3.22.2011

my inspiration :)




assalamualaikum laling semua :)




setiap orang opkos lah ada inspirasi kan ? meh ceq nak cerita siapa inspirasi hati sambil menaip entri yang tidak tahu lagi panjang mana dengan mengunyah hati ayam yang sedap dengan lahapnya berusaha untuk menghabiskan entri yang hanya diupdate sehari sekali . --' *terabor

.
.
.
.
.
.
.
.

inspirasi satu


opkos lah yang kacak lagi hensem dan cantik lagi cun iaitu abah dan mama ceq . ^^' mama dengan abah memang keutamaan ceq . dolu memang ceq degil . iqa mintak maaf mama abah ! sekarang iqa dah besar gedabak lagi gendut hasil daripada layanan manja mama dan abah kat iqa dengan memberi iqa makan cukup dan tepat pada waktunya . lapyu lapyu lapyu muah muah muah ! ^^'



tapi bukan tu inspirasi yang ceq nak cerita sekarang ni . mama dengan abah tu hanya penghias majlis . hihik ni nak cerita inspirasi dalam blog yang membuatkan ceq berjaya menghasilkan dodol doodle yang tak cukup sifat yang tak diberi makan seperti ikan-ikan dalam akuarium . --'




inspirasi 1



err nak suruh korang teka pon dah sah-sah ada url blog kat situ kan . hehe first time mula-mula ceq kenal blog dolu , blog ni yang ceq jumpa untuk first time nya jugak buat entri gambar katon-katon . perghh wa cakap sama lu memang terbaik lah ! jeles gilek tengok shada dapat lukis dengan profesonal nya hanya dengan menggunakan paint . start dari hari tu , hari-hari ceq p komen kat blog dia . kadang-kadang terlupa jugak . hehe , biasalah manusia mudah lupa ^^'



inspirasi dua



yang ni satu lagi blog yang ceq jumpa guna doodle . kalau boring-boring ceq p komen semua entri dia sebab katon dia pon comel-comel . katon laki-laki cukup sifat , pompuan pon sama . memang mabeles lah ! hihik  ^^' kompem korang kenal kot blog ni . cun melecun je tuan punya belog . :)



inspirasi tiga


pergh ! yang nie lagi ar tayah cakap . ceq pon tak tahu la dia belajar ilmu hitam mana sampai reti lukis bunny yang comel camni ! memang geram giler bila first time tengok rasa macam nak cubitcubit picitpicit ciumcium opss ! haish ! tolong buat kat aku satu raji ! --'



inspirasi tiga


lukisan hodoh tak bermaksud tuannya pon hodoh --' . kompem memang ramai kenal lah budak cinonet nih . :P ceq kenai budak cinonet ni time dia tak glemer lagi . ehh , tak tahu la dak nih dah glemer belom kan , tapi first masuk belog dia semua entri dia ceq p terjah and komen sebab memang dah tangkap cintun la sama belog cinonet nih . kan budak comel cinonet ? ^^' tak lama pastu dapat tahu tetiba budak cinonet ni feymes . tetiba rasa kerdil diri ini . --'





kalau nak dibandingkan dengan belog ceq yang sekangkang kera tak cukup tanah dan tak cukup sifat ni memang jauh la beza dengan belog dorang yang mabeles macam koko crunch . memang jatuh hati dekat belog dorang . rasa nak komenkomen kat belog dorang hari-hari . 


segala dodol yang ceq lukis tu memang tak dak kena mengena dan i'm not a copycat or dog or whatever lah kan . just took them as my inspiration untuk move on lagi dalam dunia blogging ni . ceq tak tiru doodle dorang yang cantik cun melecun mabeles sampai terfikirfikir dorang guna tangan apa . --'


bila tengok ramai yang naik , feymes dengan cara masingmasing , kita sebagai readers and bloggers mestilah support antara satu sama lain kan . bukan niat tiru cara  siapasiapa just ambil contoh and do the best as we can kan ? setiap orang ada cara masingmasing dalam belog kan . :) 

blogging dah jadik part of my life walaupun dolu pernah rasa give up sangat . 


tapi makin lama , ceq cuba untuk ubah . alhamdulillah sekarang mungkin dah ramai yang sudi nak singgah belog tomatokering yang tak seberapa ni yang kadangkadang busuk tanpa entri . --' terima kaseh sangat kat korang . memang rasa terharu sangat kalau ada yang sukak . :')






maaf terpanjang pulak . ^^'
mekasheh ya sudi baca entri panjang ni . :)
*kelik gambo untuk terjah
tuan belog kat atas jangan marah ek . permisi ^^'




50 comments:

puanbee said...

suka kartun erk ? blog cheq ni pun byk kartun heee

Cikgu Fikri said...

WAH...
Inspiration yg sgt bagus... :)

alinac lover said...

hehehe comel je semua!

Raji berkata said...

hahaha thx2 terharu ak T.T
boleh jdi inspirasi tu
hahaha ;D

lukis dodol best
sesuai utk org yg nak wat entry tpi xde idea cm ak =.=

AesyaZealous said...

tomato..ceq malu..... hik3..thnks jdkn kite ur inpiration..ngeh3.. segan la.xde la mabeles mne pun..tomato lg mabeles...

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

yang nombor tiga tu amat cantik...
hehe...
yang last tu memang selalu cakap macam tu... dah biasa dengan ayat tu...
hehe jugak...
(n_n)

chuu said...

lukis kat paint pom lawa kot.,
tapi aku ni spesies klu lukis kt situ tgn mggigil.,
klu lukis gmba gempa bumi aku terer kot XD

b a m b a m ' s said...

cik tomato..

kenapa doodle abah tuh xde seluar..cekci tauuu~!! heheheh

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

kak pinky la slh sorang yg suka terjah blog adik omato ni ;)

smga kamu success ye dear..

FariehanIbrahim [LBC] said...

comey jerk kn tgk katon! >.<
xde bkt nk lukis cmtu..wuwuwuu

inspiration tuuu..msti lar ada sorang kn! ^^

senyumSOYA said...

hhehehe...cumei nya doodle2 tu...nak satu!! hehheheh....

tenang sikit wat komen kt blog org~ hehehhe

Alia Natasha said...

okey ! you are my inspritionnnN haha

MiaDiera said...

terror kan diorang nie lukis:)

cik ayin said...

teruskan berblogging :)

Ifti Larina said...

haha musim dodol pulak

tomatokering :) said...

@puanbee yupp sukak sgt katon :D

tomatokering :) said...

@Cikgu Fikri tengs..hehe :D

tomatokering :) said...

@alinac lover mmg comel kan yong :D

tomatokering :) said...

@Raji berkata jgn menanges melimpah ruah plak.. banjir blog aku :P

haha xdek idea mmg bgs lukis2.. :)

tomatokering :) said...

@AesyaZealous alaa...tayah segan..mmg btol..hik :D

aesya mmg mabeles ! :)

tomatokering :) said...

@Orkid Edyliyne @ OrkEd hihi ayat last yg mana tuh ?hik

tomatokering :) said...

@b a m b a m ' shaahahah ! ceq tak reti buat seluar la laling..hehe :P

tomatokering :) said...

@♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ wahhh terharu ! sob sob :') tengs mama pinki ! ;D

tomatokering :) said...

@FariehanIbrahim [LBC] semua msti ada bakt pnya.. cuma hasil cantik atau x je..hihik

tomatokering :) said...

@senyumSOYA nak ye ? p la amek ! hihik

tomatokering :) said...

@Alia Natasha ouh no !!! haha :P

tomatokering :) said...

@MiaDiera yupp... betol3 ! ;D

tomatokering :) said...

@cik ayin tengs cik ayin ! ;D

syahira abdullah said...

haiii kawan doodle baru =>

NOOR FATIN said...

sweetnya kartun2 tuuu!! waaa. sy xpandai melukis. nak try jugak la nanti! hehe..

ciK ogGy bLue... said...

masing2 masih baru..

AiDa AzRyN said...

tomatooooooo! rindu kat u.. haha. :D

black_mel said...

kreatif2...pandai giler diorg melukis...

YUL said...

betul2 peminat kartu eh iqa, huhu,

JIJI YU said...

ehehe..aku nk try lukis geli2 jgk

JIJI YU said...

ehehe..aku nk try lukis geli2 jgk

Nebengz... said...

apakah aku ketinggalan?? yaww

nub said...

jangan jadikan inspirasi time nak berak sudahla... harhar

d_LA said...

best kan tgk blog kartun2 ni..raji mmg superb rrr kartun2 dia..suke gila ngan hasil kerja beliau

Sharienz Sz said...

comel jer semua kartun2 tu..
cik tomate pun apa kurangnya..
semakin pandai melukis best2...

yan_n.i.m said...

jeles nengok org reti lukis.! tp yan reti ler.! :(

kay_are said...

patut r banyak je kartun kat blog ni.. memang ske kartun r ni.. baru tau.. hee

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

org maca gua ni buleh ke... apa apa hal teros berblog... doa lu heppi

muhammad iqbal hakimi bin tahir said...

aku tak de pun =(

EpoLįƒ¦Kunang2 said...

waa.. dah buat kartun blog. Comel. ^^

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

wah...kreatippp!! sukerr!!

hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

sarah mohamad said...

nak melukis jugak tapi tak pandai. tangan bedung kot. hihi

Cik Yana said...

Comelnyer lukisan. Tapi tak de sape dapat lawan orang lidi cik Yana. Hahaha~

Entry terkini: Panas: Mereka dicekup dalam kegelapan ketika Earth Hour :)

♥yaya budak suka embun♥ said...

lawa itu dodol. hahaha..cek ni lagi tak reti lukih. tgn tak beseni langsung - -'

NEW ENTRY :Rasa Macam Terjatuh Cinta La Kat Sorang Blogger Tu

Arol Mubin said...

Sekarang nie memang tengah musim doodle. Pergi mana-mana blog, mesti ada doodle. :) Blog Arol jek yang belum ada lagi.

 
Fully Design By Izza sakura | For SIMATAFANDA2013 ©| Best View: Google Chrome