaNa Hani btoll tu awak ! ^^

tomatokering :) said...

@Ai-Sis hehe tengs aisis !! ^^

tomatokering :) said...

@kinn hihi guluk kinn ! ^6

tomatokering :) said...

@diana aahh tu la pasal .. tataw la pe niat dia ckp camtu . huu

tomatokering :) said...

@sarah mohamad hurmm tataw la sarah .. huhu

 
Fully Design By Izza sakura | For SIMATAFANDA2013 ©| Best View: Google Chrome