11.24.2010

hiking at bukit mertajam :)

tajuk macam tajuk cik meaw sayangs..
tapi i tak copy kay meaw!HAHA!

hari ni bersamaan 24 november 2010, kami berenam
iaitu i, tatia, meaw, cik poh bersama 2orang pendera kami tok wan 
and mat D  telah menghabiskan 
masa di penang nie dengan berhiking.. (bajet gempak plak) HAHA!
lame tak bersenam..dok umah makan tido..
memang tak dek keje laen la kan..
korang pon same kan?
ouh, pliss jangan kate tak..HAHA !


nak citer panjang2 pon korang malas nak bace..hehe,
so, lets scroll ke bawah :)



nie muka ceria meaw ngan i..sebab tak naek atas lagi.. HAHA!
baru starting beb! dalam kol 10 lebih camtu la..


nie muke penat snanyer..tapi kontrol beb..lepas nie dah
tak amek gambaq da pasai meaw kata dah tak larat pegang
kamera..muahaha!!


2 lelaki di atas adalah pendera kami..HAHA!
tengok cik poh tue..dah tak larat weyh..jauh gile babengs!grrrrr
bape kali jerit 'tamo2' kat depa nih..
nie muke still cool lagi..tapi..... :P


adehh...terbuat muke letih plak..nampak tak tabah dah la..
muahaha ! memang tabah gler naek bukit nih.
sampai nak muntah2..hehe,,


gambaq nie menunjukkan ketabahan mereka ketika ini..haha
pendera kami kata teros don belok2 then da sampai..
tapi..!!memang kene katok depa nih.tak sampai2 pon..
hampes sungguh..huk


da sampai! belom la..adess,
nie checkpoint ke bape belas kitorang stop tah..hehe,,
jom gym lu..tegangkan otot yg dah tegang nie.haha


gambaq ini menunjukkan senyuman ketabahan oleh seorang pendaki 
yg hebat. kih3,, jgn marah cik poh..hehe ;)


dengan gumbiranya cik tatia bulat kite nie..
dia la yg paling tabah antara kami berempat pompuan..
tak taw la die minum pe malam tadi..hahaha!!
wa salute!! ;P


dah sampai makan2 lu.. depa dua nie la pulun nak makan..
lapaq2..bising je mulut time jalan.. wekk


tunggu chef pah masak..hik2


tadaaaa!!
ini lah award yg kami dapat setelah sejam lebih panjat
bukit..bak kate tokwan n mat d.. huh!


muke kekenyangan jer masing ye..
meaw jer dok perabeh nasik tuh..sungguh makan.. :P


before turun wat rap amek gambaq lu..hehe,,


anda nampak apa yg terjadi pada kasut i?
tu nama nye betol2 panjat bukit..haha
uwaaa~~kene jahit nie..kalau tak camne nak g lagi..sob3


tengok muke mat D tue..bukan die pendera..die yg didera..haha
nie muke tabah jer..pas tak amek gambaq, muke
ketat jer..haha!!
letih woo turun bukit..huk


hoyey! hoyey!
dah sampai bawah dah..sonok bukan kepalang..haha
*baju biru pelakon tambahan je kay.. :P


gambar ini dimeriahkan oleh meaw! muahaha!
*gelak golek2 sat ;)


okay! nie last muke sengal dari aku before nak rempit
balek jumpa sama itu bantal n tilam!
hahaha!! XD


p/s : syiok panjat bukit sampai lenguh kaki..hehe
to bloggers jom bersenam sihatkan badan
buangkan lemak yg terkumpul..kui3,

3 comments:

chuu said...

syoknye g hiking :D

casuarina equisetifolia said...

cm bez jerk g sini...huhuhuhu

Pendekar Berkuda said...

hiking jack daniel....hak hak hak....

 
Fully Design By Izza sakura | For SIMATAFANDA2013 ©| Best View: Google Chrome