3.10.2011

cita-cita ku :)




assalamualaikum laling semua :)



dah berapa hari tanpa post sampai dashboard pon dah berminggu-minggu merajuk dengan ceq . huhu --' korang pon agaknya dah jemu nak melawat persekitaran blog ceq nie kan ? ngaku cepat ! sambil minum ayor teh ais di tengahari buta ketika semua pergi solat jumaat , dapatlah hendaknya ceq menaip entri ini dengan penuh rasa banyak menda alah nak tulis dalam nie . *tipu . 

.
.
.
..
.
.
.
.
.
.

ketika ceq berumur 5 tahun
mama , dah besar nanti iqa nak jadik orang pasar malam . bestnya tengok dorang banyak duit . mata duitan sungguh . hahaha ! korang tak rasa sengal ke ada jugak orang pikior macam ceq nih . kalau ceq ingat-ingat balik malu gilak pulak . ada cita-cita nak jadik orang pasar malam . --' ceq bukan merendahkan siapa-siapa tapi mana ada orang jadik kan kerja tu cita-cita kan ? nasib baik budak lagi time tuh . wuuu T__T



ketika ceq berumur 10 tahun
abah , nanti iqa nak jadik polis lah bila dah besar . boleh ? iqa nak jadik macam abah . seronok tengok polis main tembak-tembak . *adehh pemikiran tak matang time nih . --' tapi apakan daya , kecik-kecik dah rabun , memang terpaksa lupakan niat mempertahankan negara dengan badan yang gendut macam ni ramailah penjenayah akan terlepas . T__T



ketika ceq berumur 12 tahun
mama , iqa nak jadik cikgu lah ! seronok tengok mama dapat banyak giler hadiah sampai penuh dua almari besar dalam rumah yang sempit ni . --'



ketika ceq berumur 15 tahun

mama , dah besar nanti (padahal memang dah besar gedabak) iqa nak jadik doktor . seronok lah tengok dorang bedah-bedah orang . (padahal geli and penakut giler sampai sekarang '--) tak dapat melaksanakan jugak cita-cita ni walaupun memang sukak sangat dengan hospital ! ^^;

.
.
.
.
.
 .

 tapi hakikatnya .................


 ceq hanya lah seorang pelajar jurusan diploma mechanical engineering textile semester akhir yang sedang pening melaksanakan final project yang perlu dibentangkan minggu hadapan . tak mahu dah mekanikal ! T__T 



tak de satu pon yang berkaitan dengan cita-cita ceq sebelum nie kan ? lari tajuk sungguh . huhuk --' mesti korang rasa ceq teruk sebab sampai sekarang masih terpinga-pinga dengan hala tuju hidup ni . tapi cita-cita tu penting and jadikan cita-cita tu sebagai tulang belakang dalam hidup . :)


ceq nak belajar sungguh-sungguh , ceq nak bahagiakan mama abah ceq . tu tujuan ceq dalam hidup ni . love u mama abah ! *baca tau ! ;P




nak jadik si cantik yang comel and bukak butik sendiri . :)







lukisan tak dak rupa . tapi hope korang sukak . hehe
mekasheh ya . jangan lupa datang lagi . :)





70 comments:

wawa meiko said...

Usaha tangga kejayaan! Haha :P

http://aniesandyou.blogspot.com said...

ni musti entry dibuat utk melepaskan tensen...tgk ayat pn da bleh bau ;-)

Shafiq said...

Menarik.
Lukis Gna Paint ke?..
Kreatif..Smoga Berjaya Final Project..

tomatokering :) said...

@wawa meikohaha ! yeahhh !! :D

tomatokering :) said...

@http://aniesandyou.blogspot.com haha tahu xpek ! memang tensen skrg nie..huhu

tomatokering :) said...

@Shafiq hehehe,, tengs shafiq.. :D

Golden Rose said...

bukan smua dpt jd seperti yg dicitakan

AiDa AzRyN said...

gambo yg last tu,tomato yg lukis eh?:P lawo ah mata dia.. kale biru.. XD

atiqa :) said...

chaiyoj tomato chaiyok :D

niniem said...

suka sgt ngan lukisan2 tu...comeyyyy :)

b a m b a m ' s said...

cita-cita saya nak menjadi seorang isteri yang mithali..

muahahahahhahahahahhahha! :D

fRaMe+LenSeS said...

gelak sat.. hahahahahahaha.. :p

myzatulmarghliyana said...

kelakau la adik tomato sowang nih. sbb tu la saya suke bace blog kmu =)

shearasol said...

Lukisan cikgu tu,

siyes comel.. =)

gigiAriEma said...

mekanikal pon ok pe..
huhu.. tgh wat final projek pon sempat lagi update blog kan. hehe :)

nadiemsharmz said...

<--bercita2 nk jd pakar ekonomi..tp terpaksa lupakan sebab ngara akn bankrp gara2 ceq..haha..ekonomi sdiri tak stabil..hahhaa

kinN~ said...

engineering tu..hebat siiihhh.. ;p
nway gud luck iqa! ;)

cik pulau said...

waaaahh.. all d best yer..^^,

twinkle twinkle said...

huhu cite2 sentiasa berubah ,,kite bleh pilih je,,tp Allah da tentukan :)

tomatokering :) said...

@Golden Rose betul tu..kena usaha lebih.. :)

tomatokering :) said...

@AiDa AzRyN yupp by hand laling.. hehe :)

tomatokering :) said...

@atiqa :) tengs laling !! ;D

tomatokering :) said...

@niniem tengs ninim laling :D

tomatokering :) said...

@b a m b a m ' s haha !!bambam gatai !! :P

tomatokering :) said...

@fRaMe LenSeS jht !!! >:(

tomatokering :) said...

@myzatulmarghliyana hihihi,, tengs kak my.. :D

tomatokering :) said...

@shearasol nak jadik cekgu la nie..hehe

tomatokering :) said...

@gigiAriEma ngah tade keje nie sempat la jgk sat2..huhu

tomatokering :) said...

@nadiemsharmz hahahaha ! kelaka la nadiem ni..hihi

tomatokering :) said...

@kinN~ta tahan dah ngan meki..wuuu

tomatokering :) said...

@cik pulau tengs cik pulau ! ;D

tomatokering :) said...

@twinkle twinkle huhu betol tu twinkle laling.. :)

AdiSuda said...

mintak izin gelak guling..

iqbalhakimi said...

pandai ang melukis naa ..hehe

JIJI YU said...

hahah
lukisan ko ni leh wat walpaper lappy aku ni..

iDeaL cRazEe said...

byk btol cita2 nye...huhu
nnt tlong ceq watkan baju raya ceq na..nk2 wane biru tau.. =)

panda putih said...

dear bobo,

aiks, byknye cite2.. haha..
sebaik xde yang nak jadi suri rumah..

a n a . i z z t y said...

sayang..ana dlu mula2 cita2 nak jadi cikgu....pastu polis..pastu doktor..last2 ngaji bisnes..ahahha...

sumaiyah mokhtar said...

alolohhh tomeyyyy nye,mcm2 cte2 ade :)

♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ said...

amin...kak pinky doakan cita2 kamu tercapai adik omato..
nnt leh beli baju kat butik kamu.. =)

khai said...

terbaik! hikhik, dou ur best oke, btw pic tu cute la, hehe

kay_are said...

owh.. mekanikal.. ade jodoh ni.. nanti habis blaja leh r joint venture bukak kompeni same2 ye.. =P

tomatokering :) said...

@AdiSuda golek2 pon tape .. --'

tomatokering :) said...

@iqbalhakimi ehem2..baru asah bakat sikit je..huhu :P

tomatokering :) said...

@JIJI YU wat wallpaper henpon skli..ekekeke

tomatokering :) said...

@iDeaL cRazEe tak tetap pendirian gitu la..huahaha :P
tamo !!!! wat sendrik !!

tomatokering :) said...

@panda putih hahaha !! suri rumah cite2 terakhir..haha

tomatokering :) said...

@a n a . i z z t y haha ! tu lah..tak semua yg kita cita kan daaptkan.. yg pnting usaha..:)

tomatokering :) said...

@sumaiyah mokhtar weeheee,,, tataw tercapai ke takk..huh

tomatokering :) said...

@♥♥P.i.n.K.y MoMMa♥♥ hihi,,tengs mama !! lapyuu !!!

tomatokering :) said...

@khai hehe tengs khai !!

tomatokering :) said...

@kay_are uiks boleh kalau ceq hnya dok goyg kaki n badan je..ekekekke

jaa64 said...

waa...cik tomato!!nnti boleh la jd wanita cantekk tu ..heee :) mohle ke blog buruk kite..hehe

el-janna said...

huhuk cantek~~
npe ceq xde lam bloglist hang lg
sedihnya

tomato said...

@el-janna lalingg !! ceq xdpt kesan blog kamu la... cane nak masukkn nie.. :'(

puterinuraqiliah said...

akk di tag!

Cik Yana said...

Kalau tanye cita-cita, memang banyak jawapan dari zaman kanak-kanak dulu kan. Hakikatnya, sampai dah besar, tak de satu pun yg tercapai. Mesti lari dari sasaran. Pape pun, tak semestinya cita-cita tak tercapai, kita tak berjaya. Chaiyok2 cik Tomato :)

MiaDiera said...

haha sama lah kita,selalu tukar-tukar cita-cita

fiqaliqa said...

http://fiqaliqafashionista.blogspot.com/2011/03/aksesori-mak-enon-giveaway.html sudah tag cik tomato di sini :) singgah2 la ye

el-janna said...

huhuk
tomato~
hehe tengss suke22

Sharienz Sz said...

gud luck utk final project!! :)
lagi satu..
"dimna ada kemahuan dsitu ada highway :)"

sarah mohamad said...

okay gak la mekanikal. hope tomato kering berjaya buat fyp. :)

zacky ~786~ said...

yeah ~!! gud luck.. bukak butik sendiri.. :P

sumaiyah mokhtar said...

hyeeee i ade tag u :) tgok lah ye ;)

cik hani said...

kite ada beratus cita2 dari kecik.. tiap2 bulan tukar cita2...

tapi bila dah grad, xde satu cita2 yg tercapai..hahakk..

keje pun bkn bidang cita2 tu..

heheh

~aDiBah~ said...

hehe..comel lukisan tu..sys lukis ye..ehe..bagus2..

♥WEIYDAWEINGWAFFA♥ said...

bagus lar dik..dari kecik dah tanam dalam diri nak jadi apa tp hakikatnya sume tu kiter yang usahakan..sekiranya xmencapai apa yang diimpikan mungkin ada yang lebih terbaik telah disediakan untuk kita..


hi fwenz!! keep it up blogging ya!! Kalo free meh ler singgah my blog..--> mummylovers blog

jia said...

diploma mechnicl engneering textile... wa.. gudluck.. ^_^.. saya diploma mechnicl engneering agriculture... ^_^..

PeNgEmiS dUniA said...

comellla pic lukis tu !

nyway study ktne

Orkid Edyliyne @ OrkEd said...

hehhe...
okey lagi tu...
OE dulu dari kecik sampai ke form 5 tak ada cita2...
asal tanya, mesti blur...
alahai...
(n_n)

 
Fully Design By Izza sakura | For SIMATAFANDA2013 ©| Best View: Google Chrome