3.19.2011

impian dan harapan :)




assalamualaikum semua :)




dengan perot kelaparan dengan tiba-tiba perot gendut mengidam spageti berasa berharap sangat supaya nanti dapat jugak makan spageti tercinta . maka dengan penuh rasa menahan kesakitan perot meragam dapatlah juga membuat satu entri yang bertemakan harapan dan impian . ^^'


ok nonsense ! hari ini terasa rajin pulak nak update . kalau tak update nanti semua tak sayang . huk --' ceq nak bercerita tentang impian dan harapan ceq setelah sekian lama terbuku di otak yang beku dan tidak tahu lagi berapa lama impian ini akan dapat dilaksanakan . --' *abaikan ayat skema 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.



sebelum kahwin , ceq nak ada sebijik kereta yang sanggup membawa ceq ke mana sahaja keliling dunia . dan semestinya kereta pilihan ialah satria neo . GTI pon boleh lah . yang penting SATRIA :)




sebelum kahwin , ceq nak ada sebijik rumah besar untuk semua family tercinta kesayangan duduk berkumpul beramai-ramai . kalau boleh , ceq nak beli sebidang tanah supaya semua adik-beradik boleh bina rumah kat tempat yang sama . ouh ONE HAPPY FAMILY . :)




sebelum atau selepas ceq kahwin , ceq nak ada butik sendiri pulak . hihi , terasa nak berkongsi seluruh kecantikan pulak dengan semua . haha . perasan --' tapi yang pasti sebelum bukak butik kena belajar management and ambil kelas menjahit . errr . tak sukak --'




dan sesungguhnya , impian dari kecik nak buat sebuah rumah anak yatim . kesian tengok anak-anak tepi jalan tu . tersentuh jiwa terasa di kalbu bila tengok dorang tak dapat hidup macam orang lain . :'(





ceq berharap sangat suatu hari nanti semua impian ceq tercapai . selagi ada impian , selagi itu ada harapan . dan selagi ada harapan , selagi itu impian akan tetap terus mekar . dengan usaha dan tenaga dan pemikiran serta kudrat yang ada , selagi itu impian dan harapan ini ceq akan tunaikan . :)



doakan ceq ye laling semua . ^^'






mekasheh ya . jangan lupa datang lagi . :)





47 comments:

aniswany said...

cek doakan impian cik tomato menjadi kenyataan ..amin.........

beaty said...

tomat memang pandai buat doddle cutte la

Miss Tira said...

Tira datang dari Blog <a href="http://kazreal.blogspot.com/2011/03/request-session.html><b>Kay_Are</b></a>. Eh tank sangkan sini pun entri pasal impian. Banyak yang serupa dengan Tira juga. Semoga impian Cik Tomato (betul ke ea?) tercapai hendaknya. Amin~


http://kazreal.blogspot.com/2011/03/request-session.html

iwan_dextrous said...

mudah2 mudahan..comel pic tu.hihih

JIJI YU said...

ceq doakan impian hang tercapai no...doakan cek dapat sambung master dgn jayanye..

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

murninye niat adik omato..
ya Allah kak pinky suka lar niat kamu tu..
doakan kamu murah rzeki smga terbela nasib anak2 yatim diluar sana..

u go sayang =)

izzysabki said...

ameeennn...smoga dikabulkan:D

MiaDiera said...

semoga impian tomato tercapai,amin:)

Sharienz Sz said...

semoga impian cik tomate menjadi kenyataan :)amin

echah mashuri said...

aminnn//nnti bg diskaun eh.;p

tomatokering :) said...

@aniswanytengs anis... :)

tomatokering :) said...

@beaty hihi macam lukisan budak2 ada la..huhu

tomatokering :) said...

@Miss Tira moga impian tira pon tercapai.. tengs laling :)

tomatokering :) said...

@iwan_dextrous hehe,, tgk org la..haha :P

tomatokering :) said...

@JIJI YU tengs jiji :) insyaallah jiji msti dpt master dgn jaya nya. :)

tomatokering :) said...

@♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ mekasheh mama... mmg kesian kat dorg... mama nak jadik partner ?ehe

tomatokering :) said...

@izzysabkitengs laling ;D

tomatokering :) said...

@MiaDiera aminnn~mekasheh ya.. :D

tomatokering :) said...

@Sharienz Sz mekasheh tau ! sha pon sama.. ;D

tomatokering :) said...

@echah mashuri hihi boleh2.. 1.5% je..hik

Woofer Storm said...

tak nak satrio neo,nak inspira suda..leh??heeee cool^^

atiEy_[azHa] said...

gudluck laling . doa+usaha+tawakal-mengeluh=berjaya (insyaALLAH)

atiEy_[azHa] said...

gudluck laling . doa+usaha+tawakal-mengeluh=berjaya (insyaALLAH)

http://aniesandyou.blogspot.com said...

aminnnn
gud luck
semoga berjaya

akuwanblur90 said...

suka tentang rumah anak2 yatim tue.. nanti dah bekerja semua,.. nak buat rumah tue,, ajak wanblur.. okey??

Wanblur selalu g rumah kanak2 syndrom down.. kat u-tharn KL.. dkt klCC..

jom p selalu :)

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

sangat suka tgk niat adik mahu buat rumah anak yatim..besar pahala dik...akak doakan semoga semua yang diatas tu akan menjadi kenyataan..aminnnn


hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

Qaseh dalia adelia said...

insyaAllah dear ..benda baik Allah suka ... jgn biarkan harapan tu terpadam

sarah mohamad said...

dear:) kartun tuu semua pakai baju jojes jojes. jeles dengan diorang. hihi

zacky ~786~ said...

InsyaALLAH ..~ amin ..

Axieana Yumi Life said...

insyallah..
smga impian dan harapan yg murni 2 akn mnjdi kenyataan....
amin...
:)

sumaiyah mokhtar said...

i akn pastikan i yang akan dtg butik you nti :))

Yuyun Ahmad said...

hye cik tomatoo kering.. murnii sungguh impian anda.. semoga tercapai hendaknya... =)

senyumSOYA said...

waa...kagum...
senyum!!! suka...
moga berjaya!!

t dah bkak pusat kecantikan jgn lupa bgy discount ya~

Arol Mubin said...

Wah! Terkesima sebentar baca entri nie. Semoga impian Cik Tomato akan menjadi suatu kenyataan! Amin. :)

*Suka part beli tanah tue. Kalau boleh Arol pun nak buat macam tue jugak. Baru syokkk. ;)

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

wah... yang last tu OE suka...
bagus2...
semua2 pun nak ada gaya eh...
heheh...
(n_n)

Raji berkata said...

bgus2
aku doakan impian kau tercapai
impian yg last tu buat aku tersentuh
xsangka betul perspektif ak kt kau sebelum ni lain.. hahaha

AtiE aBduLLah said...

sgt menarik awak punyer cita cita.HAHA

lisa said...

kartun tu menarik :) amin semoga tercapai =)

twinkle twinkle said...

amiin :)

ehyke said...

canteknye rumah ;)

Lulu Rahman said...

lah hai comelnya katun dia. ahaha :)

A'IM said...

pergh..satria tu..huhu amik R3 ler.. minyak pun sedap gak.hehe.. good luck kamo

Mira Amirudin said...

amin...semoga dapat ape yg diinginkan ;)

MamaEma said...

akak doakan bersama....

niat yang baik..INSYAALLAH tercapai

izzatulshazni said...

ya Allah,kau makbulkan impian dan harapan cik tomato yang tak kering lagi comel nih..amin :)

hamzah ian said...

ceq nak hidup bahagia je

kay_are said...

tau xpe, nasib update.. dah start benci ni =P ape pun murni nye niat cik tomato ++ last sekali.. semoga dapat dicapai sebelum kawin =P

 
Fully Design By Izza sakura | For SIMATAFANDA2013 ©| Best View: Google Chrome