3.08.2011

kalau saya pari-pari :)




assalamualaikum semua :)



sedang menaip entri dengan penuh rasa kelaparan memuncak muncak namun masih gagah jua menekan papan kekunci laptop kesayangan yang dah lama tak mandi .^^'


 hari ni kisah mengenai seorang budak hingusan yang berangan nak jadik seorang pari-pari cantik . :)

.
.
.
 .
.
.
.
.
.
.


* disebabkan first time lukis , abaikan kepala besar --'




kalau saya pari-pari , saya nak jadik pari-pari yang pandai dan pari-pari yang dapat menolong orang dalam kesusahan . alangkah indahnya jika kita dapat tolong semua orang dengan rasa gembira dan hati yang tenang kan ? ^^,


kalau saya pari-pari , saya nak jadik pari-pari yang cerdik dan dapat buat semua kerja mesra , cepat dan betul kan ? tak de lah kena marah je hari-hari . --'  mesti rasa seronok kalau semua kerja saya dapat buat dengan sendiri tanpa harapkan orang lain dan tanpa bantuan sesiapa pon .


and lastly , kalau saya pari-pari , saya nak makan semua makanan yang ada kat dunia ni . hahaha ! :P




tapi malangnya , saya bukan pari-pari . :'( saya hanya seorang manusia biasa yang selalu merasakan kebosanan dan give up dalam hidup . my life is full of sadness . 

but , tak semestinya pari-pari sahaja yang boleh buat semua tu kan ? saya pasti , selagi saya berusaha bersungguh-sungguh , sudah pasti saya boleh lakukan . :D




tapi lagi best kalau saya memang betul seorang pari-pari . ^^'





hanya rekaan semata-mata .
tiada kaitan dengan yang hidup melainkan diri saya sendiri . :P
mekasheh ya . ;)




36 comments:

meaw said...

ko jadi pari-pari . aku jadi puteri salju ....pon okay :P

AyinAyob said...

janagn give up dalam hidup lah sayang! :)

Fyqa said...

best kan klo jdi mcm tu.

sy pon teringin.
hihii

;D

jom bca new entry sy

http://fyqafullstop.blogspot.com/2011/03/diri-aku.html

:)

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

tapi suka pari2 tu sbb baju dia kaler pink huhuhu ;p

strawberrycincau said...

stoberi pon nak jadi pari2 gak..lau stoberi jadik pari2, stoberi nak idup ngan hepi tanpa ingat kenangan dulu yang manis tapi mesti dilupakan..huhu..satu lagi kaau stoberi jadik pari2, stoberi nak maafkan smua org..xnk adee bnci2 org... =)

MiaDiera said...

comel je pari pari:)

Jannah Miho said...

cik tomato fairy, chaiyok! tiada yang mustahil :)

♥yaya budak suka embun♥ said...

beznye jadi pari pari..nak jugak :D

p/s : cantiksss lukisan..ajarin plisssss :p

LadyBird said...

cik tomato kering ni suke berangan jugak ek?
akak dulu selalu berangan nk jumpe dengan pari2.. nanti akak nak buat tiga permintaan :)..

sellau mintak dengan tuhan nak jumpe pari2 tuk buat permintaan tu.. bukan nak mintak ape2pun.. nak mintak duit syiling 3 guni :P :P.. hehehehe

niniem said...

kalau awak pari2.,,awak jgn lupa jalan2 kat blog taw :)

HATYCIKNUURUL said...

bestnyerr!,.erm,cik tomato,cemane nk lukis pari-pari dgn sebegitu cntek tu??,.aiyarkk,asik2 mereng je kpale die klu CN lukis,.kah3,..

JIJI YU said...

mueheh kalo ko mintak nak makan sume makanan..kompom tak terbang le ko...

Novelgurl said...

Salam..pari2 x leh mkn banyk nnti x boleh terbng ! hahha

FariehanIbrahim [LBC] said...

kalu saya pari2, saya nk tlg cik tomato nie penuhi impian beliau. weee~ (^^)v

kay_are said...

malang nye anda cume lah sebiji tomato.. cume tomato dan selame lame nye tomato =P

NOOR FATIN said...

ibu perii.. ibu peri.. hik hik

sarah mohamad said...

kalau cik tomato kering jadik pari pari, mesti lah jadik pari pari yg jojes ! teehee

A'IM said...

kalau kamu pari2 saya mau makanan setiap sejam.haha

AiDa AzRyN said...

aida tingin nak jadi sailormoon.. XD

myzatulmarghliyana said...

tomato fairy.. hehee. kiut jerk kn. sy ad permintaan nih. boley tlg tunai kan?

atiqa :) said...

kalau awak pari pari , sy nak awak jadi fairy penjaga sy :D

Lavender Harum Wangi said...

hahahaha, comelnya pari-pari kepala bulat~ apsal xletak kaler merah?? boleh jadi pari2 tomato~ :D

selipar biru said...

sy pulak harap saya doraemon =p

nak pintu suka hati...
plg rumah bila2 masa...

Raji berkata said...

jadilah mcm pari2 bawang merah bawang putih
hak2

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

hehehe...
pari2...
jangan rasa gice up dengan hidup.. tak elok...
hehhehe...
just chill okey dear..
(n_n)

Sharienz Sz said...

haha..cik tomate ni suka berangan jg ye :) tp best jika dpt jd pari2 :)

Lizzie Yasmin said...

klu ko jadi pari2.. aku nk ko jd pepari penjaga aku boleh.?? hehehe

►AdamXis◄ said...

Assalam lalink tomato...hehehe.comel gambar tuu...thumbs up...jom melukis dgn paint sahaja...he3...lama tak melukis...pari2 tomato...cepat jadikan saya kuat dan bersasa...hahaha...nak lawan hulk

gigiAriEma said...

wahhhh... kalau TK jadi pari2..boleh lar gigi mintk wish dgn TK kan..hehehe

shearasol said...

selalu gak berangan,

Ish, bestnyer kalau ada pari-pari belaan yang boleh tunaikan segala keinginan shea..


Haha, pengaruh TV

Balasan atau takdir

Nurulbadiah Lai said...

syg..awk memang bukan pari2..
tapi awk adalah ciptaan tuhan yang paling indah dan sempurna..

jgn cepat putus semangat:)

http://aniesandyou.blogspot.com said...

kalu jd pari2? nk curi assignment org lain pastu tkr nama sendirik... he3 (hakikat sbnr: x penah wat keje2 hrm ni)

cik pulau said...

kalau kamu pari2.. pastika cik pulau dpat ulang ke rumah hari-hari... '
lalala~ ^^,

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

wee!!! skrg pun dah cam pari2 tau!! sabau jer menghadapi dugaan hidup ni...kalo jadi pari2 nak jadi yg kalerpul cam header tu..comey kan!!



Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

fRaMe+LenSeS said...

saya jadi para-para ya.. :p

Along Usop said...

hadeyh la.. ajat nak best jer.. para-para tomok datang ziarah terus putus asa nak tunai ajat.. =p

 
Fully Design By Izza sakura | For SIMATAFANDA2013 ©| Best View: Google Chrome