3.03.2011

bila dah jadik baru fikir macam-macam kan ? :)



assalamualaikum semua :)



ouh noo !! sekali lagi langgar pantang larang hupdate . T__T  but this time bukan hupdate kosong punya ya . ceq nak share dengan korang pengalaman and pengajaran yang ceq dapat hari ni . time ceq taip entri ni , sesungguhnya korang kena lah tahu bahawa jari jemari ini sedang menggigil gigil dan kepala berdenyut denyut , bersertakan perut yang kekenyangan namun mulut masih mengunyah . :P



tengahari yang panas HOT HOT tadi , ceq pergilah berjalan-jalan menunggang motosikal bersama roomate ceq yang cumil bernama cik poh . ekceli bukan jalan-jalan pon . kami p beli barang untuk projek . on the way nak balik tu , BOOOMMM !!




perkara yang ceq bayangkan time tu :



1 . firstly , terus pandang kiri pasal takut ada kereta atau moto yang akan lenyek ceq macam pisang time tu .


2 . dengan mata berpinar pinar , time terjatuh tertiarap macam nangka busuk time tu , sempat terfikir banyak menda alah . 


3 . teringat mama , abah . rindunya ya ALLAH . macam mana lah kalau tak sempat jumpa dorang and minta ampun . T__T


4 . teringat member member semua . banyak sangat dah menyusahkan dorang . T__T


5 . macam mana lah cik poh dengan motor dia . ok ke tak ?


6 . lastly , ceq bersukur sangat masih hidup kat dunia ni and dapat lihat semua ciptaan ALLAH yang indah indah belaka . masih lagi sempat nak jumpa family tercinta . ya ALLAH . rindu nya . T__T




siyesly memang pengalaman pertama eksiden tadi . dan bersyukur sangat sangat kami tak dak pape yang jadik . cik poh ok cuma sakit badan . and ceq terguling guling ibarat ayam golek tadi hanya mengalami luka-luka kecil di tangan dan paha . haishh nasib baik tak kurang hantaran . :P


ceq memang tak sedar macam mana boleh eksiden tu sebab asyik dok berangan atas motor . biasalah duduk belakang memang khayal jela kerja nya . huhu , yang pasti bukan salah kami sebab semua tu salah kereta cina waja tu oke . nasib baik tak kena bayar kereta mahal dia tu . :P


so , korang lepas ni please lah alert and jangan jadik orang yang kuat berangan . hati-hati time bawak motor tu ek . kereta pon sama . tolonglah bagi signal nak kiri ke kanan tu . kesian kami yang naik moto ni jadik mangsa . *sigh . 



sakit badan ni , tolong urut buleh ? T__T




mekasheh ya . jangan lupa datang lagi . :)







28 comments:

.nuruashia. said...

tulun urut? ngeee~ boley2..

atiqa :) said...

heee , alaaa nasib tk jd apa apaa . kesian tomato laling niii :(

Pakcoh said...

haishh.. bahaye betul la naik moto ni..

c-tea said...

kenape sangat kelaka??hehehe

miszlullaby said...

eish2..ni sama kes mcam kazen ML la ni kene langgar hari tu..smpai masuk ospital sebab die pengsan. ekeke...sanggup tak getau parent sebb takut kene marah.take care ye cik tomato.

AiDa AzRyN said...

hati2 bawa keta or motor nanti ye lalink.. ;D

JIJI YU said...

mmg pon..aku yang naek moto ni pon da salu jadi mangsa..

tomatokering :) said...

@.nuruashia. hamboihh urut laju je ye :P

tomatokering :) said...

@atiqa :) kesian kan..tu la.. T__T syukur sgt ...

tomatokering :) said...

@Pakcoh betul2 ..dah jadik trauma pulak.. :(

tomatokering :) said...

@c-tea oo nak kena ek ! ngah sakit2 ni kata kelakar pulak ek . babap kang ! ;P

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

adik omatooo..ya Allah kamu ok ke?
nxt time pls take care ya..

tomatokering :) said...

@miszlullaby ouh yeke..tpi ceq bgtahu sbb ceq tak salah..hehe

tomatokering :) said...

@AiDa AzRyNok laling aida ! :D

tomatokering :) said...

@JIJI YU ye ke ko slalu jadik mgsa ? bukan ko yg slalu langgar mangsa :P

tomatokering :) said...

@♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ceq ok je mama.. huk

Nordin said...

@tomatokering :)

kesiannya.. lain kali hati2 ok?

peringatan utk diri sndiri jgk :)

nurhafizin amin said...

yup, bila dah jadi benda tu, baru fikir macam-macam. biasala manusia. alhamdulillah selamat (:

►AdamXis◄ said...

Assalam...alhamdulillah selamat.mujur x seriyes...hati2 erk len kali.naek kereta laa selamat skit...nk selamat lagi naik bus or komuter...hu3

nub said...

boleh jaa. har3

Mizz Farah said...

alhamdulillah..seb bek xde pape..syukur sume slamat..
pasti be carefull ok.. ;)

Sharienz Sz said...

cik tomate okay ker??
lain kali hati2 ye..
kdg kita berhati2 tpi pengguna lain yg jd samseng..ssh jg kan...

jom sha tlg urut!! :)

nadiemsharmz said...

cik tomat len kali hati2 n kurgkan berangan yer..heheheh

Cahaya Aina said...

Nasib tk ape2 kan :0 ada tag untk kamu ye http://liannaumar.blogspot.com/2011/03/ryoya-lucky-draw.html

zahidah dihaz said...

nasib baik tak de pa2..saya lak selalu kena langgar dengan moto...bukan sya langgar, diaorng langgar...huhuhuhu...


New Entry: [Gambar] SNSD a.k.a Girl Generation di Bako

yan_n.i.m said...

ok ke x nih..?? riso klo jatoh moto.. bahaye woo~~

kay_are said...

uisshh.. nape xde pape kat cik tomato.. len kali berangan r lagi ye =P

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

alhamdulillah kamu dengan kawan kamu selamat...
dulu OE pernah jugak eseden...
waktu tu ayah OE yang bawak motornya dan sangatlah perlahan macam kura2...
itu pun kena langgar... waktu tu malam... ayah OE kurang sikit penglihatan waktu malam...
sedar2 OE dah atas jalan... blur je padahal dah jadi superman sebelum tu...
sekarang ni, OE jadi fobia kalau orang bawa kereta laju2...
hailah... (n_n)

 
Fully Design By Izza sakura | For SIMATAFANDA2013 ©| Best View: Google Chrome