12.30.2010

+ pencarian jalan pulang +



tadi orang ini kol ceq habaq nak pos baju elmo ! yey ! ceq memang dah lama carik merata tempat dah tak jumpak2 . bila nampak je entri nie , ceq pon pe lagi , serbu lah ! kalau ampa nak jugak cepat2 ! sementara stok masih ada ! ngeh3~




_________________________________________
* iklan tamat*



okayh . sebenaqnya ceq nak habaq ceq nak balek kampung ! yey ! selangor taw bukan penang . pasni cakap kL sat . stop cakap penang . haha ! jom3 ! ikot ceq ! :D



muke keterujaan nak balek 'kampung' . *ok malu letak gambaq sendiri . huk


dalam bas nanti mesti sejuk gilak ! so , beg ceq punya besaq nie dah dipenuhi dengan selimut . macam nak jalan jauh pulak . padahal 4jam je . hehe , tapi siyes memang tak tahan sejuk ! dah r seseme street nie . drebar tuh pon tak taw sejuk ke ? ceq rasa dah macam kat overcea dah tapi dia bule wat rilek je ! huh !



so , seperti yg anda tahu , umah ceq hanyalah menggunakan berukben . dan anda juga tahu bagaimanakah perjalanan berukben kan ? jadik paham2 lah memang pakat tak online lah ceq kat umah nanti .
 dan semestinya memang jatuh menjunamlah trafik ceq . padan muka ! haha ! :'(


so , wasiat ceq , ampa tolonglah jaga blog ceq . tamo ada lipas taw ! i hate ! tamo ada ulaq menjalaq2 jugak . sekian sahaja mesej penaja dari amanah saham berhad malaysia . ngeh3~


bye korangggggggg ! *gaya cik epal .
doakan ceq selamat kayh ! :D







pssstt ; selsema lah . tak hilang2 . huks


12.27.2010

+ tutorial ringankan blog ! +


helo helo helo ! tetiba nak wat tutorial malam nih . hehe , ampa mestilah suka tengok gambaq , uplod gambaq , usha gambaq & segala2 nya lah pasai gambaq kan ? so , kat cnie ceq nak ajaq camna nak ringankan blog ampa dari kena loading image tuh lama2 . memang sesuai lah untuk yg pakai berukben kan . :)



ikut step 1 & 2 . ;)




ikut step ni jugak . pastu ampa pastekan kode kat bawah nie kayh . :)


<script type="text/javascript" src="http://ajax.googleapis.com/ajax/libs/jquery/1.4/jquery.min.js"></script>
<script type='text/javascript' src='https://sites.google.com/site/jquery01/jquery.lazyload.mini.js?ver=1.5.0'></script>
<script type="text/javascript">
jQuery(document).ready(function($){
if (navigator.platform == "iPad") return;
jQuery("img").lazyload({
effect:"fadeIn",
placeholder: "http://3.bp.blogspot.com/_LZtXSNcp76A/THkEtEOZfrI/AAAAAAAABRo/IARVMD_8TwA/s1600/grey.gif"
});
});
</script>

pastu save ! dah siap ! hehe , actually ceq belajaq nie time ceq jalan2 kat blog nie . kalau ampa nak taw lebih lanjut ampa p blog ni ek . kat situ macam2 ada . and lebih terperinci dia terangkan . ;)




sekian . selamat mencuba ! :D


12.26.2010

+ story bloggers utara ! (part 2) +



hohoi ! tak abeh2 g ka cita pasai semalam ? aduii ang ni la . pulun sungguh noh . --' bukan pa , semalam tak dan g nak pekenai sapa yg p . pasai tak jumpak blog depa g . hehe maklumlah guna streamyx laju ckit . no hal lah ! *bapak berlaguk ang ! 



tak lain tak bukan penganjur kita . yeah . jgn lupa wat lagi noh . hihi :D



oppss ! jangan silap faham kayh . depa bukan gay . depa ok . haha !



haha ! gambaq tak leh blah betoi . sempoi ! :D
bloggers 'boy' yg p :








buat comey semua ! hehe :D

nie bloggers 'gegurl' :











akhir kata yg tak akhir lagi , memang sempoi lah semua . *ayat semalam. :P banyak sangat lah gambaq . hehe kepada bloggers yg p yg ada gambaq semalam , ceq nak ! emel2 ! hehe :)



tak suke senyuman tuh . cam tak eklas . haha


ceq memang suka peace . banyak gambaq peace je . huhu ,

muka bajet gojes lah . menyampah . 



asal ang senyum camtuh ? geli nak mampos ahh . 


yg nie baru like . memang bajet comel . yewww . 


ok done ! balek2 ! menggila jap dalam kete ngan meaw kedek . makan asam mabeles deleses ! haha



ok abes dah r . sebarang pertanyaan hanya hantarkan butiran peribadi anda di kotak komen . kuang3~ banyak lagi gambaq ceq nak taruk . tapi segan nak buh even blog sendiri pon . kehkehkeh ,





pssstt : woot woot .


12.25.2010

+ story bloggers utara ! (part 1) +



kesimpulannya daripada gathering tadi , memang syiok lah ! *ehh awal2 dah conclude ye . huhu ,first of all , memang ceq malu sangat bila jumpa dengan bloggers lain . maklumlah , dunia blog ngan real tak semuanya sama kan . hehe , :) tapi naseb baeklah pasai depa memang betoi2 sempoi lah . suke gilak lah ngan depa ! admire mmuah muah muah ! gagaga :P


 nak taw dak bapa ramai yg p tadi ? ceq tamo habaq ! ampa teka lah lepas tengok gambaq2 di bawah nie . but not all bloggers are listed coz ada yg balek awai . :"(

v
v
v
v
v



sampai pacific dlm area 1.30 p.m camtu lah . but , still tak de orang lagi . kami yg paling awai kot ? maklumlah , drebar berpengalaman yg drive . ekeke , pe lagi , kami pon p ronda lah carik makan . sebek lah ada tempat makan . law tak kebuluq kami . haha !



poyo jap . :)



abaikan gaya gedik kat belakang . fokus kat inchik eman yg bajet teror maen boling . wekk ! :P



nie budak gedik yg teror sebab dapat strike sekali je ! gagaga :D



abaikan muka kesungguhan kami ye . +__+'



ini lah bloggers gegurl yg cantek, maneh , kiut , semua lah ! hihik , depa semua memang sempoi abes lah ! :D ada GKSB , sweet apple , meaw , ladyzul :)



nie pulak bloggers laki2 yg kacak macak & hot spicy belaka . auww . wakaka :D
hat baju biru ujung tu yg paling muda skali . baru lepas PMR kot . but , ceq muda lgi . gagaga :P


amacam ? teror tak ceq ? gagaga , men ngan budak kocik pon leh menang . :P siyesly memang all bloggers nie teror belako lah . kalah ceq . keke ,



see see . hebatkan kami ? hahaks . dah lama gilak kot tak maen boling . agaknya law tak dak gathering nie jawap sampai ke tua lah baru main balek . T__T



adakah kami mempunyai persamaan ? hahaks ! :P



tadaaaa ! kami lah blogger utara ! ngeh3~ but tak semua yg p ada dlm gambaq nie . ada yg tak dan amek gambaq dah balek . dapat jumpa sat je pon . tak dapat nak cubit mubit manja lagi . huhu :'(



sekian sahaja cite ceq di tempat bowling . hehe , yg tu meaw . tamo kenaikan dah . wekkk :P


ok . abes sudah cita kami main boling . hehe , 

__________________________________


sambungan nie kami p taman jubli emas pulak . cantek ! tapi sayang tak dan nak posing banyak2 coz segan . kikiki jom lah layan kisah sensasi kami lagi . bajet hot . haha




ok . lupa nak habaq kami iaitu meaw , eman , juan & ceq naik keta oren ceq . haha ! bajet ahh . tumpang keta orang jer . --', *tataw awat dok wat gaya bajet ayu . geli lah . +__+'



teka sapa ? law ampa pandai memang pandai lah . haha ! :P ini incik eman yg sangat sopan santun dan lemah gemalai orangnya . siyes ceq bayangkan eman lain , bile dah jumpe lain pulak . err bukan jerawat yg ceq bayangkan ye . kekeke , jgn marah eman , t ceq tak antaq balek . haha :D



dan lagi nih . masing2 kehausan & kelaparan . maklumlah abes kerah tenaga boling tadi . ekeke :P



feeling sat depan tasik yg cantek & indah . hehe , banyak ikan taw tasik nie . *jakun ahh ! :P memang kenyang ikan lam tasik nie pasai anak kak rya dok bagi depa makan sedap sodap . hahaks :)



ceq sedang tekun mendengaq arahan dari GKSB . kekeke , :P



this is lady gaga rya yg ceq katakan tuh . memang sempoi lah kak rya nie . suka taw gaya dia . tak dak kontrol punya . kak rya lah tukang cerita yg bagus skali . sempoi . hehe :)



nie sesi patahkan ais . siyes time sesi nie memang malu gilak & segan gilak lah ! huhu ,



sonok si taufiq nie dapat adiah tshet dari GKSB . tak muat bagi ceq noh ? ekeke :P



haa . ni lah ladyzul with her hubby . memang sempoi jugak lah depa nie . sporting abes . hehe :)


pertandingan mimik muka tiru gaya gegurl posing . haha :P


kak rya otai lah . i like . hehe , 


serabut skit . candid itu cun . hehe :p


before balek amek la gambaq dulu kan . memang wajib kat snap pic sebab nak bagi org dlm blog jeles ! ampa jeles tak ? jeles kan ? haha ! :P


nie tak leh blah . hengat dah nak balek . rupanya sambung wat story telling pulak . hihik , macam2 gusip taw . shhhh :P lastly , balek lam kol 6 lebih jugak kot . 



lastly , tengs to juan pasai dah jadik dreber kami & eman pasai dah ajak kami . hehe :)





pasni hop dapat join gathering lagi . maybe dah jadik blogger selangor pulak lah . hehe , memang sonok lah gathering nie . macam2 berita sensasi & citer menarik taw . dapat jugak kenai bloggers separa remaja & separa dewasa . kikiki , memang tak rugi lah join tadi ! :D


sori to bloggers yg ceq tak sebut nama . entri pasnie ceq sambung g skit cerita bloggers utaqa siap link depa skali kayh . * tak abeh2 cita tuh . :P to ampa yg agak loading skit nak load gambaq nie sori noh . kalau bleh ceq nak buh semua gambaq bagi ampa muntah tunggu . tapi kesian pulak . tak larat nak load & baca pulak nanti . hehe :D





till then ! to be continued ! :D
*dah ngantok nie tapi dan lagi demi tak terlupa kisah tadi . gagaga
orang pulun mcm ceq je dan2 wat entri teros . :P

12.24.2010

+ saya blogger selangor ! +



oppss ! adakah betoi ceq blogger selangoq ? blogger penang pon boleh jugak pasai ceq la nie kat penang . ngeh3~ saja nak join before dapat tidoq ngan nyenyak nih . hihi
sapa nak join meh cnie .

v
v
v
v




alamak ! kena tukaq bahasa KL pulak ye . ehem ehem *betoikan suara :)


nama manja : darling . auwww ! nama glemer law dalam blog nih tomato lah . jgn kompius dengan cik tom ye . hehe , 


status :  ouh , anak kepada seorang anggota polis dan seorang cikgu ;) single sebab belom kawen lagi :P


sapa nak kenai lagi leh la p kat sini yew . tapi bg taw lah ampa blogger . law tak , tak aprove stranger . hehe 


daerah :  dok kat area cheras selangor taw , bukan kL . hehe


tempat tinggal : opkos lah stay kat dlm kem polis . bukan yg dlm hutan ek . huhu


apa yg menarik : sapa penah p kL taw lah apa yg menarik kan . tapi law kat selangoq yg bestnye banyak tempat mandi manda , sungai . i like ! hehe , pastu banyak jugak tempat soping and jalan2 lain . search lah google map law nak tahu . hihi  :)







pssst : time for slip yaww ! Zz,'


+ 30 krew BPM diperlukan +



ceq saja lah nak try jadik krew nie . maklumlah , tak dapat masok BPM , jadik krew belakang tabir pon boleh lah . hehe , tak taw lah ada g dak tempat kosong . ceq try je . law ampa nak try boleh jugak . 






ceq rasa ceq layak jadik krew BPM nie pasai ceq suka promote orang . hehe , lagipon tak dek hal nak update entri coz memang kompom akan online punya . kejap je untuk update entri jadik lah kan . lagi satu , dapatlah ceq kenai ngan blogger2 hebat yg dapat masok BPM nie . *opkos lah depa hebat sebab depa dapat masok BPM kan . huhu , so , tak silap jika ceq dipilih jadik krew BPM . hehe :)






pssttt : hope sempat nih . :D

+ mini gathering ! yeah ! +



perghhh ! bapak nebes gilak nak p gathering esok ! adesss ! paling dok pikiaq camna la nak kenal bloggers yg pegi yek . hehe , lagi satu , baju ! dah la tema hitam . sarung jelah pape yg ada . sebek ada si kembaq meaw terkedek nie sekali hah . haha !


ampa yg dok utaqa yok lah join sok ! bagi meriah runtuh gegaq skit aloq setaq ! yawww . hopfully best lah besok . opkos lah besh sebab jumpe ramai blogger . hehe , mula2 ceq ingat juan yuan yg p , rupanya juan nasir  daaa . . oopss ! silap sudah . sori ! hehe ,


jom jom jom tengok sapa juan nasir . ceq pon baru nak kenai2 nih . juan nie blogger baru lagi . jom lah ramaikan follower dia and support dia ! 


siap paling besaq sekali font . tak terjah ceq cepuk manja2 . auwww ;P









pssssttt : tak sabau yawww ! XD

12.23.2010

+ serang ramai mamai ! +



kena update laju maju nih ! nak p kelas dah sat g . kelas math alahai . sebek ceq memang pandai bab2 pengiraan nih . *bapak berlaguk ! haha kita kena la puji diri sendiri kan . law tak sapa g nak puji . takkan nak harapkan lisa surihani puji kot . hehe , 


neway , follower ceq dah bertambah & tambah lagi . tengs yaww . nie ceq nak perkenaikan depa and ampa p lah serang depa kalau nak taw depa dah berpunya blom . ehh2 , jgn kacau anak dara org ! lelaki tak pe . hehe :P











font besaq punya ! law ampa tak tejah ceq cepuk laju2 ! ahah XD
ampa p serbu taw ! depa opkos cantek & kacak ! ngeh3~ ceq dah lambat dah nie ! tataaaa ! :D

12.22.2010

+ jom join mini gathering utara ! +



yeah ! semangat semacam je malam nih . padahal dah ngantok ! mana tak nya , tetiba je dapat jemputan dari incik eman untuk join gathering utara ! i like ! mekasheh lah incik eman pasai sanggup menumpangkan ceq ngan membe setilam sebantal ceq si meaw ong gedek terkedek ni hah . *oopss ! :P






semangat je seyh ! mesti syiok ! maklumlah , ceq kan first time nak p gathering nih . dah lah baru lagi . malu & segannya nak jumpa blogger lain ! kompom ceq pakai blusher tebal2 untuk tutup muka merah nie . muahaha ! XD  sapa2 yg nak join lagi meh g kat blog gadis kampung separa bandar nih . p daftar diri kat sane . hehe , mana2 yg dekat2 utara tu jangan sombong mombong , jom join je ! nanti ceq piat tinge kang ! haha ! :D 



 tengs again to incik eman sudi menjemput kami . keh3  lagi sorang juan yuan yg bakal bersama . adehh , kena jumpa ang lah pulak juan oii . :P nak taw sapa lagi yg p , p la terjah blog gadis ye . hehe :)






pssst  : kena carik baju nih ! haha ! :D

+ segmen jom berkenalan ! +



ceq rasa ceq dah terlambat sikit kot untuk segmen nie . pasai ceq tengok ramai dah join . huhu , tapi takpe . biar lambat asal selamat kan ?haha ! *ada kena mengena ke ? but due date dia lambat g . until 3 january kayh . so sempat aje . ;)


ampa yg tak join lagi , jom lah berkenalan dengan pemilik blog kayh . kacak bergaya gitu . hahaks , :)





ada beberapa soklan yg empunya blog nie nak tahu . jom lah jawap . ;)


-Apakah status anda ?

--> wahh tanya status nie nak mengorat pe ? haha ! :P ceq dah ada my tomatoman kot . eheh ;P


-Ceritakan tentang diri anda ?

--> ceq asai selangoq , kampong kat johor & study kat penang . dats why la ceq dok cakap utaqa yg tak bapa nak jadik nih . hehe ! ceq amek kos mekanikal engineering textile . kat penang je ade kos nih . kalau nak sambung , uitm shah alam je ade . hehe :) ceq anak 2nd daripada 5 adek beradik but ramai salah anggap yg ceq nie anak bongsu . ade ke patot ? muda ceq noh . 15 baru . haha ! *perasan lah kau !


-Ceritakan tentang Blog anda ?

--> blog ceq nie merupakan sebuah blog biasa yg mempunyai karton Happy tree frens yg bermacam2 spisis  dan warna . ada yg gemok ada yg kurus . haha ! :D


-Apa pandangan anda tentang dunia blog?

--> first time ceq wat blog juz for suka suki jer . but at last , ceq rasa dunia blog nie agak menarik jugak lah . dapat kenai ramai blogger and buleh share apa yg kita nak . at least banyak information & knowledge yg kita boleh dapat kan . ;)


-Nasihat anda kepada rakan2 yang baru nak wat blog..

--> buat lah ikut cita rasa anda ! hehe , ;)


-Nyatakan keunikan yang terdapat pada blog anda..

--> unik ? tak taw lah unik tang mana . ampa lah yg taw tang mana yg unik . huhu ,


-Sampai bilakah anda akan menulis blog dan impian anda dalam dunia blog?

--> as long as i can write , ceq akan always tulis blog selagi termampu . and hope all bloggers dapat terus menyokong antara satu sama lain . hope jugak kawan kawan bloggers dapat always keep in touch . ;)




nak ajak ampa jugak berkenalan kayh :)












psstt : tadi ceq p tengok 'aku masih dara' :)




12.21.2010

+ yey ! dapat hadiah ! +



hip hip hoorey ! 
tadi balek dari kelas p la jusco sat p beli tiket cinema . kuang3~ pastuh p bank teman cik poh pulak bank in duit kat ceq . *perasan :P then , sampai depan pagaq umah tengok ada dua makhluk biru pakai baju bengkel dok bertenggek . tak leh masuk pasai kunci tak dak ! padan muka ! muahaha ! 



then , depa kata adiah ceq dah sampai . wahh ! suka2 ! even dapat cenderahati je pon memang dah suka sangat dah . hehe , jom tengok ceq dapat hadiah pa . :)

v
v
v
v
v
v
v
v
v


tengs to cik nadia sebab bagi jugak cenderahati untuk kami ;)




buleh pulak bapak posmen nih baling jer adiah ceq . kecik hati ceq .--,'




tadaaa ! dapat detox patch & sabun slim . auww ! i like ! :)



tengs yea cik nadia . ;)




ampa leh lah singgah kat blog cik nadia mintak hadiah . tapi mesti dia tak bagi sebab kami spesel . haha ! ok lah . ngantoks giles nih ! balek2 teros on9 . nanti malam nak tengok cinema pulak . hahak , ;p







 
Fully Design By Izza sakura | For SIMATAFANDA2013 ©| Best View: Google Chrome