5.13.2011

tips mencerahkan kulit muka :)



assalamualaikum sayangs semua ^^



wahhhh ~ lama betol kan ceq majok dengan blog ni . kesian ceq tengok dah tak bermaya . sampai blogspot problem sampai semua nanges nanges pon ceq buleh buat tak tahu je . kejam sungguh kan . hati batu , kepala batu , jiwa batu sungguh . :P



iklan sat :


pehh , putih melepak . nampak sangat edit -.-'


sekembalinya ceq dalam dunia blogging ini adalah untuk mengsharekan tips untuk korang semua tentang bagaimana mendapatkan kulit putih suci murni lagi putih melepak seperti muka makhluk biru di atas . *nampak sangat menipunye . -.-'


TIPS


1. duduk diam diam selama sebulan di rumah tanpa keluar dari rumah walau sekali pon nescaya kawan kawan akan tanya . "ehh kau pakai krim ape nih ?"

2 . time adik korang pergi sekolah , korang buleh curik curik amek kapur kasut sekolah dia . alaa , sikit je apa ada hal kan ?

3 . paling senang , tak payah tunggu sebulan , seminit pon dah putih . tempek bedak sejuk time nak keluar rumah . lagi berkesan . kompem semua orang dok pandang je terpegun korang putih sangat !



haish , macam macam cara sekarang orang nak putih kan ? sampai sanggup buat macam macam . tapi sebenarnya putih ke gelap ke , tak ada beza pon . janji hati cerah , jiwa terang . betol tak ? ^^

tips yang bagi kat atas nuh saja saja je boring boring nak share dengan korang . hihi , sebenarnya , kalau orang nak pandang muka kita suci , murni , saji , ehh . senang je . selalu lah ambil wuduk . lepas tu selalu lah cuci muka tu . time cuci muka tu jangan lupa baca selawat ke atas nabi . insyaallah , muka kita walaupun jerawat bertempek , insyaallah lebih cerah lebih terang dari yang kita bayangkan . sejuk je orang tengok .


insyaallah ye anak anak . sekadar itu perkongsian cikgu untuk kali ini . jumpa lagi di rancangan tomato golek golek lain kali . taaa ~ ^^


sebelum tu , meh pergi tengok awek cun kat sini
yang ni memang putih licin betol . ^^




mekasheh ya . jangan lupa datang lagi tau ! :)




15 comments:

JIJI YU said...

bagi mat rem[it pakai helmet yang ade visor pelindung sinaran UV

Ashraf Jalil said...

tips biar putih tulang tp xnak putih mate ade x? hohohahah

selipar biru said...

adohh..
hahahaha
kalu boleh, 24 jam bertempek bedak sjuk
kikikiki

puan nina said...

tips terbaek!

tolong vote Danial boleh..?
klik like je kat link ni danial

thanks =)

cikpia said...

bab kapur kasut tu kena try la skali.... ha ha....

[sutera kasih] said...

sangat berguna tips tu..terutamanya yg point amek kapur kasut sekolah haha kelakar la awk ni

najihah sahami said...

hahaa..yg pakai bedak sejuk tu mesti iqa selalu buat kan kan?

♥yaya budak suka embun♥ said...

haha
konpem putih melepak2

AiDa AzRyN said...

ehem.. lawo header. ;D

sarzli said...

gamba diatas tu lighting je lbh...hahahaha..jgn marah ekk

kirani+mia said...

sume da wat kcuali yg no 2 tu..cam nk try je..hak3!!!;)

salwaismail said...

sapu kapur kasut tu paling best. haha
:DDD

man said...

putih atau hitam...yg penting berseri di sisi Allah.

norsharmila said...

penah buat ea letak kapur kasut tu? hehe

cik tomato da dalu ltk gambo la. suke sukeee :D

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

adik omato..akak ni ddk umah ari2 huhu tapi dok putih gok ni cmner ;p

x pe itam itu menawan..eceehhh~

 
Fully Design By Izza sakura | For SIMATAFANDA2013 ©| Best View: Google Chrome