2.10.2012

manusia mudah lupa.


assalamualaikum sumuaa. ;)


 "manusia mudah lupa."


 

tengok. kan gua dah kata, manusia memang mudah lupa. haha. :P


"tak apa kalau kita lupa hal duniawi sekejap untuk kita lebihkan ukhrawi. kita kena selalu berdoa dan memohon  kepada Allah supaya kita tidak melupakan-NYA dan hanyut dalam keindahan dunia yang diciptakan-NYA untuk kita." :)




abaikan keindahan lukisan gua bila hupdate pepagi butee cenni. -..-''
*belog gua dah jadik belog serius pulak. kbai.

23 comments:

onie said...

tetiba aku teringat yang pasal aku p beli char kuay teow belakng umah sewa kita dulu,miahahahahahaha..

mizzkechique said...

mkn semut byk ni.. hahaha...

comel katun!!

faa.rosli said...

haha..lawak2...sin ngan ram ujung dia...banyak beza tuu..huhuhu

starzieti said...

hahaa. cepatnyee lupee. salu cam tuh yer. hee.

YOUsoF said...

Manusia mudah lupa, manusia juga mudah sombong..

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

sama mcm sowang kwn tu, pikachu nama dia, lupa je.. gerram jee~

nanakimie said...

hehe...rajennya dia lukis,shomel je:)

nuruashia said...

tu nyanyuk yunk bkn lupe ahhahaha :)

AIMAN said...

sampai lupa cuti sem dah nak abes..
:(

H.J said...

tu parah dah tu..kejap je dah lupa..kah3

Ezad Skytech said...

haha...pernah jugak jadi macam kejadian dalam gambar tu...lupa nak beli apa...haha...

udie joe said...

nk g kedai bleh lupa..adoi..

laskar pelangi said...

wewitttt!
tomeinyeeeee katon dak tomato ni:)
ngeee~

betul3x *gaya upin ipin
manusia mudah lupa.hik3

amy syahirah said...

hehe terasa terasa :)

roq said...

IQ mesti x tinggi kan?? hahaha

singgah2 la sini :)

kiera'sakura said...

errrr akak pun kadang2 lupa.. kadang2 jer ok... lalalalaala :p

najmi^^ said...

thnx mengingatkan :)

CintaKhadijah said...

dan kerana kita melayu, kita mudah lupa. kui3..:p

mr_right said...

hamboy ! kemain lukisnyee.. comel dan penuh dengan maksud:)

ishiko said...

kalau beli tomatoo mesti xlupa kan

syakey said...

berangan letteww mak posann apa tak ingt :D

kay_are said...

same r.. lupe address blog ni ape tu yang lame sangat tak singgah sini tu =P <-- alasan paling takleh time

Hanie Dew said...

rajin bebenor lukis pepagi bute.

manusia mmg mudah lupa bukan melayu je. hahahaha..

 
Fully Design By Izza sakura | For SIMATAFANDA2013 ©| Best View: Google Chrome