3.04.2011

pengajaran hari ini -SATU-




assalamualaikum laling :)



dush dush ! hari-hari terhupdate entri pulok . yela . kan korang rindu kan ? kena la jarang-jarang hupdate jugak . :P hari ni ceq nak bersharing is caring dengan korang tentang pengajaran yang ceq dapat hari ini . sebelum tu , apa kata korang ambik cipsmore cicah ayaq milo untuk kembungkan perot tu . :P

.
.
.
.
.
.
.
.


1 . jangan tangguh kerja yang penting walaupun kerja tu senang macam mana sekali pon . sebab akhir nanti korang akan rasa susah .


2 . belajar dari orang yang berpengalaman sikit demi sikit . nanti akhirnya korang jugak yang akan senang . 


3 . pastikan korang tahu hala tuju hidup korang dan pilih sesuatu yang korang minat .


4 . kaji dahulu sesuatu perkara sebelum korang decide nak teruskan sebab akhir nanti jangan sampai  korang yang akan menyesal


5 . pastikan otak korang sentiasa berfungsi and ambil tahu hal sekeliling






cukuplah 5 pengajaran yang ceq dapat hari ni and nak share dengan semua . semua tu berlaku dalam hidup ceq dan ceq dah dapat pengajaran walaupun terlambat macam siput myvi . :'( terlalu banyak perkara dalam hidup ni yang kita tak tahu apa kesudahannya . 


ada susah , ada senang . dan pastinya memang semua yang susah tu kita harus jadikkan ia senang kalau kita pon nak senang satu hari nanti . :) life must go on right walaupun kadang kadang rasa dah give up sangat dengan hidup ni . 


secara jujurnya , ceq sedang mengalami saat saat genting dalam hidup ni . please doakan ceq . terlalu banyak perkara yang ceq hadapi dan semoga semua yang berlaku dapat mematangkan fikiran dan otak yang kecik ni . wuhuu :P



CHILL ^^,




mekasheh ya . jangan lupa datang lagi . :)








28 comments:

ShA + ZaM = LoVe said...

Amin..
sy doakn awak eaa...

Chayok... yg penting sabar..
Allah bg ujian yg Dia Tau kita ble hadapi..

nadiemsharmz said...

ang cam tau2 je ceq tgh kembangkan perot ngn cipsmore...hehehe...

*ceq pon lbh kurang ang je main tgunh2 wat kje..last2 padan muka ceq..huhu

http://aniesandyou.blogspot.com said...

terasa la pulok! ;-)

lavender harum wangi said...

haha, jgn tangguh kerja tu yg plg penting ;D

rebecca melessa said...

sangat setuju ngan pengajaran cikgu arini!!! :))

JIJI YU said...

tiap2 hari aku kena makan chipsmore..kalo tak aku takkan kenyang

b a m b a m ' s said...

buat apa2 niat kena baik..!! :P

saja tambah pengajaran ke-6..ekkekeke

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

doa kak pinky sntiasa utk kamu..
x pe adik omato..
life must enjoy k..
kdg2 kite perlu jd x brpa matang..dan kdg2 kite memerlukan kematangan kite utk menghadapinya..
tepuk dada tnya slera ;p

NOOR FATIN said...

ada masa kita senang ada masa kita susah. kita kena terima dgn positif. smua ujian dari Allah :)

soffya cik bulan said...

akk pun selalu bljr gk dari pgjrn gitu..nak2 yg no 1..huhu

JuanYuan said...

err chipsmore cecah milo?

agak rare ugak tu..hak3..

btw,thanks 4 da tips..and semoga ceria selalu..xmo sedih2..

setiap masalah akan ada penyelesaiannya..percayalah..

khai said...

nice! aku suke ! hekhek

Arol Mubin said...

Semoga Cik Tomato sentiasa tabah mengharungi ujian dalam hidup. :) Betul, pengajaran nombor 1 tue! 'Kerja bertangguh pencuri masa'.

Dah join HeartBeat belum? Kalau belum, KLIK SINI! Rugi tak join. :)

sumaiyah mokhtar said...

post yg best ;D

Sharienz Sz said...

em betul tu..
mcm mak sha pesan
"penyesalan x pernah berada dihadapan" tul tak?

gigiAriEma said...

hoho. gud lux in ur life dear.. :)
chill! :P :D :)

kay_are said...

pengajaran paling2 penting.. kalau bz, jangan gatal2 menaip entri.. ahakZ! lari!!!

Mizz Farah said...

waaa...tomatoo..mcm terkna laa kat diri farah gak..iskk
kalo laa ritu tak tangguh wat tesis..komfem da siap skang T____T

tomato...gudluck~ :)

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

GK ska bertangguh...yg tu memang bawa masalah besar...

=P

Qaseh dalia adelia said...

baek cekgu

n u r k i m a said...

bagus tu sgla pengajaran yg d beri... semua yer berguna dlm hidup..buatla perubahan dlm idup walaupon sikit..

selipar biru said...

dtg baca nasihat cik tomato melalui pengajaran tu =)

menarik, part chipsmore cicah ayaq milo

hehehehehhe

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

semoga dapat lakukan yang terbaik...
hehhe...

memang kadang tu kalau bertangguh2 jadi tak selesai jadinya...
(n_n)

najihah sahami said...

yunk..i doakan u baik2 aje ye..jgn macam2 tau. hehe..rindu sgt2 kat tomat kering ni sorang. ishh

AesyaZealous said...

hai tomato!! heheh..ceq jarang bw skrg ni. ceq byk test dan kuiz. papepun thnks sudi singgah blog ceq.anyway, try la lukis kat paint. pastu tunjuk kat ceq ek.mane tau tomato ade bakat terpendam..heheheh..

Jannah Miho said...

baik! :)

A'IM said...

boleh jadi tips lak tuh

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

nape ni dearr!! tabah dan sabar yer...pasti dah disediakan sesuatu yang terbaik untukmu esok atau lusaaaaa...!!



Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

 
Fully Design By Izza sakura | For SIMATAFANDA2013 ©| Best View: Google Chrome