2.07.2012

friendship.



assalamualaikum sumuaa. :)



"persahabatan tak akan karam seperti kapal."



"kadang-kadang kita gembira."


"kadang-kadang kita senyap."


"dan kadang-kadang kita bergaduh."


"tapi kita tetap kawan selamanya."


"atas dasar ikatan persahabatan kita masih teguh berdiri bersama hingga ke hari ini dan harap selamanya."


"mungkin arah haluan kita masing-masing berbeza."


"seorang ke kanan, seorang ke kiri."


"tapi persahabatan kita tetap masih berada dihadapan."


"dulu selalu kita berperang bersama-sama."


"tapi kini walaupun tembok memisahkan kita."


"kau masih pertahankan persahabatan kita."


"walaupun kadang-kadang kau rasakan kau keseorangan."


"jangan lupa kau masih ada kami di sini."


"INSYAALLAH , dengan izin ALLAH, kita tetap akan berkawan sampai bila-bila dan selamanya. dengan izin ALLAH juga kita tetap akan bertemu lagi suatu saat nanti."


"dan aku tetap menunggu saat itu dengan senyuman." :)



LOVE U MEAW & IZZAT .

*jangan meleleh naa mocik :P

35 comments:

Muhammad Saiazuan Norhalik said...
This comment has been removed by the author.
s.a.y.d.a.t.u.L said...

waaaaa.....so sweeeettttt....
tbe2 teringat mse kite kt skola dulu2! <3

Aesya Zealous said...

semartt

Clara Rella said...

waa... bestnya bce.. siap bg gambar gtu.. seriously best!

Jue said...

Wah kalau aku jd mokcik onie aku tharu bc entry neh!gamno ngan caption = ngam!

Anyez Nasri ツ said...

Awesome sister <3

Anyez Nasri ツ said...

Awesome sister <3

♥ Cik Zack's ♥ said...

friend is everything :)))

nuruashia said...

lalink...awat nmpk chubby ni???
epy laa tu wehaaaa!~

JIJI YU said...

kadang2 terjatuh cinta takder ke weyh

Aini Azman said...

every pic with their caption,.nice =)

H.J said...

nampak gemok..haha

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

smoga persahabatan itu kekal abadi, amin :)

onie said...

dear pika,


kadang-kadang persahabatan itu banyak halangannya, banyak pahit manisnya, biar la orang nak cakap aku ni apa,kadang-kadang aku ni jahat kadang-kadang aku suka mengata belakang kadang-kadang aku suka mengutuk kau gemuk kadang-kadang aku suka jeles dengan apa yang kau ada kadang kadang-kadang aku membuatkan kau sakit hati kadang-kadang aku ni lupa kau la kawan yang tak pernah aku jumpa dan akan tak akan jumpa selain kau lepas ni .. kadang-kadang mulut aku ni macam puaka kadang-kadang aku suka lepaskan kau kadang-kadang aku ni 'jual ikan' kadang-kadang aku ni pembawa mulut tapi.. aku satu je nak mintak dekat kau.. even banyak negatif dari positif aku perlukan kau untuk jadikan aku seorang yang positif dalam segala hal,aku ni kadang-kadang cepat lupa...


aku tahu,aku ni memang jahat....kau tahu kan aku ni macamana? tapi sejahat-jahat aku pon aku ada batasnya... kadang-kadang aku tak pernah bela kau pon, tapi aku taknak jadikan semua ini penghalang persahabatan kita....


sebelum 2 hari event tu,aku rasa aku SURRENDER..rasa macam nak cancel je dari pegi event tu,sebab apa?sebab kalau aku jumpa kau,mesti aku susah nak tinggalkan kau,kau tahu kan aku macamana?aku ni hati tisu....


banyak-banyak kawan yang aku pernah kenal, aku dah buat banyak kesalahan kat kau, aku tahu kau cuba nak halang 'semua tu' tapi aku ni buta... hati keras..perasaan kosong... tapi nasib baik kita ada satu hari tu..satu hari yang membuatkan aku sedar siapa diri aku dan siapa yang patut aku kenal....


kau tahu kan aku ni cepat dengki? nasib ada kau, kau la menyedarkan aku.... aku takut kalau jumpa kau lagi, aku akan mengalirkan air mata ..sebab aku tak sanggup nak berpisah dengan kau... aku rasa bangga sebab ada kawan macam kau,sebab kau selalu sedarkan aku yang mana baik yang mana buruk....


aku selalu fikir,aku ni baik ke untuk kau..kau terima ke aku sebagai BESTFRIEND FOREVER sebab aku tahu aku ni tak pernah nak jadi kawan yang baik...


tapi itu dulu, sekarang aku cuba untuk menjadi kawan yang terbaik, pahit manis mengajar aku lebih matang dalam persahabatan...


thank you pika,terima kasih sebab sudi jadi kawan terbaik aku.... love u <3

panda putih said...

tomei tomei

Ezad Skytech said...

setiap gambar tu ada caption tersendiri...macam da dirancang je...hee..:D

syAzAnA said...

gambar sakan naaaa. hik

misskonspirasi said...

best la. jejalan and snap pict ngan kengkawan..dengki pon ada.. kiki salam kenal

♛ Azie Azra ♛ said...

comey lah baju! hehe. tuannye juga :D

kinn said...

chantek baju. ekeke ;)

http://sakinahabdul.blogspot.com/2012/02/wordless-wednesday-7.html

Miss Butterfly said...

sweettt >.<

mizzkechique said...

sayam..makin tembam lak tgk.. omey..

juicy X said...

suwitttttttt


***amboi onie

Hanie Dew said...

sweet betul pix korang ada caption mcm cerita. comel la ko erika.

aku sedih baca komen onie.rasa nak nanges plak. onie onie. dah sume org baca luahan hati dia.

semoga persahabatan korang kekal selmanya.

yad'z said...

sweett.. best penceritaan tentang gambar tu.. ^^


#hope ur frenship remain 4eva n never end.. :')

onie said...

panjangnya komen aku? errr

EyqaLuvender said...

semoga p'sahabatan kalian b'kekalan cmpay bile2...^_^

teha said...

comel nyee entry nie ! :)

syahirooAhmad said...

apa yang ANE ngasri wat kat mezium nih.. hihi..

korang mmg ohsem.. BFF gitu.. :) semoga berkekalan persabatan kalian..

Warna Warni Kehidupan said...

macam pelangi kasih @samarinda hehe

Cik FaRiZaM said...

BFF.....nice entry...

~SaL IjOu~ said...

wah wah..bff gitu~ ^^

Wawa Tasliman said...

good entry.. sesuai ayat and gambar.. :)

nanakimie said...

alolo...sweetnya...nice pic:)

CintaKhadijah said...

sweet sngt!

klo ck jdk Meaw @ izzat mau bergenang air mata terharu. hew hew hew..

 
Fully Design By Izza sakura | For SIMATAFANDA2013 ©| Best View: Google Chrome