3.07.2011

pengajaran hari ini -DUA-



assalamualaikum laling-laling sayang :)



rasa-rasanya semenjak dua menjak ni disebabkan dah gatai tangan sangat nak hupdate , ceq nak sharing is caring dengan korang semua tentang pengajaran-pengajaran yang ceq dapat setiap hari . oke tak ? kalau tak sukak kena sukak je tau . jangan tengok mata kanan , keluar mata kiri ye . ekekekek :P

.

.
.
.
.
.
.
.


1 . bila dah banyak kerja , jangan gatal-gatal pergi keluar enjoy yek . sat g kena katok dengan lecturer korang baru tahu . :P


2 . hidup kena ceria walaupun stress time tengah buat kerja .buat lah lawak bodoh gelak gelak sendirik pon tak pek , asalkan korang rasa bahagia . :P


3 . pastikan list semua kerja yang korang kena buat termasuk basuh baju sekali pun ! tu kalau korang jenis pemalas and sukak tangguh . takkan nak peram baju korang jadik jeruk pulak kan ? :P


4 . jangan sesekali kecik kan hati lecturer korang tau . kalau dia merajuk nanti tak berkat ilmu tu . nanti siapa yang susah ? haaa . danger danger u know .


5 . pastikan tiap-tiap hari korang maafkan orang kalau orang tu buat salah . think positif and korang akan rasa better , happy setiap hari . :)





oke tak anak-anak laling semua ? yang penting sekali is ENJOY and HAPPY dengan semua yang kita buat . CERIA itu penting dalam hidup tau . takkan korang nak orang lain tengok korang masam macam ketiak busuk mama masham ni . *hihik mama jangan marah ye. gurau garau je . ekeeke :P






mekasheh ya . jangan lupa datang lagi tau . :)







29 comments:

http://aniesandyou.blogspot.com said...

alamak, bau pe ni? bau tiak ke? ;-)

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

betul2 sgt sokong yg jgn marah ngan lecturer tu adik omato..
based on xperience..kalau dia marah nnt..ada je benda yg spoiled nnt..

markah akan merudum huhu..pointer pun x besh..ala2 jer hehe

Jannah Miho said...

baik mak! :)

strawberrycincau said...

hye tomato laling..ngeh3..stoberi suke yg no. 5.. maafkn org even org tu wat salah kat kita...dan sekarang dlm situasi stoberi skrg, stoberi rase sngt 'annoy' ngn seseorg..dn stoberi cuba nk hilangkn rasa annoying tuh even hati stoberi rase sakit sngt... huhu..

Azie Azra said...

taru tapee. jgn duk kutuk sgt lecturer tu. nanti tak berkat baru tahu. hehe

Ujang9897 said...

semua gua dah buat..

zacky ~786~ said...

btoii x3..~ :D

nub said...

loqlaq pon sama. haha

Lavender Harum Wangi said...

wowowowowo~ think positif.. kena try harder utk think positif pada semua perkara~ =.="

bobiedanbad said...

jom joint contest d blog saya...hadiah rm300

shearasol said...

Shea suka sangat tangguh keje, especially assignment. tu belom part kain baju n pinggan manhkok lg,,huhu

Pakcoh said...

Time ngantok bley enjoy gak tak?

AiDa AzRyN said...

yeah! hidup mesti ceria!! BD

JIJI YU said...

eheh ape keje nak wat lawak sesorang diri laks..eheh

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

setuju 1 2 3 4 5...
hehhehe...
setuju semua...
lagi2 part yang akhir tu...
think positive dan maafkan orang...
lagi2 untuk kekalkan awet muda, kita kena senyum dan ceria selalu...
ye dak...
hehhehe
(n_n)

nadiemsharmz said...

akibat ketensenan+keserabutan yg melampau..ceq kuar p soping..hahah

nadiemsharmz said...

akibat ketensenan+keserabutan yg melampau..ceq kuar p soping..hahah

khai said...

betul kew nie? ahaha. gua malas boleh tak. sebab gua tak stdy lg. hekhek

kay_are said...

dah tau student tu, keje siapkan dulu awal2.. jangan di ikut diriku yang sudah bekerja. ahakz! <-- riak

MiaDiera said...

setuju!,kita seharunya sentiasa happy hehe

A'IM said...

senang hati nampak :)

selipar biru said...

ya..maafkan orang..huhu..
harap2 saya pun dmaafkan orang tu.

sumaiyah mokhtar said...

betul-betul ni bole ikut ni, HUHU ;)

cik-terompah said...

yg number 5 tuh .!

A'IM said...

semua lalink jer mula2.hurm

kirani+mia said...

hi dear...:)
engt kte lg x???huhu
lame xkomen tomato pnyer entry..hehe..bz la ktekn..huuu..
niway,nk tmbah 1 lg..
kalu da byk asgnment 2,jgn duk gatai2 on9 n blogging larh..nt smpay ke pg xtdo..hahahaha!!!;)

JuanYuan said...

baik cikgu..kita janji kita akan berubah ==

alinac lover said...

bagus entri ni ek~

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

hehee..teringat zaman study sellau bikin lec merajukkk..nasib dia xfailed kan result...tp last2 sem mintak maaf juaa!! jasamu dikenang lec..muahaha!!



Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

 
Fully Design By Izza sakura | For SIMATAFANDA2013 ©| Best View: Google Chrome